STRANIERI  ·  RANGERS

Ianis Hagi, prins la mijloc: „Genk încearcă să-i forțeze mâna lui Rangers”

Scoțienii scriu că Rangers încearcă să-i forțeze mâna lui Rangers în cazul transferului lui Ianis Hagi.
Scoțienii scriu că Rangers încearcă să-i forțeze mâna lui Rangers în cazul transferului lui Ianis Hagi.

Articol de — Marti, 24 Martie, 11:37

Scoțienii scriu că ”Rangers nu trebuie să intre în acest joc al belgienilor. Au cea mai importantă clauză, prima opțiune de transfer în cazul lui Ianis Hagi. Trebuie să aștepte”.

Aproape zi de zi se vorbește despre Ianis Hagi. Dacă nu în Scoția, atunci în Belgia. După ce flamanzii dau o știre sau lansează o speculație, replica vine prompt peste Canalul Mânecii. Sau invers.

"Nu e niciun motiv să se grăbească"

Cotidianul belgian Het Belang van Limburg a scris că Dimitri De Condé, directorul sportiv al lui Genk, caută și alte variante, dacă Rangers nu oferă cinci milioane de euro pentru mijlocașul în vârstă de 21 de ani.

Glasgow Live a răspuns. "Genk încearcă să-i forțeze mâna lui Rangers, dar clubul de pe Ibrox pur și simplu nu trebuie să intre în acest joc", au scris scoțienii. "Pentru că albaștrii au cea mai importantă clauză a împrumutului lui Hagi. Prima opțiune să facă această mutare permanentă. Nu e niciun motiv pentru Rangers să se grăbească, iar suspendarea fotbalului cel puțin până în aprilie întărește această idee. Trebuie să aștepte".

"Nu a părut să se simtă confortabil în Scoția"

Pentru jurnaliștii britanici, "Ianis și-a demonstrat potențialul pe scena europeană, dar nu a părut să se simtă la fel de confortabil în competițiile interne. Natura fizică a fotbalului scoțian necesită timp de adaptare. Cine știe? Poate se va familiariza mai mult cu tot ce îl înconjoară în cele zece meciuri care au mai rămas de jucat".

Gerrard: "Nu accelerăm lucrurile. E timp"

Glasgow Live știe că "unii afirmă deja că prestația lui din Europa League e suficientă pentru investiția imediată a lui Rangers. Dar nu e nicio grabă". Și reia declarația lui Steven Gerrard: "Nu accelerăm lucrurile deocamdată pentru Ianis. E timp. A avut un impact puternic și suntem încântați de el și pe teren, și în afara lui".

Deocamdată, și managerul, și clubul sunt în expectativă. Ei sunt cei care pot sau nu activa clauza unui transfer definitiv. 

"Legat de speculația că Ianis Hagi ar vrea să joace la un nivel mai ridicat acum, nu prea se confirmă. Hagi pare să se bucure de fotbalul său după cele câteva experiențe europene frustrante din ultimii ani"

"Timpul ne va spune cum se va încheia această poveste, dar Rangers are toate cărțile în mână și nu e nevoie să riște nimic"
Glasgow Live, site scoțian

"Îmi lipsește deja"

După ce s-a zvonit că Ianis nu ar mai vrea să continue pe "Ibrox Park", căutând o altă variantă, jucătorul încearcă să dezmintă. Ultima postare: o poză cu el în echipamentul lui Rangers. Și un comentariu: "Îmi lipsește deja". Indicând că i-ar plăcea să rămână la Glasgow. A primit peste 40.000 de like-uri. 

Interzis și la antrenamente

Federația scoțiană le-a cerut cluburilor să oprească pregătirea. "Trebuie să respectați recomandările guvernului privind distanțarea socială. Aceste reguli nu sunt opționale. Se aplică și fotbalului, ca întregii societăți", a fost comunicatul directorului executiv Ian Maxwell. 

Citește mai multe știri despre Ianis Hagi:Primul simptom care anunță o formă severă de COVID-19. „Trebuie să te prezinți de urgență la spital„

Libertatea

Comentarii (3)

markksson  •  24 Martie 2020, 17:46

Un minim simt jurnalistic v-ar fi soptit la ureche sa includeti DATA pana la care Rangers poate activa cauza cu pricina. Da' de unde nu e, cine sa ceara, domnilor?

nicolaedobrin  •  24 Martie 2020, 17:35

De fapt incearca toti sa scape de el.

pma77  •  24 Martie 2020, 14:59

Numai freza e de agariciul asta.

Vezi toate comentariile (3)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:00 Emisiune TV

La Liga World

Digi 2
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:30 Fotbal, Reluare

Barcelona - Atletico Madrid

Digi 2
Program TV complet

Liga 1