INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCOȚIA

Gică Hagi şi-a lăudat iar fiul: „E singurul jucător român care face asta!”

Gică (stânga) și Ianis Hagi, la Viitorul
Gică (stânga) și Ianis Hagi, la Viitorul

Articol de GSP - Publicat joi, 26 noiembrie 2020 11:00 / Actualizat joi, 26 noiembrie 2020 11:47

Gică Hagi (55 de ani) a analizat ascensiunea fiului său, Ianis (22), care evoluează în prezent în Scoția, pentru Rangers.

  • În acest sezon, Ianis Hagi a adunat 1 gol și 8 pase decisive pentru Rangers, în 17 meciuri;

„Regele” spune că Ianis a demonstrat deja că este un fotbalist valoros, dar subliniază faptul că este tânăr și are nevoie de minute jucate pentru a crește. În prezent, Ianis evoluează în Scoția, la Rangers, echipă care domină autoritar campionatul, aspect subliniat și de Gică.

Gică Hagi: „Ianis are un an foarte bun”

„Eu cred în Ianis. V-am arătat asta când l-am cumpărat de la Fiorentina. Viitorul a dat bani foarte mulți pentru un club mic cum eram noi. El a ieșit cel mai bun jucător în România și în play-off în cei doi ani. A demonstrat tuturor că e valoros. A demonstrat în continuare, a plecat afară, a jucat în Champions League, bine. Când nu a mai jucat, pentru că un jucător tânăr trebuie să joace, a plecat la Rangers. 

Are un an foarte bun, în momentul de față este printre cei mai buni pasatori din campionatul Scoției. Nu are goluri multe, dar țineți minte că numărul 10 nu se identifică cu a fi golgheter. Dacă ar marca mai multe goluri, cu siguranță îi va crește cota foarte mult. E singurul jucător român care este la o echipă de primul loc din vest. E un jucător important al echipei, o echipă cu un lot foarte bun, consistent, care arată foarte bine în campionat. 

Scoția e singurul campionat care joacă tot anul din 3 în 3 zile. Eu știu că Ianis e apreciat, văzut bine, crește. Ianis iubește fotbalul, îl face din plăcere. E un băiat care ne reprezintă bine în Europa, se vorbește frumos despre el. O dată are realizări, o dată nu, dar face parte din meserie. Sunt mândru de el”, a declarat Gică Hagi la ProSport Live. 

Crescut de Academia „Gheorghe Hagi”, Ianis a făcut pasul în străinătate în 2016, la vârsta de 17 ani. Nu a făcut față în Italia și s-a întors la Viitorul doi ani mai târziu. După un an și jumătate excelent la Viitorul, Ianis a plecat din nou în străinătate. De această dată la Genk, unde nu s-a impus. 

A fost cumpărat de Rangers în acest an și i-a mers foarte bine până de curând, când Steven Gerrard l-a trecut pe banca de rezerve. Ianis a început ca titular în doar 5 dintre ultimele 8 meciuri jucate de Rangers, iar în niciunul dintre acestea nu a fost integralist.

4.5 milioane de euroeste cota de piață a lui Ianis Hagi, potrivit Transfermarkt.com

VIDEO. Vasile Maftei, despre Ianis Hagi: „Dacă nu-l chema Hagi, era un jucător mult mai bun!”

Citește mai multe știri despre stranieri: 

Motivul pentru care Ianis Hagi ar fi pierdut echipa la Rangers: „100% de-asta. Gerrard nu a dat banii aiurea pe el”

Fanii au ales! Pe cine văd noul titular din poarta naționalei, după retragerea lui Tătărușanu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
150183420091445
Lucian Iulian Sopeanu  •  29 Noiembrie 2020, 19:26

Miriuta, părerea ta contează, tati. Da i înainte *** ***, poate iese de o ciorba, de la nas rosu. Și asa, ca antrenor n o sa mai pupi contracte prea curând, trebuie sa trăiești din ceva!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

remarque
remarque  •  26 Noiembrie 2020, 16:48

e bun. Doar ca nu se impune titular. Incet incet nu se mai impune nici ca rezerva.

10aripa
10aripa  •  26 Noiembrie 2020, 12:57

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează