INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

Ianis Hagi la Glasgow Rangers // VIDEO Toate declarațiile de la prezentarea lui Hagi jr.+ avertismentul lui Gerrard: „Să nu ne imaginăm că intră tatăl lui pe ușă”

Articol de - Publicat vineri, 31 ianuarie 2020 17:38

Ianis Hagi (21 de ani) a fost prezentat azi la Glasgow Rangers. E noul număr 7. Steven Gerrard, managerul albaștrilor, le-a atras atenția jurnaliștilor: „Unul dintre cele mai mari talente europene, un potențial uriaș, va face numele de pe spatele tricoului foarte mândru. Dar trebuie să avem răbdare”. 

Vara trecută, după Euro U21, în iulie, Ianis Hagi semna cu Genk pe cinci ani, dar entuziasmul din primele săptămâni s-a risipit rapid. Doar șase luni mai târziu, și-a luat zborul spre Insulă.  

Va juca tot în albastru, la fel ca Viitorul și Genk. A semnat cu Glasgow Rangers, cel mai titrat club scoțian. 54 de titluri de campioană, 115 trofee. 115! Va fi împrumutat cinci luni, cu opțiune de transfer definitiv pentru 5 milioane de euro. 

Pe 20 și 26 februarie, înfruntă Braga în „16-imile” Europa League. 
Totul s-a derulat extrem de rapid, în ultimele zile de mercato. Joi seară, mijlocașul în vârstă de 21 de ani sosea la Glasgow, iar astăzi s-a încheiat tranzacția. 

Ianis Hagi, prezentat chiar de Steven Gerrard

Încă de dimineață, „tricolorul” a ajuns la sediul clubului, fiind întâmpinat de două legende ale fotbalului britanic: managerul englez Steven Gerrard, 39 de ani, faimosul căpitan al lui Liverpool, și asistentul său Gary McAllister, 55 de ani, un nume mare pentru naționala Scoției.  

Au urcat în biroul directorului sportiv Ross Wilson, a făcut primele fotografii în vestiarul circular al „protestanților” și a fost prezentat chiar de Gerrard. Va purta tricoul cu numărul 7.

Înainte să se echipeze și să iasă la primul antrenament, a dat și primul interviu pentru Rangers TV. După pregătire, ziua premierelor în albastru s-a încheiat cu prima conferință, prezentând meciul de azi cu Aberdeen, tot alături de magicul Stevie G. 

Steven Gerrard: „Îl urmărim de multă vreme”

„Sunt încântat. Vorbim de unul dintre cele mai bune talente ale Europei la nivelul U21”, l-a descris Gerrard. „Îl urmărim de multă vreme și ne-a fost limpede că are calitatea de a face diferența, un fotbalist cu un potențial uriaș". 

Managerul le-a spus însă ziariștilor: „Are numai un antrenament aici. Va fi în echipă, dar trebuie să avem răbdare. Oricum, sunt sigur că va face numele de pe spatele tricoului său foarte mândru. Totuși, să nu ne imaginăm că se deschide ușa și apare tatăl lui, cel la care săream de pe canapea la Mondiale”. Îl va folosi foarte probabil ca inter dreapta, în sistemul 4-3-3 al lui Gerrard. Dar Hagi e versatil, putând juca și pe ambele aripi, și ca vârf fals. 

Ianis Hagi: „M-am îndrăgostit de filosofia lui” 

Jurnaliștii l-au descusut pe Ianis. Și el le-a zâmbit, răspunzând tuturor întrebărilor. 

„Am discutat cu antrenorul și m-am îndrăgostit de filosofia lui asupra fotbalului. El m-a atras spre Rangers. Mi-a vorbit despre stilul ofensiv, un joc de posesie, mereu încercând să înscrie cât mai multe goluri și, când se pierde mingea, căutând să o recupereze rapid”, a declarat Hagi jr. 

„Aceasta este mentalitatea în care am crescut de când eram mic. Cred că am ajuns la clubul unde am dorit mereu să fiu, la care îmi pot dezvolta calitățile. A fost o decizie corectă”.  

Ianis Hagi: „M-am născut cu presiune, dar îmi dă adrenalină”

Nu putea să nu se refere la Gică Hagi și la națională. „Am acest nume și în fiecare clipă e o motivație extraordinară. Să muncesc, să-mi împing limitele cât mai mult posibil. M-am născut cu presiune, dar m-am obișnuit și mă ajută. Îmi oferă acea adrenalină care mă împinge înainte”, a afirmat Ianis. 

„Sunt mândru să port numele Hagi. Zilnic discut cu tata și îmi zice mereu să încerc să fiu și mai bun. Și-a amintit că a înscris împotriva lui Rangers. Pentru el, e un club cu o istorie imensă, o echipă cu fani incredibili”.  

Ianis Hagi: „E esențial pentru România să se califice”

Selecționata a fost un alt subiect abordat. „După Euro U21, am făcut pasul cel mare spre prima echipă. Am deja zece meciuri și totul merge bine. Pentru mine, naționala e un moment unic. E un sentiment minunat să-ți reprezinți țara". Barajul din martie este decisiv. „E esențial pentru România să se califice la Euro. Și am încredere că vom reuși”.

„Sunt un jucător care creează, iată sarcina mea în atac. Defensiv, muncesc mult. Așa cum trag tare și în fiecare zi la antrenament. Pot evolua ca număr 10, dar și pe cele două aripi. Am apărut și ca vârf fals”

„Mulți ne compară pe mine și pe tata, dar principala calitate moștenită de la el este ambiția. Sunt un băiat ambițios, care luptă întotdeauna, care face totul în fiecare clipă pentru a fi mai bun” - Ianis Hagi, mijlocaș Rangers

6 milioane de euroeste cota lui Ianis Hagi (potrivit site-ului transfermarkt.de), cea mai mare a carierei

2este locul ocupat acum de Glasgow Rangers, cu 56 de puncte, la cinci în spatele liderului Celtic, dar cu o restanță de jucat

Vezi și: 

VIDEO Ianis Hagi a fost prezentat la Glasgow Rangers! Primul contact cu Steven Gerrard: „Acest lucru a contat enorm”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
remarque
remarque  •  01 Februarie 2020, 09:49

eu il vad talentat pe Ianis. Sta prost insa la capitolul forta si la ambitie. Se poate ca in Scotia sa fie mai bine si sa fi invatat ceva din experientele nereusite de pana acum. As vrea sa reuseasca desi sunt scarbit de modul in care taica-su, presa si prietenii regelui ii fac reclama. Lasati-l in pace pe baiat, nu are o lupta usoara.

10210601915503182
Codin Gheorghe  •  01 Februarie 2020, 08:50

Agramatule, limitatule, inainte sa te balegi pe calcaie, constata ca Ianis nu e un cantaret care sa-si fi pierdut vocea si astfel sa fie "afon''. Mai pune mana pe carte !

10210601915503182
Codin Gheorghe  •  01 Februarie 2020, 08:50

Agramatule, limitatule, inainte sa te balegi pe calcaie, constata ca Ianis nu e un cantaret care sa-si fi pierdut vocea si astfel sa fie "afon''. Mai pune mana pe carte !

Vezi toate comentariile (11)
Comentează