INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCOȚIA

Ianis Hagi, avertizat de un coleg: „Nu-i un fotbal frumos, trebuie să fii agresiv! Să nu creadă că îi las loviturile libere!"

Articol de - Publicat duminica, 02 februarie 2020 09:35

Ianis Hagi (21 de ani) a debutat la Rangers în egalul alb cu Aberdeen de sâmbătă seară. Croatul Borna Barisici dezvăluie că marea provocare pentru un străin în Scoţia este mentalitatea: „Aici trebuie să câştigi fiecare meci. Nu-i un fotbal frumos şi e nevoie să fii agresiv. Cu «directele» să stea la rând”.

După cele 13 minute plus prelungirile meciului cu Aberdeen (0-0) din debutul la Rangers, Ianis Hagi a primit un avertisment din partea colegului Borna Barišici, care a vorbit în „Daily Record” despre greutăţile tinerilor transferaţi din afara Scoţiei şi de perioada de tranziţie pe care trebuie să o depăşească: „Vreau să îl ajut să se acomodeze pentru că eu m-am chinuit. I-am zis deja, şi toţi colegii au făcut la fel, că dacă are nevoie de ajutor doar să ni-l ceară. Pot să-i ofer oricând sfaturi, dacă vrea să vorbim despre fotbal sau orice altceva”.

„N-are dezvoltat caracterul” 

Funadşul croat explică: „Cea mai mare provocare pentru un jucător străin aici e mentalitatea. Când eşti tânăr ca Ianis încă nu ţi-ai dezvoltat caracterul. Să ştie că, venind la Rangers, trebuie să câştigi fiecare meci! Şi că fotbalul scoţian nu e deloc frumos, este mai agresiv şi chiar e cazul să se obişnuiască rapid cu ideea asta”. 

„Tatăl lui era fantastic” 

Internaţionalul de 27 de ani, specialistul fazelor fixe în formaţia lui Gerrard, zice că Hagi jr trebuie să se lupte pentru a ajunge titular şi să facă totul cât mai bine. Altfel, riscă să plece curând de pe "Ibrox Park". Barišici îi dă şi un mesaj clar, că nu-i va ceda loviturile libere: „Am auzit că Ianis execută «directe», dar aici trebuie să stea la rând! Nu l-am văzut jucând prea mult, doar puţin contra Croaţiei U21 la Euro, pentru că jucau Katici şi câţiva prieteni de-ai mei. Eram prea tânăr să mi-l amintesc pe tatăl său, însă am auzit că era fantastic”. 
 

„Totul s-a schimbat, caracterul, mentalitatea şi fizicul meu, lumea a remarcat când m-am întors în Croaţia şi mi-a spus că sunt diferit. A fost teribil la început şi chiar am vrut să plec, dar Gerrard m-a ajutat mult” 
 - Borna Barišici, fundaş Rangers

„Eu sunt ok, pregătit să joc şi miercuri, cu Hibernian. Abia aștept să intru titular, dar totul depinde de decizia antrenorului, nu este treaba mea să aleg primul unsprezece. Trebuie să mă acomodez cât mai repede” 
- Ianis Hagi, mijlocaş Rangers

VIDEO // Ianis Hagi, interviu după Rangers - Aberdeen

Vezi și: 

EXCLUSIV Vladimir Screciu, împrumutat de Genk în liga a doua belgiană! UPDATE A fost prezentat oficial

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
pote
pote  •  02 Februarie 2020, 18:07

Ingamfarea si prea plin de sine a facut sa n7 se duca la fcsb. Alta era acum valoarea lui.acum e minciuna.

dd.x
dd.x  •  02 Februarie 2020, 14:30

:))))))))))))) micul CICI ... las' ca te ia tata 'napoi k sa nu te faci prea mult de ras

deusdat
deusdat  •  02 Februarie 2020, 13:18

Palavre. Majoritatea echipelor din Scoția sunt de nivelul Sepsi sau Voluntari. Ianis n-are de ce să se teamă. N-o să-i fie mai greu ca la Viitorul. Iar regulamentul e același, nu e nici K1 nici MMA.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează