INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  

Ladislau Boloni i-a cucerit pe belgieni după ultima victorie: „Încă o dată confirmă titlul de maestru strateg”

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 noiembrie 2019 15:51

Antwerp a trecut de Mechelen, scor 1-0. Jurnaliștii belgieni au fost impresionați de Ladislau Boloni. Antrenorul l-a titularizat pe Mirallas după ce s-a certat cu el, iar atacantul l-a răsplătit cu golul victoriei.

După eșecul de la Mouscron, 1-3 pe 2 noiembrie, Loți Bölöni părea condamnat să fie demis. Atât de pesimiști erau jurnaliștii belgieni. O presiune imensă, care l-a ambiționat ca niciodată. De atunci, Antwerp nu a mai pierdut niciun meci: trei victorii și un egal. Ultimul succes, vineri seară, 1-0 cu Mechelen. E în Top 3 Jupiler League. 

A recâștigat un jucător important 

Mai presus de cele trei puncte, antrenorul a recâștigat un jucător. Unul important. Kevin Mirallas. Atacantul, 32 de ani, internațional belgian care nu evoluase niciodată în țara sa la nivel de club (ultimele sale trei formații, Olympiakos, Everton și Fiorentina), a fost transferat în august pentru a întări echipa flamandă. Dar, în urma înfrângerii cu Mouscron, nu a mai fost titularizat deloc. Iar etapa trecută, la 1-1 cu Gent, s-a certat cu Loți.

 „Am avut o mică discuție, nu e nimic anormal. Probabil că s-a simțit puțin frustrat, dar se mai întâmplă în viața de fotbalist”, spunea atunci tehnicianul. 

Ladislau Boloni i-a cucerit pe belgieni după ultima victorie: „Încă o dată confirmă titlul de maestru strateg”

„A fost un gest pentru șef”

Cum a reacționat acum Bölöni? Nu s-a răzbunat pe el, nu l-a exclus din lot. Din contră. A început partida cu el! A fost răsplătit. Mirallas a înscris golul victoriei, târziu, în minutul 75 (după ce Mbokani ratase un penalty în prima repriză), acesta mulțumindu-i apoi pentru încredere. L-a îmbrățișat pe Loți și l-a mângâiat pe cap. „A fost un gest pentru șef”, a glumit Kevin. 

„Suntem oameni maturi, am închis acel subiect și mergem mai departe. Acesta a fost cel mai bun răspuns pe care l-aș fi putut da”. 

„Mă duc în vestiar să am un clinci cu el” 

Bölöni s-a amuzat și el la conferința de presă. „Cei din jur au comentat mai mult incidentul «Mirallas». Doar de cinci minute am avut nevoie pentru a rezolva problema. Nu a însemnat nimic, așa că nu am pierdut timp. Dacă acesta este răspunsul lui Mirallas, mă duc în vestiar să mai am un clinci cu el. Și va înscrie și meciul viitor”, a reacționat spontan, ca de obicei.  

Modul cum a gestionat antrenorul diferendul cu fotbalistul l-a impresionat pe Peter Goris, șeful secției Sport la Gazet van Antwerpen. Mesajul jurnalistului a fost la fel de frumos: „Bölöni rămâne Bölöni. Încă o dată confirmă titlul de maestru strateg”.

2 goluria marcat Kevin Mirallas la Antwerp (3-1 cu Kortrijk și 1-0 cu Mechelen)

„Sunt lucruri care nu-mi plac. Nu e bine pentru mine, pentru familie, pentru reputația mea. Am discutat încă de marți cu antrenorul și cu conducătorii și toți am uitat incidentul din acel moment”

„Faptul că antrenorul m-a titularizat din nou demonstrează că are încredere în mine. Dacă am fost surprins că m-a folosit din start la acest meci? Deloc! Am fost surprins când nu m-a folosit săptămânile trecute. Dar m-am odihnit pentru a putea fi decisiv acum” 
- Kevin Mirallas, atacant Antwerp 

Vezi și: 

VIDEO S-a întors Sinișa! Mihajlovic a plâns la conferința de presă: „Sunt încă aici și voi rămâne!” » Declarație superbă pentru soție + de ce și-a certat elevii :)

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
vio64us
vio64us  •  01 Decembrie 2019, 01:49

Diferenta mare intre Boloni si Contra? Boloni cu experinta si tact a rezolvat problema , iar tantalaul de Contra a pierdut meciuri si puncte atat la nationala cat si Dinamo.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează