INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

VIDEO Marius Șumudică, gest impresionant la Gaziantep » Cum l-a împăcat pe Alex Maxim cu galeria: „I-au dat lacrimile”

Marius Șumudică și Alex Maxim
Marius Șumudică și Alex Maxim

Articol de - Publicat luni, 25 septembrie 2023 12:31 / Actualizat luni, 25 septembrie 2023 12:42

După meciul în care fanii lui Gaziantep l-au fluierat pe Alexandru Maxim în momentul înlocuirii, Marius Șumudică a mers alături de jucător în fața peluzei, l-a îmbrățișat și pupat pe frunte. Și suporterii i-au scandat numele "tricolorului". Nu era o premieră pentru antrenor.

De când a venit la Gaziantep, întâi împrumut, în ianuarie 2020, apoi cedat definitiv de Mainz în vara următoare, gratis, Alex Maxim i-a cucerit pe fanii roș-negri, fiind cel mai bun jucător al echipei din Anatolia.

Gigi Becali, bombă financiară nesperată la doi ani de la transferul lui Olimpiu Moruțan: „Am trimis notificare, atât trebuie să mai primesc”
FCSB
Gigi Becali, bombă financiară nesperată la doi ani de la transferul lui Olimpiu Moruțan: „Am trimis notificare, atât trebuie să mai primesc”

Alexandru Maxim a influențat 66 de goluri în 3 ani la Gaziantep

În trei ani, playmakerul adus de Marius Șumudică în Turcia a influențat 66 de goluri în 120 de meciuri în toate competițiile, 43 de reușite și 23 de pase decisive. El a fost sufletul lui Gaziantep.

Împrumutat la Beșiktaș, în februarie, după cutremurele masive care au lovit violent orașul și întreaga regiune, „tricolorul" nu s-a adaptat, a jucat mult mai puțin decât înainte și și-a pierdut ritmul. Zero goluri, zero assisturi în 11 apariții în Super Lig.

Cartonașul roșu primit de Alexandru Maxim a provocat fisura cu fanii turci

Întors la Antep, a repornit greșit. A fost eliminat chiar din prima etapă, după numai 23 de minute, la 1-2 cu Fenerbahce. Atunci a apărut o fisură între el și suporterii care îl adorau. Jocul modest din următoarele partide l-au îndepărtat și mai mult de galerie.

În ultima rundă, fanii l-au fluierat când a fost înlocuit, deși echipa a învins, 2-0 cu Istanbulspor. Ceea ce l-a afectat pe jucător. Site-ul Gaziantep27 a dezvăluit ce a făcut Șumudică pentru Maxim.

Marius Șumudică, după ce a fost fluierat Alexandru Maxim: „Ce faceți?". Și „e al vostru!"

Auzind cum e huiduit Alex, antrenorul s-a întors spre tribune și a ridicat brațele, ca și cum ar fi întrebat: „Ce faceți?". La sfârșit, l-a luat pe Max după gât și așa l-a dus în fața peluzei.

L-a arătat fanilor, a făcut semn spre el: „E al vostru!". Și suporterii s-au schimbat. L-au aplaudat și i-au scandat numele mijlocașului. Șumudică s-a întors și l-a sărutat pe frunte, părintește. Jucătorul s-a emoționat. „I-au dat lacrimile", au observat jurnaliștii turci.

„A făcut pace", a titrat site-ul local, prezentând și alt caz, tot cu Șumudică în prim-plan. Pe 17 februarie 2020, Muhammet Demir, la acea vreme atacantul lui Gaziantep, a insistat să execute el două penaltyuri la 2-0 cu Rizespor și le-a ratat pe ambele, spre nemulțumirea tehnicianului, care l-a și înlocuit.

43de goluri a înscris Alexandru Maxim la Gaziantep în 120 de meciuri jucate în toate competițiile din ianuarie 2020

Și Demir a fost fluierat de galerie. După meci, Șumudică s-a dus cu Demir în fața fanilor și conflictul a dispărut.

„Lumea nu trebuie să uite că Maxim a marcat peste 40 de goluri pentru Gaziantep. Mai sunt și perioade slabe în cariera unui jucător și nu spun asta doar pentru că e român. În acest an, nu a jucat prea mult la Beșiktaș și am vrut să-l iau cu mine în Arabia Saudită, dar el m-a refuzat. Mi-a zis că se simte bine la Gaziantep și nu vrea să plece"
- Marius Șumudică, antrenor Gaziantep

Citește și:

Luis Enrique răsuflă ușurat: „Accidentarea lui Mbappe nu este gravă” » Superstarul lui PSG, înlocuit în minutul 32

Diego Simeone, reacție genială după victoria cu Real Madrid: „Mă bucur pentru copiii care vor merge la școală cu tricoul lui Atletico”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
steaua.libera
steaua.libera  •  26 Septembrie 2023, 15:26

Sumi la butoane, le potriveste bine

VardyParty
VardyParty  •  25 Septembrie 2023, 19:17
Postat de VanBasten pe 25 Septembrie 2023, 17:49

Cum sa explic. Citind despre Ninel si cum trateaza el barbati in toata firea ca pe niste copii, mi-a aparut in fatza imaginea tatalui ideal, nu cel real, care este abuziv. Cand plangi de fericire, prima lacrima va cadea din ochiul drept, dar atunci cand plangi de suparare, prima lacrima va curge din ochiul stang.

Yete Bastene, acu aflai de ce sunt de dreapta! Bravo puturosule, m-ai validat. Love you, man.

VanBasten
VanBasten  •  25 Septembrie 2023, 17:49
Postat de VardyParty pe 25 Septembrie 2023, 16:59

Detalii, Bastene, detalii (vrem)

Cum sa explic. Citind despre Ninel si cum trateaza el barbati in toata firea ca pe niste copii, mi-a aparut in fatza imaginea tatalui ideal, nu cel real, care este abuziv. Cand plangi de fericire, prima lacrima va cadea din ochiul drept, dar atunci cand plangi de suparare, prima lacrima va curge din ochiul stang.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează