INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  CUPA LIGII FRANȚEI

LYON - BREST 3-1 // Ciprian Tătărușanu, două gafe, nota 4, ironii și ținta unui atac rasist pe Twitter

Articol de - Publicat joi, 09 ianuarie 2020 10:09

LYON - BREST 3-1 // Ciprian Tătărușanu (33 de ani) a bifat miercuri seara al doilea meci al portarului naționalei la Lyon, greșind de două ori: a ieșit eronat în afara careului. O dată a degajat într-un coechipier și Brest putea egala. A doua oară și-a lovit colegul cu genunchiul în cap. Fanii lui OL au fost malițioși pe Twitter. 

Nu-i place lui Ciprian Tătărușanu, e dificil de acceptat. La Lyon, este al doilea portar, după Anthony Lopes, și e folosit de antrenorul Rudi Garcia doar în Cupa Ligii Franței, a patra competiție pentru OL. 

Două meciuri oficiale într-o jumătate de an: pe 18 decembrie, la 4-1 cu Toulouse ("optimi"), și miercuri seară, la 3-1 cu Brest („sferturi”).  

Tătărușanu, degajare în Denayer. Genunchi în capul lui Cornet

„E o situație bizară și nu sunt mulțumit. Dar nu e o tragedie. Fac totul pentru a schimba această situație și a juca", spunea căpitanul naționalei la conferința de presă de marți, anunțând că „nu mă gândesc prea mult la transferuri acum”. Avea și puterea de a glumi: „Cel mai rău când stau prea mult pe bancă e că mă doare spatele”.  

Pe teren însă, oricât de valoros ar fi, se observă lipsa partidelor. Greșește. Gafează. De două ori a ieșit eronat în afara careului, deși de fiecare dată erau coechipieri în dueluri.

Minutul 33. Andersen și Denayer, cei doi stoperi, se luptau cu Mendy și Autret la o pasă lungă, iar goalkeeperul le-a apărut în cale, la 25 de metri. A vrut să degajeze, dar a trimis mingea în Denayer, căpitanul său. Autret a încercat lobul în timp ce Tătă sprinta înapoi. Șut peste poartă. 

LYON - BREST 3-1 // Ciprian Tătărușanu, două gafe, nota 4, ironii și ținta unui atac rasist pe Twitter

Minutul 65. Cornet, fundașul stânga, era umăr la umăr cu Grandsir la o angajare în adâncime. Dincolo de linia de 16 metri, portarul a respins cu capul. Însă, în săritură, și-a izbit colegul cu genunchiul în cap. Cornet a fost groggy câteva secunde. Apoi, și-a revenit.

LYON - BREST 3-1 // Ciprian Tătărușanu, două gafe, nota 4, ironii și ținta unui atac rasist pe Twitter

Fanii lyonezi, sarcastici cu Tătărușanu: „Ne asasinează jucătorii”

Cotidianul local Le Dauphiné libéré evidențiază „soliditatea dovedită de român”, dar și „o anumită formă de nonșalanță. Ca la acea degajare ratată de care nu a profitat Autret sau la ieșirea kamikaze care l-a trimis pe Cornet la pământ. La golul primit, nu a închis bine unghiul la șutul cu șpițul al lui Grandsir”. Nota 4! După 6, în decembrie. 

LYON - BREST 3-1 // Ciprian Tătărușanu, două gafe, nota 4, ironii și ținta unui atac rasist pe Twitter

Fanii lyonezi au fost și mai aspri, comentând sarcastic pe Twitter. „Tătărușanu vrea atât de mult să plece încât ne asasinează jucătorii. Nu e grav, totuși. Era vorba de Cornet”, a scris unul dintre suporteri. Sau: „A eșuat în tentativa de a ne scăpa de Cornet. Încă un efort”. 

Unul dintre susținătorii lyonezi a depășit orice limită. Ironia lui s-a transformat într-un atac rasist pe Twitter: „Merită Gulagul acest țigan”.

5a fost nota primită de Ciprian Tătărușanu în L'Équipe pentru prestația de miercuri 180 de minute a jucat portarul naționalei pentru Lyon de la începutul sezonului (două partide complete)

33 de aniși 333 de zile are Tătă, cel mai în vârstă goalkeeper care evoluează la OL într-un meci oficial de la Grégory Coupet (35 de ani și 145 de zile), împotriva lui PSG, pe 24 mai 2008; Coupet e chiar antrenorul cu portarii de la Lyon

Vezi și: 

Criticat dur în Belgia, Ianis Hagi e pariul lui „Maldini”: „Va ajunge un fotbalist mare”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
freekick
freekick  •  09 Ianuarie 2020, 16:01

Nu e corect

cry_67
cry_67  •  09 Ianuarie 2020, 13:36

De atata timp este laudat Zlabanul asta in presa noastra, uneori am impresia ca joaca la Real sau Barcelona, ZLABUL vietii!!!! Nu mai are ce cauta la Nationala! Sa i se dea credit lui Radu, macar e tanar si poate sa isi construiasca un viitor si, bineinteles, sa preia postul de titular al nationalei. Alte tari dau credit pustilor de 16-17 ani si noi inca ne plangem ca nu avem "babalacii" cu experienta in meciurile importante, iar cand vin fac o varza murata!! Trebuie sa dam credit tinerilor si sa zboare de la Nationala acest ZLAB mamaligar!!!!!! Nu degeaba l-a tinut Nantes si Lyon rezerva in pana mea!!! De bun ce e sta rezerva la Lyon?! Hm!!

magura
magura  •  09 Ianuarie 2020, 13:26
Postat de albalbastru72 pe 09 Ianuarie 2020, 13:24

Cititi inca odata articolul de ieri despre acelasi mecisi comparati.Cind ati mintit,ieri cind il laudati sau astazi cind il ingropati?Sinteti incredibil de slabi profesional(desi toata lumea stie asta) dar si prosti facuti gramada.

Asta stie toata lumea!!! :)))))))))))))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează