INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

I-a crescut cota de 14 ori într-un an! Cum s-a schimbat destinul lui Ionuț Radu

Foto: facebook.com/genoaCFCofficial
Foto: facebook.com/genoaCFCofficial

Articol de - Publicat vineri, 28 decembrie 2018 10:44

Ionuț Radu, căpitanul naționalei U21, a fost cerut de Roma ca monedă de schimb pentru Nainggolan. Cum deja fusese împrumutat la Genoa, nerazzurrii l-au vândut Zaniolo. Acum valorează 7 milioane de euro.

Ionuț Radu este titular incontestabil în Serie A, având evoluții apreciate la Genoa. Destinul portarului român putea fi altul în vară, când Inter și Roma au negociat transferul lui Nainggolan. Căpitanul naționalei U21 era pe punctul să ajungă rezerva suedezului Olsen. "Pe parcursul tratativelor, noi am avut două solicitări, Radu și Zaniolo. Primul fusese însă deja împrumutat la Genoa. Cei de la Inter nu voia să-l vândă pe Zaniolo, nu sunt deloc tâmpiți, numai că, dorindu-l pe Radja, trebuiau să cedeze pe cineva", explică directorul sportiv Monchi.

Egalul lui Răzvan Marin

Ambii jucători vânduți de nerazzurri au "explodat" în acest tur de campionat, iar valorea lor a crescut abrupt. Radu valora 500.000 de euro în urmă cu un an, când apăra la Ascoli în Serie B. În iunie, cota sărise deja la 3 milioane, iar reflexele sale între buturile Grifonului l-au săltat, potrivit transfermarkt.de, la 7 milioane. Doar cu două milioane sub suma plătită deja de patronul Preziosi pentru a-l lua definitiv de la Inter. L-a egalat pe Răzvan Marin, este cel mai valoros român și al treilea din lotul lui Genoa, după atacanții Piątek și Kouamé!

E mai precoce ca Totti

Zaniolo, cumpărat cu 4,5 milioane, a avut nevoie de 9 meciuri să înscrie în Serie A, cu două mai puține ca Totti, golul cu Sassuolo fiind o bijuterie. Gazzetta dello Sport îl cotează la 20 de milioane. "Sper să se repete povestea cu Bonucci și Nicolò să ajungă să câștige trofee", a spus directorul sportiv interist, Piero Ausilio. 

61e locul ocupat de Radu în topul mondial al portarilor. În Serie A este cotat de transfermarkt.de pe locul 8, la egalitate cu polonezul Skorupsky (Bologna)

1.278de minute a jucat portarul român în Serie A în carieră, la Inter și Genoa, primind în total 25 de goluri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează