INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CLASAMENT

Lucescu, peste Van Gaal, Tabarez și Scolari » Clasamentul interesant în care e inclus românul

FOTO: Getty / Guliver Images
FOTO: Getty / Guliver Images

Articol de GSP - Publicat marti, 25 aprilie 2017 09:41

Nu mai puțin de 33 de jurnaliști de la L'Equipe au votat pentru a alege primii 50 de antrenori ai lumii fotbalului.

Deocamdată, au fost dezvăluiți doar cei de pe locurile 31-50, iar Mircea Lucescu este al 35-lea, cu 75 de puncte. Înaintea unor nume foarte cunoscute, ca Van Gaal (37; 73p), Tabarez (40; 66p) sau Scolari (41; 53p).

"A încercat mereu să le deschidă orizonturi noi jucătorilor"

"Românul este cel mai titrat tehnician din ierarhia noastră, cucerind 12 titluri de campion, 9 cupe naționale și Cupa UEFA, marea majoritate a trofeelor cu Șahtior, pe care a antrenat-o 12 ani.

A părăsit Ucraina vara trecută pentru a trece la Zenit. Lucescu, campion la toate echipele sale după 1999, Rapid, Galatasaray, Beșiktaș și Șahtior, nu va fi, probabil, și campion al Rusiei", a comentat cotidianul francez.

L'Equipe a încheiat: "Poliglot erudit, el a încercat mereu să le deschidă orizonturi noi jucătorilor săi. I-a încurajat să meargă la teatru și să citească, în loc să iasă în cluburi de noapte".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
romeverest
romeverest  •  25 Aprilie 2017, 10:55

Daca s-au luat in calcul doar numarul de trofee, indiferent de compionatele unde au fost obtinute, clasamentul pare corect. Cand insa privim valoarea acestor trofee, lucrurile se schimba radical. Spre exemplu, Van Gaal a castigat campionatele din Olanda, Spania si Germania cu Ajax, Alkmaar, Barcelona si Bayern, iar in plus a castigat Liga Campionilor Europei si Cupa Uefa !! Felipe Scolari a castigat un Campionat Mondial cu echipa Braziliei, Chiar si Tabarez are castigate campionate in America de Sud, o Copa Libertadores si in 2011 a castigat Copa America cu Uruguay, in fata Braziliei si a Argentinei !!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează