INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ANIVERSARE

IMAGINI DE COLECȚIE » La mulți ani, Mircea Lucescu! Cel mai titrat antrenor român împlinește azi 74 de ani

Foto: GSP +39   FOTO
Foto: GSP

Articol de GSP - Publicat luni, 29 iulie 2019 20:43

Cel mai titrat antrenor român, Mircea Lucescu, împlinește azi vârsta de 74 de ani. Tehnicianul are 12 titluri de campion în carieră, opt în Ucraina, două în Turcia şi două în România.

Cea mai bună perioadă a sa se leagă de Șahtior Donețk, cu care a câştigat de opt ori campionatul, de cinci ori Cupa Ucrainei şi de alte şapte ori Supercupa. De asemenea, a câștigat și Cupa UEFA în 2008.

Acum, Mircea Lucescu este liber de contract după o aventură nu tocmai reușită pe banca naționalei Turciei. 

Lucescu a mai ajuns în semifinalele Cupei Cupelor, cu Dinamo Bucureşti, în sezonul 1989-1990 şi în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, cu Galatasaray Istanbul, în sezonul 2000-2001.

În 2000, imediat după ce a preluat echipa Galatasaray, Lucescu a câştigat Supercupa Europei, alături de Gheorghe Hagi şi Gică Popescu, jucători la acea vreme.

Foto: GSP +40 FOTO

Mircea Lucescu are performanțe și ca selecționer al României. A dus naționala la EURO 1984, deși era într-o grupă din care mai făceau parte Italia, Cehoslovacia, Suedia și Cipru.

Mircea Lucescu s-a născut pe 29 iulie 1945 şi a antrenat de-a lungul carierei formaţiile Corvinul Hunedoara, Dinamo Bucureşti, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid, Inter Milano, Galatasaray, Beşiktaş, Şahtior Doneţk, Zenit, precum şi echipa naţionalele României și Turciei.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
cornelconasu
cornelconasu  •  29 Iulie 2019, 22:39

La mulți ani Mircea Lucescu, cel mai titrat antrenor român !

cpt.ahab
cpt.ahab  •  29 Iulie 2019, 22:37

Acum era momentul să se implice la Dinamo. N-o face pentru că a uitat de unde a plecat. E rapidist, nevoie-mare. Un dinamovist adevărat ar fi venit să pună osul, indiferent de cât de mult l-ar fi deranjat mutra lui Negoiță. De aceea Rednic e dinamovist, cu toate strâmbele și păcatele lui, pe când Lucescu, nu!

chris_bu67
chris_bu67  •  29 Iulie 2019, 21:25

La mulți ani maestre,și multe regrete,nu la mai spunem!Felicitări pt. prodigioasa activitate!

Vezi toate comentariile (21)
Comentează