INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCOȚIA

Ianis Hagi, schimbat la pauză în primul meci ca titular după aproape 13 luni

Ianis Hagi, în Rangers - Partick Thistle // foto: Imago Images
Ianis Hagi, în Rangers - Partick Thistle // foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 12 februarie 2023 19:05 / Actualizat duminica, 12 februarie 2023 21:32

La aproape 13 luni de la accidentarea gravă pe care a suferit-o la genunchi, Ianis Hagi (24 de ani) a revenit ca titular într-un meci oficial. Mijlocașul lui Rangers a început din primul minut meciul cu Partick Thistle din optimile Cupei Scoției, dar a fost schimbat la pauză, la 1-0 pentru divizonara secundă.

  • Rangers a câștigat cu 3-2 și s-a calificat astfel în sferturile Cupei Scoției, acolo unde au mai ajuns Celtic, Ayr, Kilmarnock, Hearts, Raith și Inverness. Meciul Darvl - Falkirk va decide ultima sfertfinalistă.
Cine ajunge la Budapesta? Traseu infernal pentru Rapid și CSM București spre Final Four-ul Ligii
LIGA CAMPIONILOR
Cine ajunge la Budapesta? Traseu infernal pentru Rapid și CSM București spre Final Four-ul Ligii

Ianis Hagi, schimbat la pauză în primul meci ca titular după aproape 13 luni

  • Ianis Hagi a fost activ în prima repriză a meciului, în ciuda absenței îndelungate de pe gazon. A căutat să combine cu colegii și a încercat câteva pase prin care să destabilizeze apărarea adversă, dar fără succes.
  • În minutul 26, Ianis a apărut la finalizare, a reluat cu capul spre poarta adversă de la aproximativ 8 metri, dar mingea a trecut mult pe lângă poartă.
  • Ianis a fost în prim-plan și în prelungirile primei părți, minutul 45+1, dar nu a reușit să-l lanseze pe Colak cu o pasă în adâncime. A trimis prea puternic, iar mingea a ieșit în aut de poartă.
  • La pauză, antrenorul Michael Beale l-a schimbat pe Ianis cu Ryan Kent. 

Pe 28 ianuarie, la un an și 7 zile de la ruptura ligamentelor încrucișate de la genunchiul drept, Ianis Hagi a revenit pe teren într-un meci oficial, cu St. Johnstone în campionat, partidă în care a bifat aproximativ 20 de minute de joc.

Ianis nu mai jucase de atunci, antrenorul Michael Beale a preferat să-l menajeze în ultimele două meciuri, dar a intrat ca titular la partida de astăzi de Cupă, cu Partick Thistle, locul 5 în liga secundă scoțiană.

Momente inedite în Rangers - Partick Thistle

Minutele 70-74 din meci au fost marcate de haos. Totul a plecat de la o lovitură primită de unul dintre jucătorii lui Rangers, americanul Malik Tillman. Coechipierii săi au dat mingea în afara terenului, iar la reluare oaspeții au vrut să le înapoieze balonul.

Numai că Tillman nu a avut răbdare și l-a deposedat pe jucătorul de la Partick Thistle aflat în posesia balonului. A continuat spre poartă, a driblat goalkeeperul și a înscris!

De înțeles, jucătorii echipei oaspete au fost furioși. S-au repezit la Tillman și a urmat o încăierare generală, oprită numai după ce arbitrul a arătat două cartonașe galbene.

Antrenorul lui Rangers a intervenit și le-a cerut jucătorilor lui să-i lase pe adversari să înscrie, lucru care s-a întâmplat la reluarea jocului. Scott Tiffoney a mers de la mijlocul terenului până în poartă cu mingea la picior, fără ca vreun adversar să opună rezistență.

FINAL » Rangers - Partick Thistle 3-2

  • Au marcat: Colak '50; Tillman '71; Sands '86 / Holt '34 (pen.); Tiffoney '73
  • Primul „11” al lui Rangers: McGregor - Tavernier, Sands, Davies, Barisic - Kamara, Raskin - Hagi, Tillman, Cantwell - Colak

Mai multe știri din fotbalul internațional: 

Olimpiu Moruțan, aproape de transferul carierei! » Fostul fotbalist al celor de la FCSB e pe lista unei formații de tradiție din Serie A

„Motorul jocului la Empoli” » Laude pentru un internațional român din Serie A

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
fibra
fibra  •  13 Februarie 2023, 08:57

Iar ai dat-o in bara Grigore,cam mult doua din doua.Cum e asta sa iesi in prim-plan cu o pasa prea tare?

valentindragobete
valentindragobete  •  13 Februarie 2023, 07:50

Ce proști frustrați!

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  13 Februarie 2023, 06:05

...hagi a fost cel mai slab de pe teren ...toti cei care l vor la nationala nu le pasa de calificarea Romaniei ...

Vezi toate comentariile (17)
Comentează