INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV / VIDEO A făcut o criză de nervi în vestiar: „Spuneți-le impresarilor să nu mă mai sune! Nu mă interesează cine joacă, cine nu joacă”

Articol de - Publicat sambata, 21 octombrie 2023 11:15 / Actualizat sambata, 21 octombrie 2023 11:17

Florin Gardoș (34 de ani) a povestit experiența de la Southampton, echipa la care juca atunci când a suferit o ruptură de ligamente. Fostul fotbalist a vorbit despre relația pe care a avut-o cu Ronald Koeman, antrenorul care l-a dorit și transferat de la FCSB.

Trent Alexander-Arnold, vedeta lui Liverpool, a fost la un pas de un accident fatal » Englezii scriu că „a driblat moartea”
ANGLIA
Trent Alexander-Arnold, vedeta lui Liverpool, a fost la un pas de un accident fatal » Englezii scriu că „a driblat moartea”

- După accidentarea ta din Anglia cât ai stat pe tușă?
- Șapte luni, ei au un protocol pe care tu trebuie să-l respecți. Chiar dacă tu te simți bine, nu te lasă să intri după cinci luni, că riști să recidivezi. Practic, ai un protocol de 7-9 luni de recuperare.

- Poate fotbalul dur de acolo nu era pentru tine. Nu-ți pare rău acum?
- Nu regret! În momentul respectiv nu aveam o ofertă pe masă dintr-un alt campionat, iar când vine o echipă din Premier League nu poți să stai să te gândești că e prea dur sau... Semnezi fără clipești! Nici nu mai era vorba de sfătuit, ce să te mai sfătuiești când vine oferta din Premier League. Am zis da din prima. Mi-era teamă că nu se va face transferul, că o să ceară patronul cine știe ce sumă și o să rămân blocat.

- La echipă antrenor era Ronald Koeman. Ce fel de om era?
- Rece! Am vorbit la un moment cu Cristi Chivu, fostul lui jucător și căpitan la Ajax. Nu-i venea să creadă că e rece față de noi. "Când eram la Ajax ne invita la el acasă, mergeam la un grătar"...

- De ce transformarea asta?
- Am înțeles că s-a întâmplat ceva în cariera lui când a avut o apropiere cu un jucător și acela l-a trădat. A dat ceva din casă. Și din momentul respectiv a devenit mai rece. Nu stătea niciodată să-ți explice de ce nu joci sau de ce ia anumite decizii. A venit într-o ședință cu toată echipa și ne-a zis: "Spuneți-le impresarilor să nu mă mai sune! Nu mă interesează cine joacă, cine nu joacă. Pentru mine e important să-mi câștig meciul. Sunteți plătiți să vă antrenați și dacă vă bag eu, jucați".

- Nu te-ai gândit că poate era mai bine să pleci de acolo, după accidentare?
- Eu îmi doream să prind Euro 2016. Asta îmi mai lipsea din carieră după ce jucasem Champions League, Europa League, Premier League, câștigasem campionate. După ce m-am accidentat, în perioada de iarnă se făcuseră șase luni de recuperare și-am vrut să mă întorc la Steaua împrumut. Dar nu m-au lăsat! Chiar și după ce-am revenit am vrut să plec și am avut discuții cu cei din conducere.

- Dar care a fost motivul?
- Mi-au zis: "Ai fost o investiție pentru noi, vrem să joci aici și să-ți crească cota". După un an au văzut că lucrurile nu merg bine. Îmi doream și eu să plec, dar și ei. Și m-au plătit până la final... Cu un an înainte să termin contractul am vrut să plec și una dintre variante a fost chiar CFR Cluj.

- Serios? Nu știam!
- CFR îmi dădea 10.000 pe lună, dar cei din Anglia dacă-mi reziliam contractul trebuiau să-mi dea toată diferența și-mi scădeau cei 120.000 de euro pe care mi-i dădea CFR Cluj. Deci sunt incredibili de corecți când vine vorba de bani. Nu pierdeam absolut nimic. Nu s-a legat și-a fost o telenovelă cu CFR-ul.

- Lumea știi ce zicea? Că Gardoș stă degeaba și le mănâncă banii.
- Ei n-au gândit niciodată așa. Pentru că sunt foarte fair-play mai ales legat de partea cu banii. Ei în niciun moment n-au zis "Hai să negociem, să-ți dăm mai puțin!". Apoi, știau că fac tot ce depinde de mine ca să revin. Eu eram nonstop în bază, cu preparatorii fizic. Nu jucam, nu eram bine, dar vedeau ce fac zi de zi. Eram profesionist.

Giovanni Becali a rezolvat din închisoare transferul lui Florin Gardoș la Southampton

Giovanni Becali a povestit la "Prietenii lui Ovidiu", în 2020, cum a reușit din spatele gratiilor să-l convingă pe Koeman să-l transfere pe Gardoș la Southampton.

"Nu uitați că eu, la pușcărie, la Slobozia, am transferat un jucător de 6,8 milioane de euro, printr-un telefon pus pe perete, acolo. Pe Gardoș! Vorbesc cu Dragoș Sârbu la telefon și-mi spune că la Southampton e Ronald Koeman antrenor. «Dă-i un telefon și spune-i că-l sun de la numărul ăsta... Spune-i ultimele cifre, să știe că e centrala»", a povestit impresarul.

A urmat dialogul telefonic Becali - Koeman, apoi Gardoș a ajuns în Anglia. "Transferul s-a făcut pe 6,8 milioane, patru ani, cu un milion salariu pe an. A avut ghinioane, dar a luat patru milioane... El putea să rămână la Steaua pe zece mii!", a mai spus Giovanni.

Citește și:

„I-am trântit telefonul în nas antrenorului” » Decizia carierei pe care Narcisa Lecușanu o regretă: „Am schimbat numărul de telefon și n-au mai dat de mine”
PRIETENII LUI OVIDIU
„I-am trântit telefonul în nas antrenorului” » Decizia carierei pe care Narcisa Lecușanu o regretă: „Am schimbat numărul de telefon și n-au mai dat de mine”
Transfer incredibil în România! „M-au cumpărat pe un vagon de tablă!” + poveste genială cu Ioanițoaia: „Nu se poate, domne! Cum, ochelaristul?!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Transfer incredibil în România! „M-au cumpărat pe un vagon de tablă!” + poveste genială cu Ioanițoaia: „Nu se poate, domne! Cum, ochelaristul?!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
befree
befree  •  21 Octombrie 2023, 17:03

Gardos e alta teapa data de clanul Becali.

CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  21 Octombrie 2023, 15:38

Dacă Becali a rezolvat transferul din închisoare, de ce nu a fost judecat pentru asta? El avea interdicția de a se implica în transferuri.

dimco61
dimco61  •  21 Octombrie 2023, 12:54

Gardos insusi a fost o telenovela in fotbal!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează