INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

Marica, 3 luni de examen! » Schalke are opţiune de a-i prelungi contractul cu un an pînă pe 30 aprilie

Marica e decis să lupte pentru a rămîne în echipă și după revenirea titularului Huntelaar în atacul lui Schalke // Foto: Reuters
Marica e decis să lupte pentru a rămîne în echipă și după revenirea titularului Huntelaar în atacul lui Schalke // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 23 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 22 ianuarie 2013 20:58

În lunile care urmează atacantul trebuie să-i convingă pe şefi că merită să-l păstreze. Are un aliat în antrenorul Keller, cu care a lucrat o perioadă şi la Stuttgart.

Situaţia lui Ciprian Marica la Schalke seamănă mult cu aceea a unui student care n-a prea învăţat în timpul anului şi trebuie să "tragă" din greu în sesiune. Pentru el însă, sesiunea începută vineri, cu un gol marcat lui Hannover (5-4), nu se încheie la 1 iulie, cînd îi expiră contractul, ci pe 30 aprilie. Pînă atunci, Schalke are o opţiune de a-i prelungi şederea la Gelsenkirchen cu încă o stagiune. Lucru neştiut pînă acum nici de jurnaliştii nemţi.

Marica însuşi a dezvăluit clauza existentă în acordul pe 2 ani. Dar, totodată, a declarat cotidianului Der Westen că se va bate pentru ca şefii s-o ia în considerare. Huntelaar? Golgeterul lui Schalke e cea mai mare ameninţare, însă atacantul român are soluţia: "Am mai jucat împreună cu Hunter".

El are şi un aliat, în persoana antrenorului Jens Keller. Succesorul lui Huub Stevens nu-i unul care să ţină cu dinţii de sistemul 4-2-3-1, iar Marica tocmai pe asta mizează. În plus, cît au lucrat împreună la Stuttgart, Keller a văzut ce poate "tricolorul" cînd i se acordă credit total. În 8 meciuri sub comanda sa, atacantul a înscris 4 goluri şi a dat 5 pase decisive.

"Merită păstrat"
Der Westen scrie că Marica a dat întotdeauna un randament bun cînd a jucat peste 30 de minute. În Cupă, cu Saarbrucken (5-0), Sandhausen (3-0) şi Mainz (1-3), el a adunat 3 goluri şi 4 pase decisive. Iar în Bundesliga a fost de 3 ori titular şi a dat două goluri. Concluzia celor de la Der Westen: "Merită păstrat".

"Clubul nu m-a contactat încă pentru a discuta situaţia contractuală. Însă eu evaluez situaţia cu calm" (Ciprian Marica, atacant Schalke)

"Cu fiecare gol pe care-l marchează, şansele lui Marica de a rămîne la Schalke cresc" (Der Westen, cotidian german)

2 milioane de euro anual e salariul lui Ciprian Marica la Schalke

5 goluri a marcat "tricolorul" în acest sezon: două în Bundesliga, 3 în Cupă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  23 Ianuarie 2013, 08:33

L ar pastra nemtii dar are salariul cam mare ...daca mai lasa de l a el Marica ramane la Shalke 04 .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează