INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  STRANIERI

Înţelegere cu Roma!

Articol de - Publicat sambata, 28 iunie 2008 00:00

Vicecampioana Italiei îi oferă lu i Adrian Mutu un salariu anual de 4,5 milioane de euro, dublu decît i-a propus Fiorentina pentru prelungirea contractului.

Viitorul lui Adrian Mutu la Fio­rentina nu mai este atît de sigur precum credeau oficia­lii toscani săptămîna trecută, cînd au anunţat prelungirea contrac­tu­lui cu atacantul de 29 de ani pînă în 2012. Potrivit cotidianului Il Tempo, starul “naţionalei” României va evolua aproape sigur din sezonul următor la vicecampioana Italiei, AS Roma, club care îi dă tîrcoale de mai mult timp!

“Acord economic”
Jurnalul italian dezvăluie că tra­­tativele sînt avansate şi extrem de serioase: “Directorul spor­tiv al clubului AS Roma, Daniele Pra­de, a ajuns la un acord economic cu Mutu. În urma înţelegerii cu jucă­torul, Prade va începe negocierile cu preşedintele Fiorentinei, Andrea Della Valle. În această vară gruparea viola a cheltuit 43 de milioane de euro pe transferuri şi o cedare a lui Mutu la un preţ bun ar putea intra în calcul”.

Patru ani contract
De ce s-ar despărţi Mutu de Fio­rent­ina, pentru care a marcat se­zo­nul trecut 17 goluri în campionat şi 6 în Cupa UEFA? Pentru că AS Roma este dispusă să-i onoreze preten­ţii­le finan­ciare. Il Tem­po precizează: “Roma îi poate oferi lui Mutu un contract pe patru sezoane, cu un salariu anual de 4,5 milioane de euro, care ar putea ajunge la cinci milioane cu bonusuri”. Fio­rentina este nepu­tin­­cioa­să în faţa unei oferte atît de ge­neroase, în condiţiile în care tos­canii i-au promis lui Mutu o ma­jorare salarială de la 1,8 milioane de euro pe sezon la 2,2 milioane.

Depinde de Mancini
Tratativele dintre Mutu şi AS Roma sînt confirmate şi de Gaz­zet­ta dello Sport. Cotidianul roz scrie că oficialii grupării “giallorosse” au avut cîteva contacte cu persoane din anturajul internaţionalului ro­mân şi menţionează că Mutu ar urma să primească un salariu sta­gio­nal net de 3 milioane de euro. “Pînă să deschidă poarta Fio­ren­tinei, AS Roma trebuie să-l vîndă mai întîi pe Mancini. Inter Milano, clubul interesat de atacantul bra­zi­lian, consideră însă prea mare suma cerută de romani, 15 milioane de euro”. Il Tempo precizează că Roma are şi un “plan B”: “Dacă trans­­ferul cade, romanii se vor re­o­rien­ta spre Iaquinta sau Bap­tista”.

4 ani a evoluat Cristi Chivu la AS Roma

25 de milioane de euro este cota de transfer a lui Adrian Mutu

53 la sută dintre suporterii Fiorentinei, care au votat pe site-ul clubului, cred că Mutu trebuie vîndut

Declaraţia zilei: Dumitru Costin, preşedinte AFAN

“Fiorentina l-a lucrat pe Mutu. Nu e prima dată! A lansat zvonul că trebuie să plătească 12 milioane de euro la Chelsea pentru a-l face să rămînă la Firenze”

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (3)
 •  28 Iunie 2008, 13:21

asa e tudor darie ne f mintile cu stiri ......io as scrie despre mine daca as fi pe acolo pe la ziar ...dau si eu un zvon dusa jose la dinamo.......sapoi de acolo 7 zile prima stire....kktzi de gazetari

 •  28 Iunie 2008, 12:35

Mutu nu va merge mah....Pentru Mutu Fiorentina nu ii doar o echipa ci a doua locuinta....nu cred ca va pleca pentru bani....

 •  28 Iunie 2008, 03:58

MAI LASATI_NE ODATA CU MUTUL KKTUL! BA_I LA ROMA BA_I LA FIORENTINA? BA_I LA WC, ASTEPTATI SA AVETI O STIRE CA LUMEA INAINTE SA ZAPACITI LUMEA DE CAP!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează