INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TURCIA

Marius Șumudică, sezon foarte bun în Turcia! Explicație pentru succesul românului: „Locul 8 e un cadou”

Marius Șumudică
Marius Șumudică

Articol de - Publicat duminica, 26 iulie 2020 12:40 / Actualizat duminica, 26 iulie 2020 14:12

Gaziantep, echipa lui Marius Șumudică, a învins-o pe Malatya, 1-0, în ultima etapă din Turcia, și a terminat campionatul pe locul 8. Gabriel Mărgărit, secundul echipei, a spus că „Şumudică a format o echipă foarte puternică. A venit aici cu un sistem cu care lumea nu era familiarizat, 3-5-2, dar am avut fundaşi valoroşi şi material de calitate.

Gaziantep a terminat neînvinsă parcursul de la restartul Super Lig, echipa lui Marius Şumudică fiind singura în această postură! Succesul de sâmbătă seară (1-0) cu Malatyaspor, retrogradată, i-a adus şi o clasare în prima jumătate a ierarhiei, obiectiv îndrăzneţ la care antrenorul român a visat când a preluat nou-promovata.

„Un adevărat succes"

Şumi l-a trimis la conferinţa de presă pe secundul Gabriel Mărgărit, care a explicat secretul rezultatelor: „Am încheiat întâiul nostru sezon în prima ligă pe locul 8. Șumudică a format o trupă foarte puternică. A venit aici cu un sistem cu care lumea nu era familiarizată, 3-5-2, însă unul potrivit pentru noi. 

Avem trei jucători foarte importanți în zona defensivă şi alţi fotbalişti de calitate, așa c-a fost un adevărat succes pentru noi. Locul 8 e un dar pentru Gaziantep. Felicitări tuturor, de la staff şi până la președinte!"

Nu au lipsit din teren Alin Toşca (integralist), la care a făcut trimitere Mărgărit, şi Alexandru Maxim, schimbat în prelungiri şi ce va merge la Mainz să-şi rezolve transferul definitiv, după împrumutul în Turcia din 2020.

3 victoriişi cinci remize a obţinut Gaziantep în ultimele opt etape. A terminat cu 46 de puncte, 14 peste zona retrogradării, golaveraj 49-50

VIDEO. Bogdan Andone, două episoade amuzante alături de cumnatul său, Marius Șumudică

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

AC Milan, la un pas de o dublă lovitură! Zlatan Ibrahimovic și Gianluigi Donnarumma, convinși să rămână pe San Siro

Pro şi contra Mircea Lucescu: 4 argumente favorabile numirii la Dinamo Kiev, dar şi 6 care-l trag în jos

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează