INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PRIETENII LUI OVIDIU

EXCLUSIV A râs de Cristiano Ronaldo, iar portughezul l-a făcut să-i pară rău: „Un copil de 16 ani cu coșuri pe față! Nu credeam că poate să-mi facă asta”

Articol de - Publicat joi, 28 ianuarie 2021 20:32 / Actualizat joi, 28 ianuarie 2021 21:30

Marius Niculae povestește experiențele de la Sporting Lisabona cu Boloni, antrenor, și Cristiano Ronaldo, „un fotbalist cu forță nativă incredibilă”, coleg de cameră.

- Cum era Boloni?
- Un antrenor foarte dur, iar disciplina era de fier. Nu accepta să ai derapaje. Țin minte că i-a dat 80.000 de euro amendă lui Mario Jardel, aceasta fiind cea mai mare amendă dată vreunui jucător de la Sporting. Avea un salariu de 3,5 milioane de euro pe an. Nu se simțea foarte tare. Jardel a bătut atunci recordul lui Eusebio de goluri marcate în campionatul Portugaliei. Eusebio avea 40, dar Jardel a dat cu două peste el și l-a depășit.

- Dar...
- Nea Ovidiu, Boloni făcea antrenamente grele rău! Portughezii mie îmi spuneau cuvinte urâte din cauza lui, pentru că îi alerga mult prea mult. Făceau foarte multe antrenamente fără minge, mai ales că el avea școala franceză și portughezii nu erau obișnuiți să alerge atât de mult. Ei voiau mereu să fie cu mingea. Domnul Boloni, pe vremea aia, a făcut o pregătire foarte dură pentru ei, iar înjurăturile le luam eu. „Spune-i lui taică-tu să nu ne mai alerge atât de mult!". Joao Pinto s-a oprit o dată în timpul alergării și n-a mai putut face efort.

- Acolo l-ai cunoscut pe Cristiano Ronaldo.
- Ne-a mirat când l-a adus nea Loți. A rămas acea frază celebră spusă. Eu eram cu Jardel, el a venit cu un copil cu coșuri pe față, avea 16 ani. Ne zice: „Ăsta e mai bun ca voi amândoi la un loc!”. Am început să râdem de el, noi eram pe val atunci. Nu marca Jardel, o făceam eu. Chiar eram vedete! Am început să râdem amândoi, iar Jardel i-a zis lui Boloni: „Dacă nu eram eu și cu Marius, erai plecat de mult”.

- Și chiar așa era?
- După antrenament ne-am schimbat părerea când am văzut ce putea să facă acel copil de 16 ani. Avea talent și o forță nativă incredibilă. Pe mine, la testele de forță, m-a depășit și nu credeam că vreun copil de 16 ani putea să-mi facă asta! Eu nu prea aveam adversar, mai ales că de mic eram crescut în sala de forță. Când a venit Cristiano m-a uimit pentru că nu credeam să fie cineva peste mine. L-am chemat o dată, eram pe val atunci și cam dictam p-acolo. Nu-mi venea să cred că împinge cu așa forță în picioare!

- Mai vorbești cu el și acum?
- Am mai vorbit până acum trei ani, de atunci are telefonul la secret, atât el, cât și impresarul lui. Vorbim doar prin amicii lui care stau în jurul său. Pare foarte arogant, dar Cristiano are un suflet foarte mare, un tip care ajută, care a crescut de foarte de jos cu probleme financiare foarte mari după dispariția tatălui său. Când a câștigat Euro cu Portugalia, premiul pe care l-a primit l-a donat!

- Deci tu nu prea îi dădeai mari șanse. 
- Nu credeam că o să fie cel mai bun din lume și probabil din istoria fotbalului! Chiar nu-mi imaginam că va ajunge atât de sus. Avea o viteză extraordinară, o detentă foarte bună, o forță nativă, plus că muncea foarte, foarte mult.

- Ai stat și cu el în cameră.
- Da. Făcea abdomene, flotări. Mi se părea exagerat ce făcea el. Făceam și eu înainte și după antrenament, dar să fac și în cameră mi s-a părut... Era și narcisist, se uita mult și în oglindă. Dar el de atunci lucra non-stop și ne zicea că o să fie cel mai mare și cel mai bun, și toată lumea îl lua în râs. „Măi copile, fii și tu mai respectuos, că aici sunt greii!”. Nu era obraznic pentru că-l puneau la punct imediat cei mai mari.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify.

URMĂREȘTE AICI TOATĂ EMISIUNEA CU MARIUS NICULAE

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Fotbalistul român care i-a făcut viața un calvar lui Marius Niculae: „Eram vânăt... Aveai impresia că m-au bătut la poliție!”

EXCLUSIV Planul secret pus la cale de Ionuț Negoiță: „El n-a vrut stadion, ci doar să dea cel mai mare tun imobiliar!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
the.fixer
the.fixer  •  29 Ianuarie 2021, 13:09
Postat de magic4ever pe 29 Ianuarie 2021, 11:21

Macar sa ai tu 5% din femeile pe care le-a avut Marius Niculae ...tu nici in vis nu ai asemenea femei...

Shaormarule

magic4ever
magic4ever  •  29 Ianuarie 2021, 11:21
Postat de the.fixer pe 29 Ianuarie 2021, 08:56

Asta a ras de Ronaldo, femeile au ras de Marius! Karma

Macar sa ai tu 5% din femeile pe care le-a avut Marius Niculae ...tu nici in vis nu ai asemenea femei...

the.fixer
the.fixer  •  29 Ianuarie 2021, 08:56

Asta a ras de Ronaldo, femeile au ras de Marius! Karma

Vezi toate comentariile (7)
Comentează