INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  INTERVIU

Mircea Lucescu explică de ce nu mai are români în echipă şi rememorează întîlnirea decisivă cu Rinat Ahmetov: "Astea au fost cuvintele lui"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 mai 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 14 mai 2014 10:56

Mircea Lucescu poate obţine mîine al patrulea event la rînd dacă bate pe Dinamo Kiev în finala Cupei şi înaintea acestei partide a acordat un amplu interviu pentru Gazeta Sporturilor.Antrenorul de la Şahtior Doneţk a explicat de ce nu mai are români în echipă, deşi la momentul cînd a ajuns în Ucraina erau 5 în lotul "minerilor":

"Nu s-au adaptat creşterii acestei echipe, au rămas la nivelul din campionatul
românesc. Numai Raţ a avut o reacţie bărbătească, s-a luptat să se impună, a vrut să joace".

Il Luce a rememorat cum a fost abordat de Rinat Ahmetov, patronul lui Şahtior: "În vara lui 2003, după ce am cucerit titlul cu Beşiktaş, Ahmetov a insistat să vin în Ucraina. Am fost la Doneţk, nu venise încă Schuster la echipă, apoi m-am întors, dar Ahmetov a venit după mine la Istanbul şi ne-am întîlnit din nou la hotelul Kempinski.

I-am răspuns: “Îmi pare rău, nu pot să accept această ofertă acum”. Mi-a zis atunci... Astea au fost cuvintele lui: “Crezi că turcii te vor mai lăsa să cîştigi încă un an?”. A avut dreptate. S-au dat peste cap să-mi fure titlul..."

Citeşte în ediţia tipărită, disponibilă la chioşcuri, dar şi în ediţia digitală, interviul de 3 pagini cu Lucescu, în care dezvăluie cum a creat colonia de brazilieni la Şahtior şi povesteşte cel mai dificil moment trăit la echipa din Ucraina.

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
subiectiv777
subiectiv777  •  15 Mai 2014, 01:31

Turcii aia care "nu l-au lasat" pe nea Mircea sa mai castige odata campionatul cu Besiktas erau un fel de vatmani cu turbane si salvari!

laur81001
laur81001  •  14 Mai 2014, 23:21
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Uau de cand nu am mai vazut pe cineva sa tina cum sportu studentesc :)

laur81001
laur81001  •  14 Mai 2014, 23:19
Postat de offside pe 14 Mai 2014, 16:50

Lucescu a castigat Cupa UEFA in 2009, asa ca putem spune ca e un mare antrenor. Nu trebuie neaparat sa prinzi o semifinala ce CL ca sa fi recunoscut de unii carcotasi care se cred atotcunoscatori.

Parca a castigat si cu galata cupa uefa?

Vezi toate comentariile (9)
Comentează