INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DEZVĂLUIRE

Giovanni Becali dezvăluie o mare greșeală a carierei lui Adi Mutu: „Dacă rămânea, câștiga Balonul de Aur!”

Plecarea de la Inter a lui Adi Mutu a fost o mare greșeală, consideră Giovanni Becali
Plecarea de la Inter a lui Adi Mutu a fost o mare greșeală, consideră Giovanni Becali

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 mai 2020 18:17

Impresarul Giovanni Becali (67 de ani) a vorbit despre unul dintre cei mai importanți fotbaliști pe care i-a reprezentat, Adrian Mutu (41).

Adi Mutu, în prezent selecționer al echipei naționale de tineret a României, a petrecut mai mulți ani în Serie A, unde a ajuns în 2000, atunci când Inter l-a transferat de la Dinamo. Din păcate, „Briliantul” a rezistat doar 6 luni în Milano, înainte de a semna cu Hellas Verona. Asta a fost una dintre marile greșeli făcute de Mutu în cariera sa, crede Becali.

„La Inter l-am dus iarna contra dorinței lui Massimo Moratti, care îl voia din vară. Avea 18-19 goluri în prima jumătate a campionatului, daca îl mai lăsam, marca încă 20 și era prea mult pentru fotbalul românesc, am zis să nu se strice combinația. 

Am semnat contractul cu Inter, i-am spus că i-am adus un viitor Balon de Aur. Dacă rămânea la Inter, câștiga Balonul de Aur”, a dezvăluit acesta pentru Prosport.

După aventura de la Inter, Adi Mutu a evoluat la alte 5 echipe în Italia: în ordine, Hellas Verona, Parma, Juventus, Fiorentina și Cesena.

129 de goluria marcat Mutu pentru cele 6 echipe din Italia la care a evoluat. Cele mai multe, 69, pentru Fiorentina

Giovanni Becali dezvăluie o mare greșeală a carierei lui Adi Mutu: „Dacă rămânea, câștiga Balonul de Aur!”

Becali: „Mutu, dintre cazurile greu de gestionat”

Renumitul impresar a povestit cum s-a împăcat cu Mutu după episodul nefericit care l-a avut în prim-plan pe atacant, atunci când acesta evolua la Chelsea. Despre Mutu, Becali spune că „a fost unul dintre cazurile greu de gestionat”.

„Mutu a fost unul dintre cazurile greu de gestionat. Nu în sensul contractului, că nici nu se uita la contractele semnate, jucătorii mei știau că pentru orice problemă voi răspunde eu. M-am supărat odată foarte tare pe el (n.r. la Chelsea). A venit la mine acasă apoi și ne-am împăcat. Rămâne unul dintre jucătorii-emblemă ai mei, unul dintre cei mai buni 10-12 pe care i-am avut”, spune Giovanni.

VIDEO. Adrian Mutu își face autodescrierea: „Ca fotbalist, este ușor să spune cine sunt”

Citește mai multe știri:

Un fost jucător din Liga 1, foarte aspru cu România: „Oraș urât, am venit într-o țară săracă, ce bine ne e în Germania și Austria!”

Prim-ministrul Spaniei a anunțat data revenirii LaLiga! Derby chiar în prima etapă de la reluare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
craiovenis
craiovenis  •  24 Mai 2020, 10:57

Ce texte are mafiotul asta...Asa ii vrajea si pe italieni!Auzi aici, baloane de aur cu gust de cocaina!

1686525761599040
Mario Durm  •  24 Mai 2020, 00:01

Cu toate ca il judeca multi "cunoscatori ai fotbalului", Mutu a fost un fotbalist adevarat si nu vreo tenta de fotbalist asa cum tot avem in ultima vreme... Sa mai ajunga un fotbalist roman sa marcheze 130 de goluri in Serie A, si atunci putem sa discutam... pana atunci, ciocu' mic si joc de glezne.

reteleanu
reteleanu  •  23 Mai 2020, 23:17

mutu a fost un atacant (atacant, atentie) de prima mana in serie a. si asta la echipe relativ neimportante (bine, in italia nicio echipa nu este "neimportanta"). parerea mea este ca, una peste alta, mutu a avut o cariera depus in rama. ca se putea mai mult? totdeauna se poate mai mult, ptr oricine. dar intotdeauna se putea si mai rau. ptr oricine, in orice meserie.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează