STRANIERI  ·  ITALIA

Italienii îl laudă pe Ionuț Radu: „Altceva decât un pariu. Radu este aurul lui Genoa”

FOTO: GettyImages // Ionuț Radu, portarul lui Genoa
FOTO: GettyImages // Ionuț Radu, portarul lui Genoa

Articol de — Marti, 10 Septembrie 2019

Ionuț Radu (22 de ani), căpitanul naţionalei de tineret, e lăudat de către Gazzetta dello Sport pentru talentul şi nervii de oţel între buturi: „A crescut şi este un portar mai complet, foarte reactiv, puternic mental şi mai bun pe ieşiri”.

În ziua în care naţionala de tineret începe o nouă campanie de calificare la Euro, căpitanul lui Rădoi a prins loc la „Personajul zilei” în rubrica de marţi din Gazzetta dello Sport: „Altceva decât un pariu. Radu are talent şi nervi de oţel. E aurul lui Genoa. Tânăr protagonist al cursei de salvare de la retrogradare din campionatul trecut, în care a fost printre cei mai buni, portarul român este pregătit să facă saltul calitativ cu Andreazzoli”. 

„Salvator în momente cheie”

Cotidianul roz a remarcat şi progresul reuşit de Ionuţ, nu numai în privinţa cotei de piaţă, Inter alegând să îl răscumpere şi să-l mai lase împrumut un sezon la Grifon.  

„Împotriva oricărei aparenţe logice, Radu a cucerit Genoa. Să-i dai încredere tânărului portar părea mai mult o alegere hazardată decât curajoasă, dar timpul a dovedit că pariul lui Ballardini e câştigător. Radu a fost puternic, reuşind să-şi arate toată forţa, şi mentală, în momentele cheie, salvând echipa în meciurile în care îşi juca ultimele speranţe în Serie A, cu frica în ochi”.

„Radu este viitorul lui Inter”

Schimbarea de antrenor şi de tactică prin venirea lui Andreazzoli au fost benefice şi pentru Ionuţ: „Echipa nu se mai teme de niciun adversar şi joacă pe atac, uneori din doar patru pase ajungând în careul advers. Asta îi permite românului ce reprezintă viitorul Interului între buturi să scoată tot ce-i mai bun din el, dovadă fiind şi assistul oferit din degajare lui Kouame în ultimul meci cu Fiorentina. Astăzi, Radu e un portar mereu mai complet, foarte reactiv, puternic din punct de vedere mental şi chiar mult mai eficient în ieşirile din poartă”. 

„Radu a fost băiat de cuvânt. A promis celor de la Genoa că vrea să rămână încă un an şi aşa a fost. Şi fanii echipei s-au convins de forţa bijuteriei nerazzurra care a ajuns în vară până în semifinalele Euro U21” - Gazzetta dello Sport, cotidian italian

33 de meciuria apărat Ionuţ Radu în campionatul trecut la Genoa, după ce l-a înlocuit pe titularul Marchetti. A primit trei goluri în primele două etape ale acestui sezon

VEZI ȘI:

VIDEO+FOTO Ea este noua cucerire a portarului Ionuț Radu! Îi place să se pozeze în costum de baie

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!Andreea Antonescu a sunat la 112 și a anunțat că este sechestrată. Incredibil ce au descoperit polițiștii când au ajuns la apartament

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
12:00 Tenis, WTA

Turneul din Dubai

Digi 2
18:00 Baschet, FIBA Euro 2021

România - Spania

Digi 3
19:55 Fotbal, Europa League

CFR Cluj - Sevilla

Digi 1, Telekom 1, Look Plus
19:55 Fotbal, Europa League

FC Bruges - Man. United

Digi 2, Telekom 3
19:55 Fotbal, Europa League

Ludogoreț - Inter

Digi 3, Telekom 2, Look Sport
19:55 Fotbal, Europa League

Getafe - Ajax

Digi 4, Telekom 4
22:00 Fotbal, Europa League

Olympiakos - Arsenal

Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Europa League

Rangers - Braga

Digi 3, Telekom 4
22:00 Fotbal, Europa League

Roma - Gent

Digi 4, Telekom 3
Program TV complet

Liga 1