INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PORTUGALIA

Loţi Boloni vrea să îşi ajute fostul club: "Eu pot salva Sporting!"

Boloni, în 2002, fericit la Sporting. Fostul său secund, Rolao Preto, l-a propus pe Loţi la alb-verzi în urmă cu 3 zile // Foto: Reuters
Boloni, în 2002, fericit la Sporting. Fostul său secund, Rolao Preto, l-a propus pe Loţi la alb-verzi în urmă cu 3 zile // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 15 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 14 octombrie 2012 23:36

Într-un interviu apărut ieri în O Jogo, actualul antrenor al lui Al Khor (Qatar) spune extrem de dur ce se întîmplă la gruparea din Lisabona.

Boloni este ultimul antrenor care a cucerit titlul de campion cu Sporting. A preluat echipa "leilor" alb-verzi în vara lui 2001, iar în 2002 era primul la sfîrşitul sezonului. A plecat un an mai tîrziu, iar de la el nimeni n-a mai reuşit această performanţă la clubul portughez. Ajuns acum o umbră, motiv de ironii al marilor rivale lusitane Porto şi Benfica.

Aflat în Qatar, unde are contract cu Al Khor, Loţi e sigur că, la 59 de ani, poate ajuta fosta sa echipă, o poate salva! Nu-i menajează deloc pe actualii conducători.

"Ipocrizia trebuie eliminată de la Sporting! Nu văd decît lipsă de curaj şi de inteligenţă. Doar sloganuri, însă acestea sînt bune în politică, nu să faci o maşină să funcţioneze", afirmă tehnicianul în O Jogo. Precizînd: "Nu mă autopropun, dar am soluţii. Cunosc situaţia delicată a clubului, iar dacă cineva are nevoie de experienţa mea, să mă caute! Ştiu ce schimbări să fac, pentru că echipa este zero. Dacă vin eu, fanii lui Sporting vor fi fericiţi".

În final, o întrebare: "De ce are nevoie Sporting să iasă din nou campioană?". Şi răspunsul lui Loţi: "Să-i ucidem pe Pinto da Costa şi pe Filipe Vieira". Actualii preşedinţi ai lui FC Porto şi ai Benficăi!". :)

"Ca să ne revenim, cineva trebuie să şi plătească la Sporting. În 2002, cînd am fost campioni, îl aveam pe Niculae, pe care plătiserăm cinci milioane de euro" (Loţi Boloni, antrenor Al Khor)

3 trofee a cucerit Boloni în primul sezon cu Sporting (2001-2002): titlul, Cupa şi Supercupa Portugaliei

12 este locul pe care îl ocupă acum în clasament Sporting Lisabona, unul dintre marile cluburi lusitane

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
janec
janec  •  15 Octombrie 2012, 18:54
Postat de cri5ti pe 15 Octombrie 2012, 12:53

cika`NU MA AUTOPROPUN , DAR AM SOLUTII `.....autopropunere mai clara ca asta nu exista...:))

Ar fi bine sa se intoarca, a luat tot ce se putea in Portugalia, poate vede din nou un jucator bun la tineretul lui Sporting, Hajrá Bölöni, te vagy a legjobb magyar edző jelen pillanatban.

cri5ti
cri5ti  •  15 Octombrie 2012, 12:53

cika`NU MA AUTOPROPUN , DAR AM SOLUTII `.....autopropunere mai clara ca asta nu exista...:))

Vezi toate comentariile (2)
Comentează