INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Marius Șumudică, performanță remarcabilă! Dar tot e supărat: „Nu am o telecomandă să fac totul"

Marius Șumudică // FOTO: Facebook.com/gaziantepfk/
Marius Șumudică // FOTO: Facebook.com/gaziantepfk/

Articol de - Publicat marti, 14 iulie 2020 09:53 / Actualizat marti, 14 iulie 2020 10:14

Gaziantep, echipa lui Marius Șumudică, este singura echipă neînvinsă în Süper Lig după reluarea campionatului Turciei, cu două victorii și patru egaluri. Pe antrenor îl enervează însă golul primit în prelungiri la 1-1 cu Kayseri. 

După doar două minute, Marius Șumudică s-a oprit. Atât a durat conferința de presă după 1-1 la Kayseri. Încheiase monologul într-o notă pozitivă: „Nu am pierdut niciun meci de când s-a reluat campionatul după pandemie. E un succes pentru clubul nostru, suntem pe locul 8 și vom lupta pentru a rămâne printre primele 10". 

Cu două victorii și patru egaluri, Gaziantep este unica echipă din Turcia neînvinsă în aceste șase etape disputate de la începutul lui iunie. 

Bașakșehir (3-4 la Konya) și Trabzon (1-2 la Denizli), cele două candidate la titlu fără înfrângere în precedentele cinci partide, au pierdut luni seară. 

Șumudică nu și-a ascuns dezamăgirea că a fost egalat în prelungiri de Kayseri, care era în 9 (Mensah și Diego Angelo eliminați): „Sunt un pic supărat, pentru că nu putem irosi puncte în ultimele minute având 1-0 și doi jucători în plus. Eu nu pot mai mult, pentru că nu am o telecomandă să fac totul".

Încă o dată, am demonstrat că putem lupta împotriva oricui. Acum, avem o săptămână pentru a pregăti următoarea partidă, după ce am jucat trei meciuri dificile în ultimele șapte zile
Marius Șumudică, antrenor Gaziantep 

Incredibilă cursa pentru evitarea retrogradării

Cu două etape înainte de final, Bașakșehir (echipa susținută de președintele Erdogan și care joacă pe stadionul „Fatih Terim", antrenorul lui Galatasaray) pare scăpată spre primul său titlu din istorie. Are 4 puncte în fața lui Trabzon. La retrogradare însă (cad ultimele 3 formații) e o cursă cum rar se vede. 

Șapte echipe încearcă să se salveze, inclusiv ultima clasată, Ankaragucu (29p), între locurile 12 (Genclerbirligi) și 17 (Kayseri, penultima, formația lui Lung și Săpunaru) fiind doar patru puncte distanță (36-32). Malatya (15), Rize (16) și Kayseri (17) sunt la egalitate în acest moment (32p). Dacă va fi la fel după ultima rundă, vor fi departajate la meciurile directe.

VIDEO. Bogdan Andone povestește două episoade amuzante alături de cumnatul său, Marius Șumudică

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Marius Șumudică e cel mai bine cotat antrenor român! Cum arată TOP 5

Conducerea Barcelonei a stabilit cine va antrena clubul din toamnă: „Am avut un sezon atipic”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează