INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV Dialogul incredibil dintre Giovanni Becali și Ronald Koeman: „L-am sunat și l-am convins să cumpere un stelist”

Ronald Koeman la Southampton. Foto: Guliver/GettyImages
Ronald Koeman la Southampton. Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 19 august 2020 09:39 / Actualizat miercuri, 19 august 2020 10:31

Giovanni Becali, cel mai important agent de jucători de după 1990, ulterior condamnat în „Dosarul Transferurilor” pentru diverse ilegalități făcute în fotbal, a fost invitat la „Prietenii lui Ovidiu” (miercuri, ora 20:00, pe GSP.RO).

  • Giovanni Becali a povestit despre relația de prietenie pe care o are cu Ronald Koeman, cel mai probabil noul antrenor al celor de la FC Barcelona. 
  • Impresarul a povestit cum a reușit din spatele gratiilor să-l convingă pe antrenorul de 57 de ani să-l transfere pe Florin Gardoș de la FCSB la Southampton.

„Nu uitați că eu, la pușcărie, la Slobozia, am transferat un jucător de 6,8 milioane de euro, printr-un telefon pus pe perete, acolo. Pe Gardoș! Vorbesc cu Dragoș Sârbu la telefon și-mi spune că la Southampton e Ronald Koeman antrenor. «Dă-i un telefon și spune-i că-l sun de la numărul ăsta... Spune-i ultimele cifre, să știe că e centrala»", și-a început Giovanni Becali povestea în studioul Gazetei Sporturilor.

Dialogul telefonic dintre Giovanni Becali și Ronald Koeman

Koeman: - Giovanni, am auzit, am citit de tine și de Popescu. Asta-i viața, ai grijă.
Giovanni: - Lasă asta că am eu grijă. Am un jucător fundaș central, interesant pentru tine. Îl cheamă Gardoș! Am vorbit cu Pochettino când era acolo și l-am propus!
Koeman: - Sună-mă mâine la aceeași oră și îți dau un răspuns

A doua zi antrenorul a vorbit din nou cu Giovanni Becali, de la același telefon al penitenciarului.

Koeman: - Giovanni, care-i prețul?!
Giovanni: - În jur de șase milioane, dar Steaua vrea 7.

„Transferul s-a făcut pe 6,8 milioane, patru ani, cu un milion salariu pe an. A avut ghinioane, dar a luat patru milioane... El putea să rămână la Steaua pe zece mii! Eu am transferat jucători și am fost la cluburile alea mari. Vă rog să-mi spuneți în următorii zece ani, să ne țină Dumnezeu sănătoși!, dacă vreun manager intră în casele alea în care am intrat eu... E greu să intri în cluburile alea", a mai spus Giovanni.

Gardoș n-a confirmat la Southampton

Transferul intermediat de Giovanni s-a dovedit a fi o țeapă până la urmă pentru Southampton. Chiar dacă la acea oră era unul dintre stoperii români ai momentului, cu potențial de creștere, Florin Gardoș n-a reușit să confirme în Anglia. Măcinat de accidentări, fundașul central a pierdut echipa și n-a mai putut să revină. Cariera lui a cunoscut de atunci un declin pronunțat. De la 6,8 milioane de euro cât era cotat la 24 de ani, Florin mai valorează acum 100.000 pe site-ul de specialitate transfermarkt. 

Giovanni Becali a fost arestat la Bogota: „M-am bătut în aeroport cu poliția! Șapte frați pentru șapte surori. Bătaie, bătaie!"

  • Ioan Becali (68 de ani) a fost primul agent de jucători din fotbalul românesc, intrând pe piață după 1989, împreună cu fratele său, Victor Becali. În 2006 a fost președinte și acționar al clubului Dinamo.
  • În martie 2014, Ioan Becali a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii mai 2018, după ce a ispășit aproape 3 de închisoare.
  • A fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani şi 4 luni închisoare, în dosarul în care este acuzat că i-a dat mită judecătoarei Geanina Terceanu. Din pedeapsă i s-au scăzut 2 ani și 6 luni executați în precedenta condamnare.

CITEȘTE ȘI:

Mircea Sandu diagnosticat din nou cu cancer, la 11 ani de la momentul în care a avut cancer la colon

FOTO Diana Gureșoaie, poreclită „Strâmba lui Dodel”, a pozat complet goală » S-a acoperit strategic cu o sticlă de șampanie :D

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
3158944977475966
Prenciu Cristian  •  21 August 2020, 03:18

daca prostii dau multi bani pe romanii nostri , noi suntem prosti sau ei ? .. e prost ala care da bani , nu ala care ia bani singuri jucatori care meritau bani multi a fost : MUTU ,Marica , Radu Stefan .. mai zic? cam multi au fost de la Dinamo , acuma sigur o sa sara vrun stelist cu hate ca asa sunteti voi ... coman si man sunt cotati la 5.5 mil ... poate toata echipa stelei valoreaza atata :))

demolarii
demolarii  •  19 August 2020, 18:41

În afară ca vreo 3 persoane au luat mulți bani, ce alt efect benefic a avut transferul? Pai, despre asta e vorba, Gardos a câștigat 4 milioane , dar ca și fotbalist nu a inspirat pe nimeni. Si Daniela Crudu poate lua 4 milioane de euro... dar cine o va dorii de soție? Poate Ioan Becali, daca vorbeste atâta de bani......sa-i dea Dumnezeu cat mai multi, sa-l acopere de tot.....

4058968024143732
Ioana Mioara  •  19 August 2020, 17:27

asta e *** makedon?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează