INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GENOA - ATALANTA 3-1

GENOA - ATALANTA 3-1 // VIDEO Prestație FENOMENALĂ a lui Ionuț Radu » A apărat un penalty și și-a exasperat adversarii!

Articol de - Publicat sambata, 22 decembrie 2018 16:00

Genoa a reușit azi prima victorie după aproape trei luni. Cu Ionuț Radu aflat într-o formă excepțională, Genoa a învins-o pe teren propriu pe Atalanta, scor 3-1.

Portarul român a reușit 3 intervenții fantastice în prima repriză, respingând un penalty la 0-0. Și la al doilea 11 metri a ghicit colțul, dar n-a mai parat, oferindu-i prima victorie lui Cesare Prandelli. 

Ce cadou frumos de Crăciun și-a făcut Ionuț Radu! Stadionul Luigi Ferraris îl motivează fantastic pe goalkeeperul român, care își depășește limitele în fața propriiilor fani. Așa a fost și azi, Genoa fiind salvată în situații critice contra Atalantei (3-1).

Căpitanul naționalei U21 a pus lacăt la poartă, reușind 3 parade extraordinare în prima repriză, încheiată de echipa lui Prandelli în avantaj (1-0).

Curajos și imbatabil

Duelul personal cu Iličici a pornit în minutul 20. Mingea șutată din lovitura liberă a fost deviată de Toloi, însă Radu s-a opus cu un reflex formidabil, fiind atent și la cornerul succesiv. Nici de la 11 metri n-a fost depășit.

La penaltyul acordat cu VAR (henț Romero), Ionuț a ghicit colțul, plonjând în dreapta și respingând balonul trimis de sloven. În prelungiri, a înghețat din nou tabela. Ocrotit de bară la "capul" lui Gomez, portarul Grifonului a blocat temerar în fața aceluiași argentinian, în careul mic, lovindu-se la cap. Genoa a lovit la ultima fază prin Piątek, șut deviat de Toloi. Autogol!

Doar Zapata l-a învins

Și actul secund a fost intens și solicitant pentru Ionuț. A scăpat fără gol la faza în care Criscito i-a anticipat ieșirea, dar columbianul nu l-a mai iertat de la 11 metri. Și la al doilea penalty (comis de căpitanul Criscito) a intuit colțul: Duvan a tras tot în dreapta, tare, și Radu numai a atins mingea.

Suspansul a continuat, cu voleul imparabil al lui Lazovici. Bergamascii au capitulat după "roșul" lui Palomino. Piątek a punctat la vinclu, iar oaspeții au terminat în genunchi: eliminat și Toloi! A fost prima victorie de la revenirea lui Prandelli în Serie A și întâia a Grifonului după 83 de zile.

13 meciurica integralist are Ionuț Radu în acest sezon de Serie, încasând 23 de goluri la Genoa

13 goluria marcat Piątek acasă în acest sezon la Genoa. Cel mai prolific jucător pe teren propriu în Top 5 campionate ale Europei. Are 13 reușite în 17 meciuri din Serie A

Genoa - Atalanta 3-1 
Au marcat: Piatek '45+6, '89, Lazovic '66 / Zapata '55 p.

Vezi AICI VIDEO!

Grație victoriei, Genoa a urcat până pe locul 13 în Serie A, cu 19 puncte, în timp ce Atalanta se află pe locul 8, cu 24 de puncte.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
knuty
knuty  •  27 Decembrie 2018, 14:10

E pe penultimul loc la goluri primite !!!!Are 35 de goluri incasate!!!!si voi scrieti ca e fenomenal!!!!????

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  23 Decembrie 2018, 09:59
Postat de Cezar Căruntu pe 22 Decembrie 2018, 22:48

"Și la al doilea 11 metri a ghicit colțul, dar n-a mai parat, oferindu-i prima victorie lui Cesare Prandelli." Ce a vrut să zică autorul? Care e legătura dintre faptul că n-a apărat penalty și victoria propriei echipe?

aaaa, in aceasta povestire, aaaaa...autorul vrea sa spuna aaaa...ca relatiile dintre elevi si diriga nu le face bine celor din urma! Bravo, bravo (confetti, baloane, fluieraturi!) :D sunt amuzanti cateodata astia de la gspeste! asta a nimerit-o ca nuca in perete , un fel de Radu a gresit oferindu-i antrenorului o victorie!? sau radu, desi a gresit, a aparat bine oferindu-i antrenorului o victorie?! ale dracu` virgule! :D era o reclama aia cu "Hai sa mancam bunica!" "pune virgula, salveaz-o pe bunica! :D

vicol_vali
vicol_vali  •  23 Decembrie 2018, 04:09

E lung si are mobilitate buna. Are si brate lungi. Ma gandesc acum ca la penalty-ul contra Portugaliei cand a calificat echipa mica la Euro nu a fost intamplare. Chiar a fost parat ala.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează