INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RANGERS

Graeme Souness ar putea fi noul președinte al lui Ianis Hagi la Rangers » În 1988 l-a accidentat grav pe Iosif Rotariu

Graeme Souness și Iosif Rotariu +6   FOTO
Graeme Souness și Iosif Rotariu

Articol de - Publicat sambata, 28 martie 2020 16:55

Graeme Souness, 66 de ani, care l-a atacat violent pe Rotariu în martie 1988, lovindu-l în coapsă într-un meci Rangers - Steaua, se gândește să-l înlocuiască pe Dave King la conducerea clubului din Glasgow.

Vineri, președintele lui Rangers și-a dat demisia. Dave King, 64 de ani, un om de afaceri născut în Africa de Sud, de două decenii în fruntea clubului din Glasgow, s-a retras din cauza pandemiei de coronavirus. Interimar, a fost numit Douglas Park, pentru perioada de criză, dar este posibil ca, pe termen lung, să îl înlocuiască Graeme Souness.

Un mijlocaș de o agresivitate extremă

Souness este unul dintre cei mai mari fotbaliști scoțieni (ex-Liverpool), fost jucător și manager al albaștrilor în același timp, între 1986 și 1991, când a cucerit șapte trofee. Potrivit jurnalistului britanic David Tanner, care a discutat cu Souness, se gândește și la această posibilitate.

Scoțianul era unul dintre cei mai agresivi mijlocași ai anilor '70-'80, extrem de dur, care a făcut multe victime de-a lungul timpului. Unul dintre cei care au simțit pe propria piele crampoanele ascuțite ale scoțianului a fost Iosif Rotariu. Acel tackling a fost ales printre cele mai violente tacklinguri din istoria fotbalului.

„Piciorul era amorțit, nici nu mai simțeam durerea"

Pe 16 martie 1988, în returul „sferturilor" Cupei Campionilor Europeni de pe Ibrox Park (Steaua s-a calificat, după 2-0 și 1-2 cu Rangers), Souness l-a atacat sălbatic, cu gheata pe coapsa dreaptă. Și totuși, Rotariu a jucat până la sfârșit. Anul trecut, fostul internațional a povestit la GSP Live că insularul îl putea ucide atunci.

„La pauza meciului, doctorul a văzut că piciorul era foarte umflat și mi-a scos cu seringa lichidul limfatic. Piciorul era amorțit, dar am continuat să joc. Am rămas pe teren tot meciul, nici nu mai simțeam durerea", a dezvăluit Rotariu. „După meci, piciorul s-a umflat și mai mult, medicul mi-a scos din nou lichidul, iar a doua zi am fost operat la Spitalul Militar din București".

GALERIE FOTO. Cristiano Ronaldo și-a cumpărat un bolid de 9.5 milioane de euro în carantină

+2 FOTO

„Câțiva centimetri mai sus și îmi putea fi fatal"

Rotariu și-a amintit că „a fost o intervenție destul de grea, era chiar înaintea semifinalei cu Benfica, pe care am ratat-o. Am stat două luni ani. Plus că, în acea perioadă, nu erau ghete cu crampiane mixte, mai mici. Atunci erau crampoane mari, din fier. Mi-a lăsat răni pe picior. Am înțeles de la profesorul Cândea, care m-a operat, că, dacă era la câțiva centrimetri mai sus, intrarea aia îmi putea fi fatală”.

VIDEO. Variantă uluitoare! UEFA vrea să abandoneze Liga Campionilor și Europa League

Citește și alte știri despre Rangers & Ianis Hagi:

Ianis Hagi, tot mai aproape de Lazio » Ce scrie presa din Italia

Ianis Hagi rămâne la Rangers » FIFA vrea prelungirea contractelor care expiră în iunie

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (4)
22cea
22cea  •  29 Martie 2020, 02:47

In returul cu Liverpool Dinamo nu l-a putut folosi pe Movila din cauza de maxilar rupt marca Souness .Bineinteles ca domnul 1/2 nu-si aduce aminte , el era pe teava tunului pe vremea aia .

192486884818821
Mihnea Ilie  •  28 Martie 2020, 19:36

Asta i,a rupt mandibula si lui Lica Movila...daca nu gresesc… Daca,l cunostea pe Culae Lupescu in anii de glorie...avea o mare problema...

2133315653607049
Stanislav Gusat  •  28 Martie 2020, 19:03

Ba ce *** scriti de ianis daca merge vorba de rangers

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează