INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ISRAEL

Gabi Tamaș, pe o listă cu 11 sportivi prinși băuți la volan: de la Tiger Woods, până la Semeghin, Pancu, Ilie Năstase și „Dodel” Tănase

Alcoolul la volan le-a cauzat sportivilor mari probleme de-a lungul timpului
Alcoolul la volan le-a cauzat sportivilor mari probleme de-a lungul timpului

Articol de GSP - Publicat marti, 26 martie 2019 17:17

Gabi Tamaș, 35 de ani, a fost prins băut la volan și e protagonistul unui scandal de proporții în Israel. Fundașul român se înscrie pe o listă lungă de abateri în fotbalul internațional.

Tamaș, 205 km/h și alcoolemie imensă

Poliția din regiunea de Nord din Israel a urmărit o mașină ce gonea cu 205 km/h, pe autostradă, într-o porțiune unde limita era de numai 90 km/h.

După câțiva kilometri, oamenii de ordine au reușit să oprească mașina și au simțit miros de alcool când au ajuns în dreptul geamului șoferului. După testele efectuate, a reieșit că acesta avea o concentrație alcoolică de 0.77 mg/l alcool pur în aerul expirat, de 3 ori mai mare decât limita legală în Israel.

tamas

GSP.ro prezintă cazurile altor sportivi prinși sub influența băuturilor alcoolice la volan

1. Tiger Woods

Jucătorul de golf Tiger Woods a fost arestat în noaptea de 29 mai 2017, în apropiere de reşedinţa sa din Jupiter, Florida, pentru că condus sub influenţa băuturilor alcoolice.

Ulterior, acesta a fost eliberat. Imaginile făcute publice au fost de-a dreptul șocante, Tiger Woods fiind surprins când încerca din răsputeri să se țină pe picioare, sub privirile polțistilor care intenționau să-l interogheze.

2. Daniel Pancu și un litru de vin

Fostul jucător al Rapidului a fost în mijlocul unui scandal asemănător în urmă cu mai mulți ani. Prins băut la volan, după ce consumase un litru de vin, Pancu a fost chiar condamnat la 10 luni de închisoare cu suspendare. Incidentul a avut loc în luna decembrie 2008, în Iaşi, când un echipaj de poliţie l-a oprit pe fotbalist pentru că intrase pe o stradă unde accesul era interzis.

3. Dorin Semeghin și mașina praf într-un refugiu de tramvai

Supranumit "Spaima sticlelor de vin", Dorin Semeghin s-a urcat băut la volan în anul 2004, ba chiar a provocat un accident, făcându-și mașina praf după ce a lovit un refugiu de tramvai. Mai mult, Semeghin a ales să părăsească locul accidentului.

4. Bogdan Stelea: 0,23 la mie

Fostul portar al primei reprezenative a comis-o la rândul său, în 2005, când a fost oprit de poliție și prins cu o alcoolemie de 0,23 la mie. "Stelică" a rămas fără permis de conducere timp de 90 de zile.

5. Darron Gibson și un contract reziliat

În martie 2018, Darron Gibson, irlandezul celor de la Sunderland, a fost oprit de poliție după ce a provocat un accident auto grav, lovind mai multe mașini care erau parcate regulamentar. Evident, Gibson se afla într-o stare avansată de ebrietate, iar polițiștii britanici au dispus arestarea imediată a acestuia.

Veștile proaste nu s-au oprit însă aici pentru fotbalist: Sunderland, clubul la care era legitimat, i-a reziliat contractul.

6. Adrian Iencsi a încercat să fugă de poliție

Și Adrian Iencsi, fostul fundaș al Rapidului, a recurs la gestul inconștient de a se urca băut la volan. Episodul s-a petrecut în 2013. Iencsi a încercat ințial să fugă, ignorând semnalul polițiștilor, însă a fost prins ulterior.

7. Wayne Rooney, fără permis doi ani

În prezent în Statele Unite, la DC United, fostul vârf legendar al lui United a fost prins băut la volan toamna trecută. Acesta a fost oprit în trafic și dus la poliție. În final, a rămas fără permis timp de doi ani, având de ispășit și 100 de ore de muncă în folosul comunității.

8. Ionuț Bâlbă, condus fără permis

Vă mai aduceți aminte de Ionuț Bâlbă? Polițiștii ieșeni își aduc cu siguranță aminte de el după ce l-au prins de mai multe ori băut la volan. În 2008, Bâlbă a fost oprit, dar a refuzat să-i fie luate probe, fiind dus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Fotbalistul era dublu-recidivst, după ce în 2007 rămăsăse fără permis din cauza alcoolului, iar la doar câteva luni polițiștii îl depistaseră conducând fără permis.

9. Roberto Firmino

Nu mulți își mai amintesc că brazilianul letal din atacul lui Liverpool și al naționalei Braziliei și-a petrecut Ajunul Crăciunului din 2016 în spatele gratiilor. Brazilianul a fost prins de polițiștii englezi sub influența băuturilor alcoolice și arestat pe loc.

10. Cristi Tănase, dosar penal

"Dodel" a comis-o și el, în 2012, când a fost prins băut în Pitești, orașul natal. De parcă asta nu era de ajuns, Tănase avea în acel moment permisul suspendat și s-a ales cu dosar penal. 

11. Ilie Năstase, înjurături cu poliția

Ultimul pe listă e Ilie Năstase, 72 de ani, fostul mare tenismen al României. Acesta a intrat în necazuri în luna mai a anului 2018, când a fost oprit de poliție și s-a opus recoltării probelor biologice. El a fost încătușat și dus la Poliție, unde i-a fost întocmit dosar penal.

Oprit de organele abilitate, Năstase s-a opus vehement controlului și a început să-i înjure pe polițiști, care nu au stat pe gânduri și l-au încătușat pe acesta, ducându-l la INML. A refuzat și acolo recoltarea probelor biologice, astfel că a fost dus la sediul Brigăzii Rutiere.

Năstase s-a ales cu dosar penal pentru conducerea autovehiculului sub infuența băuturilor alcoolice, dar și pentru refuzul de a recolta probe biologice!

Vezi și: UPDATE / FOTO Gabi Tamaș, la tribunal în Israel, după ce a fost prins gonind cu 205 km/h și cu o alcoolemie care în România se pedepsește cu închisoarea! » Noutăți de la corespondentul GSP

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
rocky2
rocky2  •  26 Martie 2019, 18:07

Toate ***! Ca doar inconstientii se urca beti manga la volan!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează