INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

FOTO Agentul lui Rotariu oferă detalii din culisele transferului la FC Bruges: ”Trambulină spre Anglia”

La prezentarea oficială produsă la stadionul +2   FOTO
La prezentarea oficială produsă la stadionul "Jan Breydel"

Articol de - Publicat sambata, 04 februarie 2017 00:00

Dragoș Boboc, 35 de ani, agentul lui Dorin Rotariu, povestește culisele trecerii mijlocașului la FC Bruges și mărturisește că planul este acela ca jucătorul să facă pasul următor către Premier League.

Transferul lui Dorin Rotariu, realizat pe ultima sută de metri a perioadei de mercato din Europa, a venit doar aparent peste noapte.

Jucătorul era monitorizat de peste jumătate de an de FC Bruges, la care a fost propus de "Magico Sport", o firmă de impresariat britanică pentru care, din vara anului trecut, lucrează și Dragoș Boboc (35 ani), fost jucător în liga secundă pentru FCM Bacău, FC Onești, Jiul, Farul, Unirea Alba Iulia și Dacia Brăila.

"L-au urmărit la multe meciuri, inclusiv la două partide cu Steaua, la care a venit chiar șeful scouterilor", spune agentul internaționalului de 21 de ani.

El povestește că "belgienii au dorit în primă instanță doar un împrumut până la vară, cu opțiune de cumpărare, dar nici noi, nici Dinamo n-am agreat această variantă. Așa că s-au decis în ultima zi să vină cu oferta pentru transfer definitiv. Negocierile le-am finalizat pe la zece și jumătate seara, cu puțin timp înainte să se închidă mercato. La început, tratativele au fost un pic complicate, dar am găsit până la urmă înțelegere și la patronul Ionuț Negoiță, și la antrenorul Ioan Andone, cărora le și mulțumim pentru că au dat OK-ul final".

"Oraș frumos și club cu tradiție"

Boboc mărturisește că, în afara lui Bruges, a mai existat o singură propunere concretă, venită din partea danezilor de la Nordsjaeland, formație aflată în prezent la jumătatea ierarhiei interne: "Dar interes constant a fost și dinspre FC Copenhaga, Heerenveen, plus câteva formații din Anglia".

Completează: "Bruges e însă o alegere ideală pentru acest moment al carierei lui Dorin. Îi place și orașul foarte mult, e un club cu tradiție, într-un campionat care-i va permite să progreseze rapid. Sincer, ținta finală ar fi aceea să ajungă în Premier League, iar experiența de la Bruges îl va ajuta, cu siguranță, să crească și să-și mărească șansele de a merge spre o formație din Albion. De la bun început am plecat pe ideea de a face întâi un pas intermediar, fiindcă experiențele anterioare ne arată că fotbaliștii români care s-au dus direct în Anglia au avut probleme și nu prea au prins".

Recomandat și de secundul lui Daum

Boboc admite că un cuvânt important în finalizarea tranzacției l-a avut și antrenorul secund al naționalei, Rudi Verkempinck, fost asistent și principal-interimar la gruparea flamandă în perioada 2011-2012: "Conducerea lui Bruges s-a sfătuit foarte mult cu el. A avut doar cuvinte de apreciere pentru Dorin, care a fost încurajat și la reprezentativă, unde a venit chiar și atunci când era doar rezervă la Dinamo".

"M-a atras zona de impresariat încă de când jucam la Alba Iulia, unde chiar i l-am recomandat lui Florin Manea pe Nicușor Stanciu, pe care l-a luat și l-a dus atunci la Vaslui. Vorbesc și acum destul de des cu Stanciu, ne-am înțeles foarte bine și pe gazon"
Dragoș Boboc, impresarul lui Dorin Rotariu

2.200.000 €a plătit FC Bruges pentru transferul lui Dorin Rotariu, care ar putea debuta chiar în acest week-end, acasă, contra lui Charleroi

400.000 €este salariul anual al lui Rotariu în Belgia: el a semnat un contract până în vara lui 2020, iar venitul i s-ar putea dubla în ultimul sezon

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează