INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TOTTENHAM

Jocul lui Chiricheş a fost analizat de englezi » Românul i-a impresionat: "Poate deveni un idol la Tottenham"

foto: dailymail.co.uk
foto: dailymail.co.uk

Articol de GSP - Publicat vineri, 27 septembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 27 septembrie 2013 11:57

Vlad Chiricheş a fost transferat la Tottenham pentru 9.5 milioane de euro, într-o campanie de transferuri ieşită din comun a clubului din nordul Londrei.

Pe un site al suporterilor lui Tottenham există o amplă analiză a jocului lui Chiricheş, fapt semnalat de un cititor GSP.RO.

Vlad Chiricheş a fost transferat la Tottenham pentru 9.5 milioane de euro, într-o campanie de transferuri ieşită din comun a clubului din nordul Londrei.

Pe un site al suporterilor lui Tottenham există o amplă analiză a jocului lui Chiricheş, fapt semnalat de un cititor GSP.RO.

Evoluţia în defensivă
Analiza suporterilor porneşte de la jocul în defensivă al lui Chiricheş, iar aceştia prezintă cum fundaşul vine lîngă atacant şi nu-l lasă să se întorcă cu faţa spre poartă, putînd recupera multe mingi şi să iniţieze contraatacuri.

Englezii sînt surprinşi că Vlad nu faultează prea des, în 6 meciuri din Europa League faultînd doar de 3 ori, dar reuşind 14 tacklinguri şi 16 recuperări.

Chiricheş în ofensivă
"Cea mai interesantă parte a jocului său este atunci cînd are mingea la picior", spun britanicii care sînt încîntaţi că românul are multe acţiuni ofensive, un motiv pentru care a şi fost transferat de Andre Villas-Boas.

Şi englezii au remarcat că fundaşul creează multe oportunităţi în ofensivă şi că de obicei urcă singur, nefiind atacat de vîrfurile adverse. De asemenea, Chiricheş îi surprinde şi nepregătiţi pe adversari prin aceste urcări în ofensivă.

Pasele lui Vlad Chiricheş
Pe lîngă urcările incredibile în atac, Chiricheş i-a impresionat şi prin acurateţea paselor lungi, iar englezii au dat exemple din partidele cu Molde şi Ajax din Europa League. "Este un pericol pentru adversari şi prin aceste "diagonale" imprevizibile".

Recuperările românului
Englezii au apreciat şi modul în care Chiricheş se poziţionează la multe mingi: "Are o viteză foarte bună şi pare că citeşte bine jocul şi poate aprecia unde va fi pericolul pentru apărarea sa. Nu se panichează şi astfel poate recupera multe baloane".

Cum va schimba Chiricheş jocul lui Tottenham
Britanicii continuă cu laudele la finalul articolului şi explică cum ar putea schimba jocul lui Spurs: "Dintre toate transferurile din această vară, al lui Chiricheş este cel mai intrigant datorită abilităţii sale de a juca ca fel ca un libero şi pentru urcările sale în ofensivă.

Sînt foarte importante pentru fotbalul modern şi devine un alt punct de unde ofensiva poate începe. Se simte confortabil cu mingea la picior. Poate că este cel mai puţin cunoscut jucător dintre cei transferaţi, dar poate deveni un idol pe White Hart Lane".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (47)
dash.berlin
dash.berlin  •  28 Octombrie 2013, 09:58

are tot ce-i trebuie ca sa devina un jucator exponential pt tottenham . multa bafta chiri !

daniel_ctin86
daniel_ctin86  •  27 Septembrie 2013, 21:07
Postat de goghe pe 27 Septembrie 2013, 15:58

Imbecil esti tu! Chiriches NU a jucat in PL!!! Iar daca tu crezi ca suporterii lui Tottenham au stat sa vada unicul meci in care Steaua a batut pe Ajax ca sa il "analizeze" pe Chiriches .... lol .....

O SA SE CONVINGA REPEDE CIT DE SLAB ESTE. O SA LUSTRUIASCA BANCA DE REZERVE PINA O SA AMORTEASCA. ESTE CEL MAI PROST TRANSFER FACUT DE TOTTENHAM.

ovi81ugw
ovi81ugw  •  27 Septembrie 2013, 21:01
Postat de alpin pe 27 Septembrie 2013, 15:28

Frumoase inventii gazetaresti pentru prooostirea prooostilor! gata, mai baieti, s-a vandut Cap-de-Cal! Nu mai e nevoie sa-i faceti reclama; nu mai e nevoie de fraierit... fraieri cu cioc.

daca asta e cap de cal...caracterizeaza-l pe Lato :))))

Vezi toate comentariile (47)
Comentează