Articol de - Publicat miercuri, 17 ianuarie 2024 11:23 / Actualizat miercuri, 17 ianuarie 2024 12:14

Ianis Hagi, 25 de ani, a fost prima oară integralist la Alaves în acest sezon la înfrângerea de la Bilbao, 0-2 cu Athletic în Cupa Spaniei. Dacă antrenorul Luis Garcia a caracterizat jocul „tricolorului” printr-un singur cuvânt, „Bun”, în schimb, jurnaliștii iberici au conchis: „Prea puțin”.

După ce a fost de două ori la rând lăsat rezervă în LaLiga, la 1-1 cu Real Sociedad și 3-2 cu Sevilla, Ianis Hagi (25 de ani) a jucat din primul minut în Cupa Spaniei, la 0-2 cu Athletic Bilbao. Prima dată integralist la Alaves!

Ianis Hagi încă nu reușește să atingă nivelul la care juca înaintea accidentării

Antrenorul Luis Garcia i-a oferit o șansă în plus, într-un meci în care a făcut opt schimbări la start față de precedenta partidă. Nu a profitat de ocazie.

Cristi Chivu pleacă de la Inter » Italienii au anunțat deja numele înlocuitorului
ITALIA
Cristi Chivu pleacă de la Inter » Italienii au anunțat deja numele înlocuitorului

Imaginea de ansamblu e că „tricolorul" nu reușește să joace la nivelul la care era înainte de grava accidentare suferită la genunchi, ruptură de ligamente încrucișate și menisc, în urma căreia a pierdut un an întreg, 2022.

Decarul a încercat să se remarce, a ieșit la minge, nu s-a ascuns, a făcut presing, dar a părut să sufere pe aripa dreaptă. Putea deschide scorul chiar la start, portarul Agirrezabala blocând șutul din unghi spre colțul lung. A fost unica lui apariție importantă la finalizare.

8meciuri a jucat Ianis Hagi ca titular la Alaves din acest sezon. A evoluat de 18 ori la echipa bască

„Nimeni nu se îndoiește de talentul lui Ianis Hagi. Totuși, arată prea puțin"

La sfârșit, tehnicianul în vârstă de 51 de ani a spus un singur cuvânt despre Hagi, potrivit Diario de Alava: „Bun". Reporterii cotidianului local îl contrazic însă. Iker Garcia l-a notat cu 5 (cea mai mică pentru jucătorii lui Alaves la această partidă a fost 4, cea mai mare 6).

„A avut o șansă de gol, a finalizat bine la pasa lui Blanco. Totuși, prea puțin în rest. Chiar dacă nimeni nu se îndoiește de talentul lui, realitatea e că arată prea puțin", l-a descris ziaristul basc.

41,8a fost media minutelor jucate pe meci de Ianis Hagi în actuala stagiune la Deportivo Alaves

„Ianis Hagi de-abia a făcut diferența. Nu s-a simțit confortabil pe dreapta"

Într-o analiză a meciului, același Iker Garcia a scris că „Ianis Hagi de-abia a făcut diferența în afara unei ocazii izolate la începutul serii. Playmakerul român nu s-a simțit confortabil pe aripa dreaptă într-o partidă în care Alaves nu a putut să-și impună stilul, încheind resemnată".

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Sefer e cel mai în formă stranier! Încă un gol și o pasă decisivă pentru Hapoel Beer Sheva
ISRAEL
Sefer e cel mai în formă stranier! Încă un gol și o pasă decisivă pentru Hapoel Beer Sheva
Șumudică și-a încălcat cuvântul » Ce spunea cu 3 săptămâni înainte de transferul lui Sorescu
TURCIA
Șumudică și-a încălcat cuvântul » Ce spunea cu 3 săptămâni înainte de transferul lui Sorescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”