INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SUPERLIGA CHINEI

Jiangsu Suning - Guangzhou Evergrande 0-0 » Olăroiu are încă toate șansele la titlu. 0-0 contra lui Cannavaro, în prima manșă a finalei Super Ligii Chinei!

FOTO: https://www.facebook.com/guangzhouhengda/
FOTO: https://www.facebook.com/guangzhouhengda/

Articol de - Publicat duminica, 08 noiembrie 2020 13:06 / Actualizat duminica, 08 noiembrie 2020 15:50

Jiangsu Suning, echipa lui Cosmin Olăroiu, și Guangzhou Evergrande, formația lui Fabio Cannavaro, au remizat, scor 0-0, în prima manșă a finalei Superligii Chinei. Returul va avea loc pe 12 noiembrie, de la 13:35, pe același stadion.

Cosmin Olăroiu și Jiangsu Suning au rezistat forței de atac a lui Guangzhou Evergrande, marea campioană antrenată de Fabio Cannavaro. 

Într-un an fantastic pentru el, chiar și puternic afectat de coronavirus, Cosmin Olăroiu s-a calificat cu Jiangsu Suning în finala Super Ligii Chinei. Iar azi, a jucat prima manșă în fața marii puteri asiatice Guangzhou Evergrande, de opt ori campioană în ultimii nouă ani. Antrenată de Fabio Cannavaro, italianul care a cucerit lumea cu squadra azzurra în 2006.

Cannavaro i-a fost asistent lui Oli

Pentru Oli, Cannavaro e o veche cunoștință. În sezonul 2013-2014, peninsularul a făcut primii pași în meseria de antrenor, fiind asistentul lui Olăroiu la Al-Ahli Dubai, în Emiratele Arabe Unite. După aceea, a plecat în China, pentru prima sa aventură ca principal la Evergrande. Unde l-a înlocuit pe Marcello Lippi, chiar selecționerul cu care câștigase titlul din 2006.

Ieri, într-un meci disputat la Suzhou (considerat acasă la Suning), unde s-au derulat toate partidele turneului final din cauza pandemiei, Guangzhou a dominat, a fost mai bună, și-a creat mai multe ocazii de gol. Dar nu a înscris. 0-0. Iar finala rămâne deschisă pentru returul din 12 noiembrie. Pe același stadion.

Meci încins și în tribune, și pe teren

A fost atmosferă fierbinte la Suzhou, aproape ca înaintea pandemiei, spectatorii scandând fără oprire în tribune. Pe teren, jocul a fost la fel de încins între cele două grupuri de brazilieni (Alex Teixeira, Eder și Miranda la Suning împotriva tripletei Paulinho, Fernando și Talisca, ultimul intrat doar spre final la adversari). Cu incidente, faulturi, proteste, ca în semifinala jucată de Jiangsu cu Shanghai SIPG.

I-a refuzat un penalty lui Guangzhou

Evergrande putea obține din start un penalty. Căpitanul Zheng Zhi a fost dezechilibrat, însă arbitrul a fost avertizat de VAR și, după ce a revăzut faza, nu a mai dat 11 metri. Moment în care Cannavaro a zâmbit ironic. Echipa sa a și înscris, în minutul 35, prin Fernando, gol anulat pentru fault în atac. Și chiar înaintea pauzei, Paulinho a irosit șansa meciului. Singur cu portarul, din unghi, a șutat pe lângă bară. În repriza a doua, lupta celor două tabere a fost egală. Ca scorul de pe tabelă. 0-0. Totul se decide joi. 

FINAL » Jiangsu Suning - Guangzhou Evergrande 0-0

  • În minutu 12, Guagnzhou a primit un penalty, dar după consultarea VAR a fost anulat

Echipele de start:

Jiangsu: Gu – Ji, Miranda, Li, Zhou – Gao, Wakaso, Wu, Luo – Teixeira, Eder
Rezerve: Y. Zhang, Z, Huang, Feng, Zi. Huang, Tian, Xie, Yang, Zhiwei, C. Zhang, L. Zhang, X. Zhang
Antrenor: Cosmin Olăroiu 

Guangzhou Evergrande: Liu – Zhang, Browning, Park, Wu – Zheng – Fernandinho, Xu, Paulinho, Wei - Elkeson
Rezerve: Liu Weiguo, Deng, dos Santos Goncalves, B. Huang, Liao, Liu, Mei Fang, Talisca, Yan, L. Yang, X. Zhang, Y. Zhong
Antrenor: Fabio Cannavaro

Cosmin Olăroiu este în fața unei performanțe spectaculoase în China, jucând finala Superligii. Jiangsu a trecut până acum de Chongqinq Lifan (1-1 și 1-0) și de Shanghai SIPG (1-1 și 2-1), în timp ce Guangzhou Evergrande le-a eliminat pe Hebei (3-1 și 5-0) și Beijing Guaon (0-0 și 3-1).

VIDEO Ce fotbalist a ales Cosmin Olăroiu în detrimentul lui Fernando Torres: „Nu era meci în care să nu marcheze”

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Coșmar pentru Lucescu! Încă doi infectați cu coronavirus! Are 13 înaintea „șocului” cu Șahtior Donețk

Boloni, primul conflict la primul eșec! Ce a făcut jucătorul său după ce a fost schimbat!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
477935505723108
Paolo DiCanio  •  08 Noiembrie 2020, 16:31
Postat de Razvan Mihailescu pe 08 Noiembrie 2020, 13:48

Nu mai da ți articole de astea ca nu interesează pe nimeni campionatul chinez și nici ce face olaroiu

Perfect de acord! Nici eu nu sunt interesat de pseudofotbalul din Asia si Arabia! A, ca Olaroiu si Lucescu junior castiga milioane pe an, bravo lor, dar terminati va cu prostiile astea ca aia au fotbal! E o gluma ce e acolo, pe bani multi, ce i drept, dar o gluma! Cand se duc marile echipe ale Europei pentru amicale, primind milioane de euro pentru o disctractie de 90 de minute, nu mai stiu ce copii sa bage de la juniori sa nu le dea alora cu terenu' in cap sa i faca de ras! Lasati patriotismul si altele asemanatoare... In Asia si Arabia te duci pentru bani, nu pentru fotbal!

codrut96
codrut96  •  08 Noiembrie 2020, 16:17
Postat de Razvan Mihailescu pe 08 Noiembrie 2020, 13:48

Nu mai da ți articole de astea ca nu interesează pe nimeni campionatul chinez și nici ce face olaroiu

Conteaza pentru ca e roman. Daca nu te intereseaza, nu te uita, nu te obliga nimeni.

cneius
cneius  •  08 Noiembrie 2020, 15:34

Multi Zhang in echipa lui Oli !

Vezi toate comentariile (4)
Comentează