INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

Ionuț Radu, desființat de L'Equipe: „A stricat totul într-o seară de coșmar” » Portarul și-a luat adio de la Auxerre

Ionuț Radu și-a luat adio de la Auxerre. Foto: Imago Images
Ionuț Radu și-a luat adio de la Auxerre. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 04 iunie 2023 10:42 / Actualizat duminica, 04 iunie 2023 10:54

Mult timp cel mai bun la Auxerre în această primăvară, Ionuț Radu (26 de ani) a gafat de două ori în ultima etapă, la 1-3 cu Lens, și echipa sa a retrogradat. „La nivel înalt, nu se iartă ce a făcut el”, a comentat L'Equipe. Goalkeeperul, care s-a accidentat, se va opera de menisc și va rata jocurile națioanei din iunie, s-a despărțit de Auxerre: „M-ați făcut să mă simt ca acasă”.

Într-un sezon în care a avut și multe prestații foarte bune, și la Cremonese, și la Auxerre, dar în care a și gafat, Ionuț Radu rămâne cu o contraperformanță rară. A retrogradat cu ambele echipe la care a jucat. Și în Italia, și în Franța.

FC Argeș a retrogradat, Becali îl așteaptă acum pe Garita la FCSB
DINAMO E ÎN LIGA 1
FC Argeș a retrogradat, Becali îl așteaptă acum pe Garita la FCSB

Ionuț Radu, marile greșeli din 2022

A încheiat stagiunea, la Auxerre, la fel cum o începuse, la Cremonese. Cu o gafă. Cum o terminase și pe precedenta, la Inter.

  • Pe 27 aprilie 2022, la Bologna - Inter 2-1, portarul a luftat după o aruncare de la margine, Sansone a înscris și echipa sa a pierdut meciul și titlul.
  • Pe 14 august 2022, la Fiorentina - Cremonese 3-2, în prelungiri, după o centrare, a prins mingea și a căzut cu ea în plasă. Altă înfrângere dureroasă.

Împrumutat de Inter în ianuarie la Auxerre, până la sfârșitul sezonului, Radu a fost printre cei mai buni la alb-albaștri (a apărat și două penaltyuri), dar sfârșitul a fost înfiorător. Când a venit el, coechipierii erau pe ultimul loc, aproape condamnați. I-a ajutat să iasă din zona retrogradării. 

Înfrângerea din ultima etapă, 1-3 cu Lens, și erorile lui majore au provocat revenirea formației burgunde în liga secundă. Locul 17 în Ligue 1, primul sub linia roșie.

Ionuț Radu, criticat: „Un portar nu trebuie să-și piardă concentrarea”

Jurnaliștii de la L'Equipe au fost stupefiați de transformarea goalkeeperului sâmbătă seară. Foarte bun înainte de pauză, foarte slab în repriza a doua. 

„A avut trei parade decisive în prima parte. Fără el, AJA probabil s-ar fi prăbușit imediat. Însă un portar nu trebuie să-și piardă niciodată concentrarea și, mai ales, nu poate greși. Excelent, ireproșabil până atunci, românul a stricat totul cu două gafe. Mai întâi, cu o ieșire aproximativă la al doilea gol al lui Lens. O neînțelegere cu fundașul său central, o ezitare care nu se iartă la nivel înalt”, a comentat cotidianul francez. 

Radu a luftat în afara carelui și s-a ciocnit cu stoperul Mensah la 0-2. „La 1-3, Openda a tras din unghi, Radu a vrut să boxeze, dar a scăpat balonul printre picioare. Ce seară de coșmar pentru el!”.

20 de goluria primit Ionuț Radu în 17 etape jucate în Ligue 1. A păstrat poarta lui Auxerre neatinsă în 5 meciuri

Ionuț Radu: „Am încercat să dau totul. Deseori, am reușit. Acum, nu am putut”

„Tricolorul”, care a împlinit 26 de ani pe 28 mai, ar fi avut însă o explicație a gafelor din repriza a doua. Potrivit Prosport, ar fi jucat accidentat după pauză. Victima unei leziuni la menisc, Radu se va opera la genunchi în perioada imediat următoare și va rata meciurile naționalei, cu Kosovo și Elveția, pe 16 și 19 iunie.

Goalkeeperul, care ar fi vrut să continue la Auxerre dacă nu ar fi retrogradat, a părăsit clubul francez. Și-a luat adio printr-un mesaj pe Instagram. „Sezonul nu s-a încheiat așa cum visam. Uneori, fotbalul ne oferă ceva, alteori nu e cum ne dorim. Am încercat mereu să dau totul pe teren pentru tricoul echipei și deseori am reușit, dar acum nu am putut, din păcate”, a scris Radu.

„Îmi pare rău pentru cum s-a terminat. Sunt dezamăgit, în special, pentru toți fanii care meritau să fie în Ligue 1 pentru dragostea pe care o dăruiți echipei. Vă mulțumesc pentru sprijnul vostru în toată această perioadă, m-ați făcut să mă simt într-adevăr ca acasă. Sunt sigur că, în viitor, Auxerre va străluci din nou și va fi în vârf, așa cum merită acest club”. 

Decepția e mare, pentru noi și pentru fani. Mi-a fost greu să-i văd pe jucători plângând în vestiar. E o meserie dificilă. 

- Christophe Pelissier, antrenor Auxerre

Citește și:

Rădoi, în război cu un președinte din Superliga: „Am avut plângerea pe masă, trebuia doar să o semnez și să-l dau în judecată”

Garita, scandal uriaș cu ultrașii lui Dinamo. Ce s-a întâmplat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
bozo76
bozo76  •  04 Iunie 2023, 17:41

Radule, nu ceda. Multi acum dau. Tu ramai lucid si mergi inainte.

gigimarga2
gigimarga2  •  04 Iunie 2023, 17:35
Postat de realsteaua pe 04 Iunie 2023, 15:46

Te bagi în seamă cu mine precum OB-ul în ... Eu am răspuns altei persoane, așa că vezi-ți de viața ta, băi "gigilarga".

Adevarul ca mărul nu face banane iar tu n ai cum sa fi civilizat . De unde nu i nici Dumnezeu nu cere.

gigimarga2
gigimarga2  •  04 Iunie 2023, 17:27
Postat de Hcm27 pe 04 Iunie 2023, 14:12

O părere, pe care o respect, dar cu care nu sunt de acord.Hagi e "prins" în cei 100 de jucători ai planetei de marile publicații europene de fotbal gen France Football și altele

Priveste cariera lui Hagi. Daca nu se ducea la Galata ,lua banca in fund prin vest si probabil ceda nervors asa cum a si facut o pe final de cariera . Si cum o face deseori si acum. Ca si talent incontestabil URIAS. Dar slefuit de catre ,,,maestri din fotbalul romanesc" a iesit un produs slab calitativ pentru nivelul din vest . Fara echipa nationala notorietatea lui era 70% mai mica.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează
Close