INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

Loți Boloni, irezistibil cu Metz în liga secundă franceză » Se bate pentru promovare! + Momentul care a schimbat totul la 3-0 cu Bordeaux

Articol de - Publicat duminica, 16 aprilie 2023 10:28 / Actualizat duminica, 16 aprilie 2023 10:45

Ladislau Boloni a depășit un mare obstacol cu Metz. 3-0 acasă cu Bordeaux, principala contracandidată la promovare. În minutul 40, la 0-0, portarul advers a fost eliminat și discursul de la pauză al antrenorului i-a motivat și mai mult pe jucătorii gazdelor, care au dominat total repriza secundă.

Loți Boloni e pe un val de încredere la Metz și continuă să se lupte pentru promovarea în elita fotbalului francez, la doar un an după ce „Les Grenats” au căzut în liga secundă. Loți a venit vara trecută în Lorena și e în plină cursă spre țintă, cu mari șanse de a o atinge.

Dezvăluirea lui Mircea Lucescu în emisiunea lui Ioanițoaia: „Craiova l-a refuzat pe Boloni, așa că l-am dus la Steaua!”
PRIETENII LUI OVIDIU
Dezvăluirea lui Mircea Lucescu în emisiunea lui Ioanițoaia: „Craiova l-a refuzat pe Boloni, așa că l-am dus la Steaua!”

Loți Boloni, a 3-a victorie în ultimele 4 etape. 18 meciuri consecutive fără eșec

Sâmbătă, echipa sa a învins-o acasă cu 3-0 pe Bordeaux, principala contrandidată la locul 2, care asigură întoarcerea în Ligue 1. A treia victorie în ultimele patru etape, a cincea în ultimele șapte runde, cea mai clară acasă, rezultat pe care l-a mai repetat doar în prima etapă, la 3-0 cu Amiens, pe „Stade Saint-Symphorien" (30 iulie).

A fost al 18-lea meci la rând al lui Metz fără înfrângere. Nu a mai pierdut din 24 octombrie (aceasta este a șasea lună fără eșec), de la 0-2 cu liderul Le Havre. De atunci, are 11 succese și șapte egaluri.

După 3-0 cu Bordeaux, a urcat o poziție în clasament și e pe 3, la un singur punct de Bordeaux și locul 2.

Loți Boloni: „Cartonașul roșu le-a dat o lovitură puternică”

Momentul crucial al confruntării a fost în minutul 40, când oaspeții au rămas în inferioritate, după ce portarul Poussin l-a faultat în afara careului pe Mikautazde, scăpat singur, și a fost eliminat. Alexi Pitu a fost „sacrificat” de antrenorul David Guion, care l-a înlocuit imediat cu goalkeeperul de rezervă.

„Cartonașul roșu le-a dat o lovitură puternică adversarilor”, a declarat Boloni la conferința de presă. „Atunci, pe moment, aș fi preferat ca noi să marcăm și să continuăm 11 la 11. Dar, fără îndoială, apoi a fost mult mai greu pentru Bordeaux. Accelerând și apărând în zona roșie, i-am pus în dificultate".

9puncte sunt în Metz și liderul din a doua ligă franceză, Le Havre. Trupa lui Boloni e, în prezent, pe locul 3!

Loți Boloni: „Soluția nu trebuie căutată, ci provocată”

La pauză, când scorul era încă neschimbat, 0-0, Loți le-a vorbit jucătorilor: „Le-am spus că n-am crezut suficient în forța noastră de atac. Am avut mingea în ultimii 30 de metri și am început să căutăm soluția. Nu trebuie căutată, ci provocată”.

Discursul său din vestiar a avut efect. În trei minute (49-52), era deja 2-0 pentru Metz. Și Mikautadze a reușit „dubla” în 72. El este golgheterul ligii secunde franceze, cu 17 reușite.

Alexi Pitu, al treilea meci titular la Bordeaux. „Sacrificat” după eliminare

Alexi Pitu îl convinge tot mai mult pe antrenorul lui Bordeaux că trebuie să fie în primul „11” la girondini. David Guion l-a titularizat în al treilea meci consecutiv pe „tricolor” ca aripă stângă. 

Dar, după 71 de minute la 1-0 cu Guingamp și 78 de minute la 2-0 cu Bastia, Pitu a jucat doar 41 de minute la 0-3 cu Metz. A fost înlocuit după eliminarea propriului portar, când scorul era încă egal, 0-0.

Citește și alte știri despre stranieri: 

Drăgușin a marcat din nou și a impresionat în Italia: „Și-a permis luxul să trimită o rachetă în plasă”

Valentin Mihăilă a revenit după 58 de zile la Parma și a fost aproape de golul victoriei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
cronicaruldefotbal
cronicaruldefotbal  •  16 Aprilie 2023, 17:56

Nu mai e nimic de comentat ! Au comentat altii si pt mine iar concluzia generala e ca furi curent! Am vazut ca tu din plictiseala comentezi toate articolele din gsp... ce viata trista ai))) ne e mila de tine sincer! ***! *** *** ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  16 Aprilie 2023, 17:39

...stiu cine i Pitu ...ca doar citesc gsp in fiecare zi ...plus ca a fost transferat de la fabrica de boomeranguri a lui GH ...dar daca a prins titular e normal sa tin cu machidonul neamt impotriva ungurului francez ...petchovschi nu sunt adeptul teoriei ca un fotbalist poate castiga singur un meci ...dl propaganda sa aveti sarbatori luminoase si fericite ...nu sunt ciudat ...sunt oltean ...din acela care vrea sa traieasca in mod corect in tara sa ...eu n am furat in viata mea o bomboana de la nimeni ...nu mi dau seama de ce ati fost cenzurat ...m ati injurat sau ati enervat gsp ul ...

joscenzura
joscenzura  •  16 Aprilie 2023, 17:06
Postat de ionescugeorge77 pe 16 Aprilie 2023, 11:14

...un articol in care prostia romanilor nu are margini ...Jumatate lauda un ungur cetatean francez care s a nascut in Ro ...in detrimentul lui Alexi Pitu jucator roman de Nationala ...de ce sa tii cu ungurul ?...de ce sa nu tii cu echipa romanului ...mai ales ca romanul a prins un loc de titular ...daca ar promova Bordeaux am avea un roman in prima liga franceza ...daca promoveaza Metz ce avem ?...ia spune tu TJ cu ce ne ajuta ?

Pitu e la fel de roman ca Boloni, din machidoni veniti

Vezi toate comentariile (14)
Comentează