INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DECIZIE TAS

Italienii anunţă: Decizie finală a TAS în cazul Mutu-Chelsea după 11 ani de la începerea scandalului!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 21 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 21 ianuarie 2015 17:27

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane a decis, după 11 ani de la începerea scandalului, ca Chelsea să nu mai primească cele 22 de milioane de euro pe care le cerea în cazul Mutu.

TAS a decis că Juventus şi Livorno să nu plătească către Chelsea suma pe care clubul londonez o cerea despăgubire, potrivit Gazetta dello Sport.

Avocaţii italieni au demonstrat că între momentul în care Mutu a fost dat afară de la Chelsea şi momentul în care a semnat cu Juventus a trecut o perioadă de timp şi italienii nu pot fi acuzaţi de nimic. Contractul lui Adi Mutu a fost reziliat în octombrie 2004, iar cu Juventus a semnat în ianuarie 2005, ceea ce nu încală nici o regulă.

Iniţial, FIFA decisese ca Adi Mutu să plătească paguba de 22 de milioane de euro, dar a revenit asupra hotărîrii şi a hotărît ulteiror ca Juventus şi Livorno să achite suma.

Mutu a fost depistat pozitiv în septembrie 2004, după ce a consumat cocaină. Chelsea a decis să rupă contractul, iar Juventus a profitat de situaţie şi l-a transferat. În această afacere, torinezii au inclus şi clubul Livorno. Pentru că Juve avea prea mulţi extracomunitari, Luciano Moggi a apelat la o stratagemă: Livorno l-a legitimat pe român şi oficial Juventus l-a cumpărat de la acest club.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
americanu197
americanu197  •  22 Ianuarie 2015, 11:43

mutu a fost prost pentru ca nu a inteles unde...ca e unul dintre cei mai buni jucatori din lume in probabil cea mai buna echipa...dar ca un copil prost ce nu a putut sa duca responsabilitatea si a trebuit sa ia el ceva sa se relaxeze si uite asa si-a aruncat cariera in mediocritate

andrei1102
andrei1102  •  21 Ianuarie 2015, 23:24
Postat de narcis_ny pe 21 Ianuarie 2015, 21:47

Mutu nu a fost singurulde la Chelsea din acea perioada care s-a drogat, mai erau cativa jucatori, dar doar el a fost impins in fata.

Jose a aflat de la cineva care sunt jucatorii, s-a dus la ei, a vorbit cu ei, i-a pus sa recunoasca si sa se opreasca. Ghici cine a fost ala care a mintit si a zis ca el nu face? Te-ai prins deja...

narcis_ny
narcis_ny  •  21 Ianuarie 2015, 21:47
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Mutu nu a fost singurulde la Chelsea din acea perioada care s-a drogat, mai erau cativa jucatori, dar doar el a fost impins in fata.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează