INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  REVENIRE

VIDEO Ianis Hagi, primul antrenament după operația la genunchi: „E minunat! Aici e casa mea” » Filmat în permanență

Ianis Hagi / Captură Instagram
Ianis Hagi / Captură Instagram

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 august 2022 18:59 / Actualizat duminica, 21 august 2022 19:58

Aflat în plin proces de recuperare după accidentarea suferită la începutul anului, Ianis Hagi (23 de ani), fotbalistul celor de la Rangers, a bifat săptămâna aceasta, chiar în baza tatălui său, la Ovidiu, primul antrenament la 5 luni de la intervenția chirurgicală efectuată la genunchi.

După luni de zile în care a făcut doar exerciții fizice, în sala de forță, Ianis a bifat primul antrenament cu mingea. Locul ales de el? Baza tatălui său de la Ovidiu, adică locul unde a început fotbalul. 

Ianis Hagi, primul antrenament după operația la genunchi

Fiul „Regelui”, a cărui recuperare face parte dintr-un documentar, a fost însoțit de o echipă care l-a filmat în permanență, de la momentul sosirii la academia din Ovidiu până la primele mișcări de încălzire ușoară și stretching efectuate pe gazon

Cum a decurs revenirea acestuia pe gazon? Câteva runde de alergări ușoare, inclusiv cu mingea la picior, însoțite de antrenamente specifice, de reintrare în ritm.

Imediat după, Ianis a trasat câteva concluzii după scurta sesiune de pregătire. 

Ianis Hagi: „Aici e casa mea, mă încearcă foarte multe emoții”

„E minunat! Se spune că nicăieri nu e ca acasă. Aici e casa mea, aici mi-am făcut debutul. Datorez mult acestei Academii și tatălui meu. Să revin aici e ceva special. 

Mă încearcă mult emoții. Mă simt bine. E bine să fii înapoi pe teren. A fost un antrenament pozitiv. A fost o zi foarte bună, să fiu sincer”, le-a transmis Ianis urmăritorilor săi. 

Revenirea lui Ianis Hagi se amână

Pe 21 ianuarie, Ianis se accidenta grav după un tackling brutal, în Cupa Scoției. Verdictul a fost groaznic: ruptură a ligamentului încrucișat anterior la genunchiul drept. Șapte luni mai târziu, Hagi jr. a efectuat primul antrenament cu mingea.

Ianis Hagi a suferit o intervenție chirurgicală în Anglia, la Londra, unde a fost operat de faimosul ortoped Andrew Williams, cel care îl operase în octombrie 2020 pe olandezul Virgil van Dijk. Deși se spunea inițial că ar reintra în toamnă, „tricolorul” susținând mereu că refacerea avansează bine, acest scenariu are șanse mici de reușită.

38 de meciuria pierdut Ianis Hagi sezonul trecut din cauza accidentărilor, 31 numai după ruptura de ligamente încrucișate

Ianis Hagi, indisponibil din ianuarie

Mijlocașul român a suferit o ruptură de ligamente încrucișate la genunchi în luna ianuarie, iar primele estimări erau că va reveni pe teren în maximum 6 luni. În cele din urmă, absența sa va fi mai îndelungată decât se spera.

Ianis Hagi va reveni în acțiune abia la finalul anului în curs sau începutul lui 2023, conform antrenorului de la Rangers, Giovanni van Bronckhorst.

„Este o accidentare complicată, nu mă aștept să revină înainte de pauza pentru Cupa Mondială”, a transmis Van Bronckhorst luna trecută, citat de The Scottish Sun.

Citește și alte știri de actualitate:

Ce fac stranierii în acest week-end » Rareș Ilie, lăsat pe bancă în Clermont - Nice

Anamaria Prodan, anunțul momentului despre Nicolae Stanciu: „Îmi frec mâinile de bucurie! Va pleca iar într-un loc frumos”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
FCUCraiova
FCUCraiova  •  22 August 2022, 09:09

Stati linistiti ça il aduce taticu la viitorul pardon farul , are unde sa joace

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  21 August 2022, 20:32

brentford ...nu l mai baga ...o sa vedem ...oricum cel putin 3 luni mai sta ...apoi sa vedem daca revine la forma dinainte ...care nici aceea nu era prea grozava ...dar e posibil sa joace mai prost ...cum s a intamplat la multi dupa accidentari ...

brentford
brentford  •  21 August 2022, 20:23
Postat de dobrin pe 21 August 2022, 20:16

Poate il mai tin rezerva de mila la Rangers pana la sfarsitul contractului.

Nu sunt de acord cu ce spui. Ianis a jucat decent si cred ca forta si viteza de joc a celor de la Rangers il vor face sa progreseze,aici comparand strict Rangers cu orice echipa romaneasca.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează