INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANȚA

EXCLUSIV Mărturia unui fotbalist român izolat în Franța: „Nu mi-e frică, dar soției îi e pentru copii”

Pandemia de coroanvirus afectează grav Franța // FOTO: Guliver/GettyImages +4   FOTO
Pandemia de coroanvirus afectează grav Franța // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 10 aprilie 2020 14:50

Numărul cazurilor de infectare cu Coronavirus a sărit de 100.000 și în Franța, iar cel al deceselor e de peste 12.000. Sorin Cucu, fost fundaș la Oțelul, trăiește în țara lui Griezmann și Mbappe și explică felul în care decurge viața acolo.

Sorin Cucu (29 de ani) a crescut la Oțelul Galați, a evoluat pentru fosta campioană în Liga 1, dar de 6 ani e plecat în Franța, unde evoluează în Liga a 4-a, pentru Jura Sud Foot. Locuiește în Oyonnaux, un micuț oraș de 22.000 de locuitori, aflat la 100 de kilometri de Lyon. 

Gazeta l-a căutat pe fostul fundaș al gălățenilor pentru a vorbi despre situația din Franța, unde numărul deceselor cauzate de COVID-19 crește alarmant. „Stăm în casă, închiși. Nu mă mai antrenez de o lună de zile, imediat după PSG - Dortmund s-a luat decizia să stăm acasă".

„Doar eu ies din casă, soția cu copiii, nu!"

Măsurile luate de autorități seamănă cu cele de la noi. Cucu a explicat cum decurg zilele acestea pentru el și familia sa: „Toată lumea stă în casă. Ca și în România, facem o declarație pentru a ieși din casă. Avem dreptul să ieșim o oră, o plimbare cu familia, sport, totul pe o rază de un kilometru în jurul casei. Putem, bineînțeles, să ieșim cu animalul de companie, să mergem la doctor sau farmacie dacă e nevoie", a mai zis Sorin, care a completat: „La noi, doar eu ies din casă. Soția cu copiii stau numai în casă. Am un program de la echipa de fotbal pe care încerc să-l respect. În rest, așteptăm să se regleze lucrurile".

„Va fi greu și după această perioadă. E clar că vom avea o economie distrusă, la pământ. Va fi greu în toate domeniile, nu doar în fotbal" 
Sorin Cucu

Cu adidașii la ușă și atent la dezinfectare

Fostul „oțelar" e surprins de ceea ce a ajuns să trăiască omenirea în 2020, însă deși crede că va mai dura această perioadă, e optimist și e convins că, până la urmă, vom scăpa, ce-i drept cu urme la nivelul economiei: „Frică nu pot spune că îmi e. Am grijă să mă spăl pe mâini cum trebuie când vin acasă. Dezinfectez tot ce trebuie. Las adidașii la ușă când ajung. Soției pot spune că îi e mai frică, nu pentru ea, cât pentru cei mici. N-am crezut niciodată că vom ajunge în acest stadiu în anul 2020. Și cred că o să mai dureze până se reglează".

Liga a 4-a din Franța la nivelul Ligii a 2-a din România

Cucu n-are planuri de revenire în România curând. Se simte bine în Franța, își pregătește și viitorul după cariera de fotbalist: 

„Sunt de 6 ani aici, am o oarecare stabilitate. Nu suntem siguri că ne vom întoarce în România. Voi vedea cât mai merge cu fotbalul. Anul ăsta am făcut și un curs de formare pentru antrenor personal. Aștept să văd cum vor evolua lucrurile în următoarea perioadă", a zis Cucu. 

Jura Sud Foot, echipa pe care fundașul român o reprezintă, evoluează în al 4-lea eșalon fotbalistic din Franța, de nivelul Ligii a 2-a la noi spune Sorin.

„Echipa mea joacă Liga a 4-a în Franța, dar cred că nivelul ar fi undeva la Liga a 2-a pe la noi. Numai că aici condițiile sunt mult mai bune. Nu există întârzieri salariale, bani mai mulți, terenuri mai bune, echipe cu suporteri. Nu toate, dar cele mai multe. Condițiile de antrenament și de deplasări sunt impecabile. Unele cluburi au potențial chiar mare. Au bugete care depășesc 2 milioane de euro, altele cu 1,5-2 milioane. Asta vezi la primele clasate în Liga a 2-a la noi            

„Poate că ne vor da drumul să ieșim din casă peste o lună, dar granițele cred că vor fi închise mai mult timp. Așteptăm și vedem, până la urmă va fi bine"
Sorin Cucu, fundaș Jura Sud Foot  

VIDEO. Medicilor, asistentelor, infirmierelor și întregului personal medical: RESPECT!

Citește mai multe știri despre pandemia de coronavirus

Mafia din Italia îi ajută pe săraci cu alimente și anulează dobânzile datoriilor pentru a câștiga simpatie

Klaus Iohannis, atacat de un fost antrenor din Liga 1: „Cum are tupeu să spună asta? Chiar nu îți e rușine?” + mesaj pentru Guvern

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează