INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RUSIA

Lucescu, criticat în Rusia: ”Psihoza arbitrajelor îl va distruge. E previzibil: dă vina pe toți, cu excepția lui”

Mircea Lucescu a absentat de la flash-interviu la Perm, iar Zenit va fi amendată de federație
Mircea Lucescu a absentat de la flash-interviu la Perm, iar Zenit va fi amendată de federație

Articol de - Publicat marti, 14 martie 2017 00:00

Mircea Lucescu este criticat în Sovețki Sport: ”E previzibil și inimitabil. Dă vina pe toți la eșec, cu excepția lui. Zenit plimbă mingea la nesfârșit, dar n-are nicio concepție de joc”.

Noul pas greșit de la Perm, 0-1 cu Amkar, i-a adus lui Mircea Lucescu, pe lângă depărtarea la 8 puncte de Spartak, critici în presa rusă. În articolul din Sovețki Sport "Nimic la St. Petersburg. De ce tace Lucescu", antrenorul lui Zenit este acuzat pentru atacurile repetate asupra arbitrilor.

"Mereu aceeași placă"

"E previzibil. La eșecuri, aruncă vina pe toți și pe toate din jur. Mai puțin pe el. Foarte des, pe arbitri. Dă impresia că acest război contează mai mult ca meciul, rezultatul și fotbalul. Strategia de a pune presiune pe arbitri riscă să aducă efectul contrar, dacă n-a pățit-o deja. Lamentările sună ca o placă. În campionatul nostru au fost mereu tehnicieni care s-au plâns de arbitraje, dar Lucescu pare să-i fi surclasat pe toți. Aș spune c-a devenit inimitabil", scrie Mihail Borzikin.

Posesie da, goluri ba!

Reporterul sugerează că așa sunt ascunse carențele din jocul echipei: "Zenit nu a marcat în 3 din cele 4 «oficiale» din 2017. Numai 4 șuturi cadrate în medie pe meci, cu 66% posesie. De dragul posesiei. Jucătorii nu știu ce-au de făcut cu mingea, unde să paseze, cum să descopere culoare, să pătrundă în careu.

Plimbă stupid mingea la nesfârșit, așteptând acțiunea lui Juliano sau inspirația lui Kokorin. Jocul din toamnă s-a evaporat. Zenit n-are un sistem clar, fundație și omogenitate. Pentru că românul a testat în iarnă 3 duzini de jucători. Și atmosfera e, probabil, proastă, iar psihoza arbitrajelor îi va distruge construcția fragilă, dezvoltând astfel un complex".

"Tot arbitrii sunt vinovați că Zenit n-a câștigat decât de două ori în deplasare, cea mai proastă statistică din 2002 încoace?
Sovețki Sport, cotidian rus

"Spre deosebire de Lucescu, Carrera nu se plânge când partidele lui Spartak sunt fluierate de arbitri din St. Petersburg"
Andrei Butenko, fost arbitru FIFA

2puncte și 2 goluri marcate are echipa lui Mircea Lucescu în ultimele 5 deplasări în campionat

3eșecuri, un egal și 3 victorii, golaveraj 11-8, e bilanțul din meciurile cu arbitri din Moscova. În rest, 7 succese și 5 remize, golaveraj 22-6

6-1este raportul penaltyurilor acordate pro și contra lui Zenit. Rivala Spartak e la pol opus, 0-5

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (12)
10205708568547632
Vladimir Bogdan  •  14 Martie 2017, 18:58

din păcate, și rușii au dreptate... ăsta toată viața s-a rățoit la aritri și la adversari căci.. mdeh, era cu Dinamo și generalii de acolo. până și când l-a lovit tramvaiul, căruia-i tăiase calea aiurea, conducând ca pe câmp, pentru paranoicul ăsta tot tramvaiul a fost de vină!

pma77
pma77  •  14 Martie 2017, 17:50

Nea Mircea la vara esti pensionel :))

cip1978
cip1978  •  14 Martie 2017, 16:37

L-au citit bine muscalii pe Nea Mircea. Care ar cam trebui sa iasa la pensie. Doar nu vrea sa-l prinda 80 de ani pe banca?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează