INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SELECŢIONER ROMÂN LA CHIŞINĂU

Gabi Balint: "Aş vrea România şi Spania în gupa pentru Euro"

gabi balint
gabi balint

Articol de GSP - Publicat miercuri, 20 ianuarie 2010 00:00

Dezgheţul dintre Bucureşti şi Chişinău după plecarea preşedintelui Voronin de la conducerea Moldovei are deja prima dovadă palpabilă: selecţionerul Moldovei este fostul tehnician de la Poli Timişoara, Gabi Balint. Contractul este pe doi ani şi are un obiectiv lejer, anume rezultate mai bune decît în campania trecută.

 

Deplasarea lui Gabi Balint în Moldova nu a fost una lipsită de peripeţii, bagajul fiind pierdut, se pare, pe aeroportul din Bucureşti, astfel că nu mai are niciun rost să mai fie trimis la Chişinău deoarece românul va reveni, probabil mîine, în Capitală.

 

Felicitări! Va fi mai bine la Chişinău decît la Timişoara?

Cine poate să ştie ce se întîmplă mîine? Nimeni, aşa că nu are sens să discutăm despre aşa ceva. Eu sînt foarte mulţumit de ce am găsit aici. Există o bază de cantonament, cum e Mogoşoaia la noi, excelentă, cu terenuri bune, cu toate facilităţile necesare pentru refacere. E-n regulă.

Ce obiectiv aveţi cu naţionala?

Nu am unul de calificare. Ar fi culmea să creadă cineva că Moldova se poate califica în acest moment. Însă ,clar , se poate obţine mai mult decît pînă acum.

Ce secunzi din România veţi lua la Chişinău?

Pe nimeni. Am decis împreună cu federalii să lucrez doar cu antrenori moldoveni. Am şi un nume pe care l-aş vrea neapărat lîngă mine, Ion Testimiţanu. L-am avut fotbalist pe vremea cînd antrenam la Şerif, a evoluat prin Anglia şi este un nume emblematic pentru această ţară. Aşa cum Iordănescu mi-a dat mie o şansă şi m-a luat secund la naţionala României, aşa vreau să fac şi eu cu Ion.

Cînd se oficializează înţelegerea?

După Comitetul Executiv, la federaţie a fost o conferinţă de presă de prezentare.

Deplasarea lui Gabi Balint în Moldova nu a fost una lipsită de peripeţii, bagajul fiind pierdut, se pare, pe aeroportul din Bucureşti, astfel că nu mai are niciun rost sămai fie trimis la Chişinău deoarece românul va reveni probabil mîine în Capitală.

Moldova s-a clasat ultima în grupa de calificare pentru Mondialul din Africa de Sud, reuşind contraperformanţa de a fi depăşită la final chiar şi de Luxembrug! Măcar din acest punct de vedere, lui Gabi Balint nu-i va fi greu să depăşească "performanţa" din precedentele calificări. A reuşit doar trei egaluri şi a marcat 6 goluri în 10 meciuri!

Elveţia                  10 6 3 1 18 8 21
Grecia                  10 6 2 2 20 10 20
Letonia                 10 5 2 3 18 15 17
Israel                    10 4 4 2 20 10 16
Luxemburg            10 1 2 7 4 25 5
Moldova                10 0 3 7 6 18 3

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
 •  20 Ianuarie 2010, 22:01

Gabi Balint: "Aş vrea România şi Spania în gupa pentru Euro"

 •  20 Ianuarie 2010, 20:47

desi mereu am fost si sunt un suporter al nationalei Romaniei, pentru toate hologramele astea de sub mine care batjocoresc valoarea selectionatei Moldovei (care sigur ca nu e Spania, dar totusi) sau care vorbesc aiurea de caracterul basarabenilor, tare as vrea sa picam intr-o grupa si sa v-o tragem intr-un meci... sa va calificati, dar un meci sa pierdeti de la noi ca sa-si inchida gura toti "marii romani" cu nuante de brazilieni

 •  20 Ianuarie 2010, 20:05

Asa echipa, asa antrenor! Pentru Balint e bine ca invata o limba straina. Pentru RM e vine ca va fi antrenata de Pele.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează