INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RUSIA / KUBAN KRASNODAR

Lacina Traore face comparaţii cu fotbalul rusesc: "Aici se joacă mai atletic, mai rapid"

Lacina Traore
Lacina Traore

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 iunie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 05 iunie 2011 23:02

Lacina Traore (21 de ani), atacantul ivorian cumpărat de Kuban Krasnodar pentru mai bine de patru milioane de euro, spune că se adaptează mai greu în Rusia, dar crede că Liga 1 nu se compară cu fotbalul rusesc.

"România nu se poate compară cu Rusia. Condiţiile sunt total diferite, cel puţin financiar. În plus, fotbalul din Rusia este mult mai atletic şi se joacă mai rapid.

Mi-a fost uşor în România, deoarece limba română se aseamănă cu franceza. Rusa pare imposibila", a declarat Traore pentru NTV Plus, după cum informează Adevărul.

La CFR Cluj, Traore a marcat de 14 ori în 44 de partide. El are un campionat cîştigat în România, precum şi o Cupă şi o Supercupă.

După 11 etape de campionat, Kuban Krasnodar se află pe un meritoriu loc 6 în prima ligă a Rusiei, la doar 2 puncte de liderul CSKA Moscova.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
submarina
submarina  •  06 Iunie 2011, 10:14

In fotbalul rusesc se investesc sume colosale de ruble (cat mai au petrol si gaz) si asta desigur ca va da roade in viitor, urmaresc fotbalul de acolo si nu pot sa spun ca tare s-au distantat de noi, poate ca joaca mai atletic, dar rusii tot timpul au jucat asa, alearga mult dar de multe ori fara rost (aceasta calitate o au in sange), in schimb cu imaginatia stau mai prost, nu vad motive mari sa ne ingrijoram, Liga 1 poate face fata ligii din Rusia. Traore ce are de spus, marcheaza si acolo odata la 7-8 ocazii... (tineretea isi spune cuvantul) dar totul se poate schimba, in orice caz Dan Petrescu ii ofera toate sansele sa se remarce.

dreamer123
dreamer123  •  06 Iunie 2011, 03:08

nu se poate compara, pt ca cel din romania e departe de a fi fotbal

bombon
bombon  •  06 Iunie 2011, 00:46

Un jucator foarte talentat, in Rusia poate face cariera! Sa nu-i para rau ca a plecat! Il vad peste 7 ani in Champions League la o echipa mare!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează