INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GALATASARAY

Galata aşteaptă "regii" români! » Hagi, director sportiv din decembrie. Lucescu, antrenor din vară la Galatasaray

Lucescu l-a promovat pe Hagi la
Lucescu l-a promovat pe Hagi la "naţională" şi i-a fost mereu ca un mentor legendarului număr 10

Articol de - Publicat miercuri, 20 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat marti, 19 noiembrie 2013 21:19

Preşedintele "leilor", Unal Aysal, nu este mulţumit de Mancini. Başkanul vrea ca antrenorul italian să fie supervizat de Hagi şi înlocuit la sfîrşitul sezonului cu Luce


Pe doi ani a semnat Roberto Mancini cu Galatasaray, pentru un salariu anual de 4,5 milioane de euro, dar nu va rezista atît de mult. Aceasta este prognoza ziariştilor turci, care simt şi văd deja jocurile de culise demarate de Unal Aysal, preşedintele Cim-Bom-Bom. Toate incluzînd debarcarea tehnicianului italian cel tîrziu în vara lui 2014. La Istanbul, viitorul pare asigurat de două nume importante pentru istoria clubului turc: Hagi şi Mircea Lucescu.

"Hagi ar influenţa pozitiv Galata"
Cotidianele Fanatik şi Milliyet susţin că un trimis al başkanului va ajunge în această săptămînă la Bucureşti pentru a discuta cu Hagi, pe care Unal îl vrea neapărat din decembrie. Gică, 48 de ani, ar fi director sportiv, l-ar superviza pe Mancini. Şi, în acelaşi timp, "ar fi personalitatea recunoscută în Turcia ce ar influenţa pozitiv jucătorii Galatei. Pe el l-ar asculta fără să comenteze".

"Mister, aveţi contractul pregătit"
A doua mişcare a şefului "leilor" este legată de Lucescu. Săptămîna trecută, cînd Şahtior a cîştigat două amicale, 2-1 cu Galatasaray şi 4-1 cu Beşiktaş, un politician turc, fost membru în Consiliul de Administraţie al roş-galbenilor, l-a abordat într-o dimineaţă, la restaurantul hotelului.

- Mister, preşedintele Unal v-a pregătit deja contractul pentru vara lui 2014, i-a şoptit reprezentantul Galatei.

- Cum aşa? Nu-l aveţi pe Mancini pînă în 2015?, i-a răspuns zîmbind Lucescu.
- Îl avem acum, dar nu credem că va rămîne şi sezonul viitor, a sunat explicaţia.

Într-o perioadă cînd antrenorul în vîrstă de 68 de ani nu se mai simte atît de confortabil la Şahtior - jucători noi, rezultate neconvingătoare şi în campionat, şi în Ligă -, întoarcerea sa la Istanbul, după zece ani la Doneţk, nu mai pare deloc imposibilă.


2 este numărul sezoanelor în care Hagi a fost antrenor la Galatasaray (2004-'05 şi 2010-'11)

10 trofee a cucerit Hagi la clubul din Istanbul: 9 ca jucător şi Cupa Turciei ca antrenor

2 ani a pregătit-o Mircea Lucescu pe Galatasaray Istanbul, în perioada 2000-2002

2 performanţe a reuşit Luce cu "leii": Supercupa Europei (2000) şi titlul în Turcia (2002)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
ovidiu_borca
ovidiu_borca  •  20 Noiembrie 2013, 12:27

Ori ce a-ti spune Hadi si Lucescu au cea mai mare contributie la ,,saltarea" fotbalului turcesc. Turcii i-ar lua cu ochii inchisi Noi romanii ii avem in curtea noastra dar nu stim sa-i folosim. Bine ca il folosim la ,,infinit" pe marele Piturca! Ne meritam soarta!!!

cimpanzeul_visiniu
cimpanzeul_visiniu  •  20 Noiembrie 2013, 11:41

Ne daţi băşini în loc de ştiri.

usla
usla  •  20 Noiembrie 2013, 11:40

Bine si ce vreti sa spuneti ca din vara HAGI il va superviza pe LUCESCU? Aberatii, pai pana acum trofeele castigate de LUCESCU au fost supervizate de HAGI? PROSTII, asa e cand nu ai ce spune.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează