INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CUPA ITALIEI, OPTIMI

REZUMAT VIDEO A revenit Valentin Mihăilă, s-a „rupt” Dennis Man! Parma, eliminată din Cupă de Inter, în prelungiri

FOTO: Imago +9   FOTO
FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 ianuarie 2023 00:58 / Actualizat miercuri, 11 ianuarie 2023 11:09

Inter Milano a învins-o pe Parma în optimile Cupei Italiei, scor 2-1 după prelungiri. Locul 6 din Serie B a condus-o pe formația lui Simone Inzaghi până în minutul 88.

  • Dennis Man a fost titular la Parma, dar a ieșit de pe teren în minutul 26, acuzând dureri la coapsa piciorului drept
  • Rezervă, Valentin Mihăilă a intrat pe teren în minutul 81. S-a remarcat singura dată în minutul 96, două driblinguri și șut în brațele lui Onana
Proces incredibil pierdut de Barcelona! Trebuie să achite 8,5 milioane de euro pentru 17 minute
BARCELONA
Proces incredibil pierdut de Barcelona! Trebuie să achite 8,5 milioane de euro pentru 17 minute

Inter - Parma 2-1 după prelungiri în optimile Cupei Italiei

Parma a început curajos meciul, cu ocazii de partea lui Vasquez ('3) și Sohm ('19). Inter a replicat prin Gagliardini, autorul a două șanse în decurs de 6 minute ('23, '29).

Tabela a fost deblocată înainte de pauză de înlocuitorul lui Man, Stanko Juric. Croatul a lansat o rachetă de la 20 de metri, la vinclu ('38). Gol realmente fabulos, Onana n-avea ce să facă. 

„Cruciații” puteau intra la cabine chiar cu 2-0, dacă voleul lui Benedyczak ('44) nu era parat de goalkeeperul camerunez. 

+5 FOTO

Nerazzurrii au început mai tare partea secundă, însă nu au legat prea multe atacuri periculoase, greșind în continuare o mulțime de pase și execuții. Puține ocazii, în general, în repriza secundă. 

Buffon a tremurat la un corner din minutul 75, Balogh era să-și dea autogol ('78) încercând să respingă centrarea lui Martinez și cam atât. 

Calificare Parma? Nu, era prea simplu. Lautaro a trimis confruntarea în prelungiri cu un șut deviat, din cădere ('88). 

În fine, Acerbi i-a adus calificarea lui Inter, marcând cu capul de la marginea careului după o respingere a lui Buffon, ieșit din poartă ('110).

Inter va juca în sferturi cu învingătoarea dintre Atalanta și Spezia.

FINAL » Inter - Parma 2-1 după prelungiri

Echipe de start:

Inter: Onana - D'Ambrosio, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Gagliardini, Asllani, Mkhitaryan, Gosens - Lautaro Martinez, Correa 
Rezerve: Cordaz, Acerbi, Bellanova, Carboni, Curatolo, Darmain, Dimarco, Dzeko, Fontanarosa, Kamate, Skrinia, Stankovic, Zanotti 
Antrenor: Simone Inzaghi

Parma: Buffon - Del Prato, Balogh, Valenti, Osorio - Vasquez, Bernabe, Sohm - Estevez, Benedyczak, D. Man 
Rezerve: Corvi, Chichizola, Ansalid, Bonny, Camara, Charpentler, Circati, Coulibaly, Hainaut, Ingelese, Juric, Tutino, V. Mihăilă 
Antrenor: Fabo Pecchia

Pentru a ajunge în optimi, Parma a trecut de Salernitana (2-0) și Bari (1-0. Pentru Inter, meciul cu Parma e primul din această ediție.

Optimile Cupei Italiei:

  • Inter - Parma
  • Atalanta - Spezia
  • Bologna - Lazio
  • Monza - Juventus
  • Napoli - Cremonese
  • Roma - Genoa
  • Sampdoria - Fiorentina
  • Torino - AC Milano

Citește și: 

Guardiola, declarația zilei » Ce a spus despre retragerea lui Bale

Atletico Madrid i-a găsit înlocuitor lui Joao Felix la Barcelona!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
observator_federal
observator_federal  •  11 Ianuarie 2023, 13:38

Din cronica meciului: "96′ – Mihaila pericoloso. Dribbling e tunnel per il calciatore del Parma che poi conclude con forza. La traiettoria è centrale, Onana non ha problemi. 92′ – Punizione pericolosa per il Parma. Mihaila prova a sorprendere Onana su punizione ma il portiere devia in corner. (Relativ ușor de tradus în limba română. Pentru cei ce nu au înteles, cuvântul italian "tunel" are aceeași semnificație și >n română.)

magic4ever
magic4ever  •  11 Ianuarie 2023, 11:48

Pacat de Buffon ca a ales sa mearga la Parma care o sa stea multi ani in serie B,avea loc la multe echipe din Serie A...nu inteleg cum o asemenea legenda nu a avut oferte de la echipe mai bune...

sibelius
sibelius  •  11 Ianuarie 2023, 09:20
Postat de elefterie pe 11 Ianuarie 2023, 08:29

Mihăilă a avut nu unul ci două șuturi pe spațiul porții (a mai șutat o dată din lovitură liberă - era simplu de reținut, cred). A avut și alte realizări contabilizate de Sofascore care i-a acordat nota 6,9 - cu care s-a situata printre primii 5 fotbaliști ai Parmei din totalul celor 15 utilizați. Dacă ar fi jucat mai multe minute, ar fi fost și mai bine. Mă și mir că GSP nu a folosit un titlu mai optimist, gen (șablon, deseori uzitat) "Veste bună pentru Iordănescu, a revenit Mihăilă!".

Traducere: e un ratangiu care a îngropat echipa.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează