INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  SCOȚIA

Legenda fotbalului scoțian și-a pierdut răbdarea cu Ianis Hagi: „Trebuia să fie vedeta echipei! Nu mai e tânăr”

Gordon Strachan (64 de ani), fotbalist legendar al Scoției, crede că Ianis Hagi (22 de ani) trebuie să devină vedeta primei ligi, dacă vrea un transfer în campionatele mari din Europa.
Gordon Strachan (64 de ani), fotbalist legendar al Scoției, crede că Ianis Hagi (22 de ani) trebuie să devină vedeta primei ligi, dacă vrea un transfer în campionatele mari din Europa.

Articol de GSP - Publicat joi, 17 iunie 2021 19:33 / Actualizat joi, 17 iunie 2021 19:52

Gordon Strachan (64 de ani), fotbalist legendar al Scoției, crede că Ianis Hagi (22 de ani) trebuie să devină vedeta primei ligi, dacă vrea un transfer în campionatele mari din Europa.

Gordon Strachan este unul dintre cele mai importante figuri din istoria fotbalului scoțian. A jucat pentru Dundee, Aberdeen, Manchester United sau Leeds, apoi le-a pregătit pe Southampton, Celtic, Middlesbrough și naționala Scoției. Actualul director tehnic de la Dundee crede că Ianis Hagi nu este pregătit pentru următorul pas în carieră.

Strachan: „Ianis Hagi nu mai este un jucător tână”

„La 22 de ani, Ianis nu mai e un jucător tânăr. Dacă ne uităm la echipe din Olanda, vedem că acolo rezervele au 18, 19 ani. La 22 de ani trebuie să ai un impact asupra jocului. Dacă te uiţi la alţi jucători de top, la ce vârstă au început să-şi lase amprenta asupra jocului? Mult mai devreme. 

Există riscul să ratezi oportunităţi dacă nu devii o forţă, într-un fel sau altul. Şi trebuie să devii o forţă în campionatul intern. Nu ştiu dacă a fost titular în 50% din meciuri cu Rangers. Pentru a fi considerat un jucător de top trebuie să domini meciuri. Să marchezi, să creezi goluri. 

Jude Bellingham joacă în Champions League şi e titular. E clar că Ianis are talent, dar trebuie să domine meciuri în fiecare săptămână dacă vrea să fie jucător de top. Poate nu chiar în fiecare săptămână, dar măcar în majoritatea lor”, a declarat Gordon Strachan, ambasadorul Betfair pentru Euro 2020. 

Ianis Hagi, analizat de Gordon Strachan

„Mai întâi trebuie să fie titular indiscutabil. Dacă vrei să ajungi într-un campionat mai mare din Europa, în Scoţia trebuie să fii vedeta echipei. Rangers a avut un sezon fantastic în Europa, dar jucătorii care au fost decisivi au fost mai degrabă Davis, Kent, Roofe, Morelos, Tavernier. Aceşti jucători au atras atenţia fotbalului mondial pentru că au fost decisivi în competiţii europene.

Hagi trebuie să cucerească mai întâi acest campionat, înainte de a pleca oriunde altundeva. Primul lui sezon a fost unul de acomodare, dar îmi imaginez că Ianis şi clubul îşi doresc ca el să aibă un impact mai mare în jocul echipei, precum Steve Davis sau Ryan Kent, care sunt decisivi pentru Rangers”, a mai spus Gordon Strachan.

E un mare dezavantaj! Există oameni, cum e cazul lui Frank Lampard, care au devenit jucători mai buni sau mai influenți decât părinții lor, dar tatăl lui Frank nu a fost la nivelul unui Kenny Dalglish, Hagi sau Cruyff. Poate fi o experienţă foarte grea pentru un asemenea jucător. Pe teren sau în afara lui poate fi foarte complicat pentru un asemenea fiu. Nu-i poţi cere să fie ca tatăl său.
- Gordon Strachan

VIDEO Ianis Hagi, analizat de fostul internațional Ianis Zicu: „Cred că e în primii zece fotbaliști ai lumii! Are calități la un nivel foarte înalt”

Citește și alte știri din fotbalul european: 

VIDEO Dan Petrescu, în tribuna a doua pe Arena Națională: „N-am primit bilet nici de la FRF, nici de la UEFA”

Radu Drăgușin, monedă de schimb pentru starul de la Euro 2020 » Juventus îl vrea neapărat

Playtech: Averea colosală pe care o au de împărţit Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Impresara a moştenit o sumă ameţitoare de la mama ei


Comentarii (4)
dececartonaselegalbenebaneaza
dececartonaselegalbenebaneaza  •  17 Iunie 2021, 23:58

Pai Ianis nu a creat goluri??? Daca e primul la assisturi in Scotia!!! Strachan, ia statistica in fata. A jucat putin si are cele mai multe pase de gol.

bodystyle74
bodystyle74  •  17 Iunie 2021, 22:47

Lasa ca vine la Viitorul, pardon farul.

stefan..
stefan..  •  17 Iunie 2021, 22:03

Dincolo de aspectul financiar, prima liga scotiana nu e deasupra celei romanesti. Adica tot pe la un fotbal de mana a patra europeana. Cu toata vopseaua aplicata de presa gigista,"printul " e doar jucator mediocru.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează