INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

L-au „tocat” pe Șumudică în direct: „Încet la minte, complet caraghios” + Antrenorul, anunț major în conferință: „Mă vor critica în România, dar o spun”

Marius Șumudică // sursă foto: Facebook @ Gaziantep Futbol Kulübü
Marius Șumudică // sursă foto: Facebook @ Gaziantep Futbol Kulübü

Articol de - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 09:00 / Actualizat marti, 30 ianuarie 2024 09:20

Gaziantep a fost învinsă de Galatasaray, 1-2, la capătul unei partide în care formația pregătită de Marius Șumudică (52 de ani) a condus, dar s-a văzut întoarsă pe final. După meci, antrenorul român a fost contestat de analiștii turci.

Golul lui Arda Kizildag din minutul 29 a înmărmurit Rams Park, casa Galatei. În avantaj pe tabelă, Gaziantep a renunțat la orice gând ofensiv și a luptat din răsputeri să apere rezultatul de pe tabelă.

Nu s-a întâmplat. În minutul 72, Wilfried Zaha a egalat la 1. În minutul 89, Baris Yilmaz a adus victoria gazdelor cu o execuție superbă, la care Florin Niță nu a putut interveni.

Tactica adoptată de formația lui Marius Șumudică din momentul în care a intrat în avantaj i-a iritat la culme pe unii analiști turci.

Nu s-a văzut la TV » Primul lucru pe care l-a făcut Adrian Mutu după CFR Cluj - Voluntari
CFR CLUJ - VOLUNTARI
Nu s-a văzut la TV » Primul lucru pe care l-a făcut Adrian Mutu după CFR Cluj - Voluntari

Marius Șumudică, criticat tur după înfrângerea cu Galatasaray: „Nu are caracter, este complet caraghios!”

Batuhan Karadeniz, fost fotbalist cu echipe precum Sivasspor, Besiktas și Trabzonspor în CV, în prezenta analist la publicația Sky Spor, n-a avut milă de Șumudică:

Șumudică este încet la minte și nu are caracter, complet caraghios! Ce a arătat astăzi întregii țări este o rușine. S-a apărat cu 10 oameni, a lăsat unul singur în față. Ce a vrut să facă?”.

Ahmet Cakar, fost mare arbitru, s-a declarat șocat de desfășurarea partidei:

„Galatasaray a meritat victoria pe deplin. Trebuia să se termine 8-1, dar aproape că s-a terminat 1-1. Nu am văzut un asemenea meci în viața mea. O echipă să lovească de 5 ori bara, apoi acea «invazie» dintre minutele 75 și 90... Au pus o presiune uriașă, astfel de victorii la limită sunt foarte importante în lupta pentru titlu”.

Marius Șumudică: „Mândru de echipa mea. Nu e ușor să lucrezi aici ca român”

La conferința de presă, Marius Șumudică s-a arătat mulțumit de felul în care a jucat echipa lui.

„Sunt mândru de băieți, am luptat până în ultimul minut. Dacă vă uitați la ultimele 5 minute, unii jucători ai Galatei trăgeau de timp. Ca antrenor, este un aspect pozitiv pentru mine. Astăzi am arătat determinarea noastră întregii țări.

Am fost criticați, că am jucat bine doar cu Fenerbahce, dar astăzi am demonstrat că am jucat bine și cu Galatasaray. Nu-mi pasă cine câștigă campionatul, să o facă cine e mai bun.

Pentru mine, important este să-mi mențin echipa în prima ligă. Vreau să-mi felicit jucătorii pentru atitudinea de luptători. Sunt un antrenor român, nu e ușor să lucrez în Turcia, dar astăzi am dat dovadă de o mentalitate de luptători”, a comentat Șumudică.

Marius Șumudică: „Vreau cetățenia turcă”

La conferința de presă, el a anunțat că vrea să obțină cetățenia turcă:

„Iubesc Antep foarte mult, este ca orașul meu. Iubesc Turcia. Acum 3 zile a fost un cutremur în Malatya, pe care l-am simțit și în Antep. Alt antrenor și-ar fi făcut bagajele și ar fi plecat, dar eu prefer să rămân aici, pentru că iubesc orașul, este în inima mea și-l iubesc. Vreau să obțin pașaportul turc, voi fi criticat în țara mea, dar asta îmi doresc”.

Ahmet Cakar nu a fost de acord cu spusele lui Șumudică: „A zis că «Este dificil să lucrezi aici ca român». Să treacă peste, o grămadă de români, precum Hagi, Popescu, Lucescu, Ilie, Rotariu au venit în această țară și au fost apreciați”.

Tot despre stranieri:

O campioană din Europa lucrează la transferul lui Răzvan Marin: „În vârful listei priorităților”
MERCATO
O campioană din Europa lucrează la transferul lui Răzvan Marin: „În vârful listei priorităților”
Scandal uriaș la derby-ul dintre PAOK și Panathinaikos » Fatih Terim l-a jignit pe Răzvan Lucescu: „Nenorocitul dracului”
GRECIA
Scandal uriaș la derby-ul dintre PAOK și Panathinaikos » Fatih Terim l-a jignit pe Răzvan Lucescu: „Nenorocitul dracului”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
steaua.libera
steaua.libera  •  30 Ianuarie 2024, 19:07

V-ați fi așteptat să joace cu 4 vârfuri un meci cu Galata? Normal ca s-au apărat, asta fac echipele mici. Era deranj dacă Șumudică era la Galata si juca la așa.. dar la Gaziantep cred ca e legitimă abordarea

PATRIARHUL
PATRIARHUL  •  30 Ianuarie 2024, 16:19

L-au caracterizat perfect. Un păcălici fără caracter

HDVL
HDVL  •  30 Ianuarie 2024, 13:59

Abia asteptam sa-l auzim pe Sumi vorbind si in limba turca :)

Vezi toate comentariile (14)
Comentează