INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  UCRAINA

Ce fotbalist contemporan e comparat cu Maradona de către Mircea Lucescu: „Are o determinare unică!” + ce spune Il Luce despre Pirlo

Mircea Lucescu (75 de ani) îl compară pe Cristiano Ronaldo (35 de ani) cu legendarul Diego Maradona (59 de ani).
Mircea Lucescu (75 de ani) îl compară pe Cristiano Ronaldo (35 de ani) cu legendarul Diego Maradona (59 de ani).

Articol de - Publicat sambata, 10 octombrie 2020 17:59 / Actualizat sambata, 10 octombrie 2020 18:41

Mircea Lucescu (75 de ani) îl compară pe Cristiano Ronaldo (35 de ani) cu legendarul Diego Maradona (59 de ani). 

Într-o discuție cu jurnaliștii italieni de la Tuttosport, Mircea Lucescu a abordat mai multe subiecte: Cristiano Ronaldo, viitorul adversar de la Juventus în grupele Ligii Campionilor, Andrea Pirlo, jucătorul promovat de el, la Brescia, care antrenează chiar la Juve, și de ce a ales să o pregătească pe Dinamo Kiev, marele rival al lui Șahtior în Ucraina.

Lucescu: „Ronaldo adoră să înscrie și are o determinare unică”

Vorbind despre Cristiano, „Il Luce” a spus: „E ca Maradona, își lasă amprenta în toate echipele în care joacă. Întotdeauna e o problemă să-l înfrunți, pentru că adoră să înscrie și are o determinare unică. Vom încerca să-i limităm influența în jocul colectiv, dar Juventus are și alți jucători periculoși, ca Dybala, Morata, Kulusevski și Chiesa".

Lucescu: „Pirlo poate fi ca Guardiola și Zidane”

Andrea Pirlo e un capitol separat. "Știam că va deveni antrenor, la fel cu Simeone, pe care l-am avut jucător la Pisa. Nu sunt surprins că Pirlo și-a început cariera la Juventus. Nu e o decizie riscantă, clubul l-a ales și îl va susține. Sunt foarte fericit pentru el", a comentat Lucescu, încheind: "Andrea poate fi ca Guardiola și Zidane. A fost un campion ca fotbalist și poate fi un mare antrenor".

Lucescu: "Am stricat un pic relația mea cu fanii lui Șahtior"

Legat de alegerea lui Dinamo Kiev, după 12 ani la Șahtior (2004-2016), tehnicianul în vârstă de 75 de ani a explicat: „Atunci când ajungi la acest nivel, nu vrei să mai cobori. Gândiți-vă la Trapattoni, Lippi sau Conte, trecuți de la Juventus la Inter! Sunt conștient că am stricat un pic relația mea cu fanii lui Șahtior, dar voiam să mă simt viu. Am încercat să mă opresc, să nu mai antrenez, am stat acasă un an, însă fotbalul este viața mea și mi-a lipsit prea mult. Așa că nu am putut refuza oferta lui Dinamo Kiev".

VIDEO Romfilatelia i-a dedicat un întreg poştal lui Mircea Lucescu: „Reînvie puțin din întreaga atmosferă din anii ce au trecut”

Citește și alte știri despre Mircea Lucescu:

Mircea Lucescu a ales cel mai bun „11” al jucătorilor antrenați de el » Un singur român și șase fotbaliști de la Inter!

ISLANDA - ROMÂNIA 2-1. Cine ne-a împiedicat să ajungem la Euro: amatori crescuți în cele mai grele condiții

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
1razvanr
1razvanr  •  10 Octombrie 2020, 19:58

saracilor, mai inlocuiti microfoanele alea ca arata zici ca a trecut razboiul peste ele

Vezi toate comentariile (1)
Comentează