INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SUPERCUPA RUSIEI

Il Luce, lăudat în Rusia după primul trofeu cu Zenit: ”A construit echipa înaintea noului stadion”

Articol de - Publicat luni, 25 iulie 2016 00:00

Sport Express îl laudă pe Mircea Lucescu pentru jocul solid și combinativ etalat de Zenit. ”Niciodată nu știi de unde să aștepți pericolul”, spune Nepomniașci, reputat antrenor rus

"Vreau ca Zenit să joace mai ofensiv ca niciodată și ca grupul să preia responsabilitățile celor trei vedete pe care nu le mai avem, Hulk, Witsel și Danny". În patru săptămâni, Mircea Lucescu chiar a schimbat stilul deținătoarei Cupei Rusiei, câștigând primul trofeu la debutul oficial, 1-0 cu ȚSKA în Supercupă. "A construit echipa mai rapid decât noul stadion Krestovski", scrie Sport Express.

"Multă mișcare, trasee exersate"

"Zenit a arătat mai bine pregătită fizic, mai solidă, obligând adversarul să joace ca Rusia la Euro în partida cu Anglia. A impresionat prin posesie, controlând mijlocul prin tridentul Șatov - Iusupov - Mauricio. Linii strânse și joc combinativ, din maximum 2-3 atingeri, câștigând ritm prin dispariția lui Hulk. Presing agresiv după pierderea mingii și contraatacuri rapide", a explicat ziarul moscovit.
Cel mai bine a sintetizat Valeri Nepomniașci jocul lui Zenit. "O surpriză plăcută. Multă mișcare în teren, trasee bine exersate. E greu de contracarat, pentru că niciodată nu știi de unde să aștepți pericolul", a spus reputatul antrenor rus, 72 de ani, fost selecționer al Camerunului la CM 1990.

66%a fost posesia lui Zenit în Supercupă. Pe 2 mai, în finala Cupei, 4-1 cu ȚSKA, n-a avut mingea decât 54% din timp

32 de trofeea câștigat Mircea Lucescu în cariera de antrenor. Supercupa Rusiei este primul titlu obținut pe banca lui Zenit

"Am jucat bine și am controlat total meciul pe alocuri, dar suntem departe de ideal. Am nevoie de timp și această victorie ne va permite să construim în liniște și să implementăm ideile dorite"
Mircea Lucescu, antrenor Zenit

"Șahtior e copilul meu și trece prin momente dificile. Nu vreau să-i fac greutăți și mai mari. În concluzie, nu voi încerca să-i iau niciun jucător la Zenit"
Mircea Lucescu, antrenor Zenit

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează