INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCOȚIA

Ianis Hagi, premiat la Gala Rangers: „Sezon excepțional”

Ianis Hagi, cel mai bun tânăr fotbalist al anului la Rangers
Ianis Hagi, cel mai bun tânăr fotbalist al anului la Rangers

Articol de GSP - Publicat marti, 18 mai 2021 08:39 / Actualizat marti, 18 mai 2021 08:47

După un sezon plin de succes pe plan intern, în care a ieșit campioană fără să piardă vreun meci, Rangers și-a premiat jucătorii într-o gală spectaculoasă. Mijlocașul român Ianis Hagi (22 de ani) a fost numit cel mai bun tânăr jucător al anului!

Sezonul plin de recorduri al trupei lui Steven Gerrard, care a încheiat campionatul cu un număr record de puncte în istoria clubului (102) și fără să piardă vreun meci, a fost urmat de o ceremonie specială, în care mai mulți fotbaliști au fost răsplătiți pentru ceea ce au reușit în acest sezon.

Ianis Hagi, cel mai bun tânăr jucător al anului la Rangers

Ianis Hagi, aflat la primul sezon întreg la Rangers, nu a plecat fără premiu de la gala prezentată de jurnalista Emma Dodds. Cele 8 goluri și 15 pase decisive adunate în 45 de meciuri în actualul sezon i-au adus lui Ianis premiul de „cel mai bun tânăr jucător al anului”: „excepțional prim sezon complet la Rangers”, se arată pe site-ul clubului.

Jucătorul anului, votat de suporterii lui Rangers, a fost portarul Allan McGregor, care a spulberat recordul pentru cele mai multe meciuri într-un sezon fără gol primit și a stabilit un record special în Marea Britanie: cele mai puține goluri încasate „acasă” într-un sezon.

Premiul de „cel mai bun jucător al anului în viziunea managerului” a fost primit de stoperul Connor Goldson, care a jucat în fiecare meci din acest sezon, petrecând astfel peste 5.000 de minute pe teren!

Iar „cel mai bun jucător al anului în viziunea jucătorilor” a fost James Tavernier, fundaș dreapta cu cifre uluitoare: 19 goluri și 16 pase decisive în 46 de meciuri.

Celelalte premii de la Gala Rangers

  • Premiul John Greig, pentru jucătorii care întrupează cel mai bine spiritul lui Rangers: Steven Davies 
  • Cel mai frumos gol al anului: Kemar Roofe în victoria cu Standard Liege din Europa League, scor 2-0 
  • Premiul Sam English, pentru cel mai bun marcator: James Tavernier 
  • Cel mai bun jucător al anului de la Academie: Nathan Patterson

În plus, un număr de borne speciale din acest sezon au fost recunoscute separat. Jermain Defoe a ajuns la 300 de goluri în carieră, nord-irlandezul Steven Davies a devenit jucătorul britanic cu cele mai multe prezențe la „națională” (124), Alfredo Morelos a înscris cele mai multe goluri pentru Rangers în Europa iar Allan McGregor a devenit jucătorul lui Rangers cu cele mai multe prezențe în competițiile continentale.

VIDEO. Ianis Hagi, analizat de fostul internațional Ianis Zicu: „Cred că e în primii zece fotbaliști ai lumii!”

Mai multe știri din fotbalul internațional:

Scandal în Scoția: jucătorii lui Rangers, acuzați că l-au înjurat pe Papă la petrecere! Cum a reacționat clubul

UEFA a postat un video genial cu Hagi din finala câștigată cu Arsenal, acum fix 21 de ani: „Un talent incredibil”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
elgabri
elgabri  •  18 Mai 2021, 16:20

Fundasul da mai mult decat dublul golurilor tale si mai multe assisturi decat un mijlocas ofensiv e o umilinta nu un succes !!

844355166377549
Marius Bunu  •  18 Mai 2021, 16:15

Premiul Petarda Scotiana.Nu mai stiu cum sa scape de el, poate gasesc niste fazani sa il cumpere

therealreddog33
therealreddog33  •  18 Mai 2021, 12:43
Postat de brancusi pe 18 Mai 2021, 09:31

Daca sub anumite aspecte iti dau dreptate in privinta campionatului Scotiei,dpdv strict valoric este net sub liga mamaliga!

Nu sunt sigur: dacă vezi ce jucători au, cota de piață, număr de suporteri, rata share la TV, încasări din fotbal, buget, performante europene etc - sunt la toate capitolele peste. Dacă te referi la doua driblinguri în lateral, alea nu sunt criteriu de valoare. Tactic, fizic și chiar și tehnic(șuturile, pasele filtrante de la fundaș țin tot de tehnica de exemplu) sunt peste Liga 1.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează