INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DECLARAŢII

Mircea Lucescu loveşte din nou: "Dacă nu eram eu, Steaua nu cîştiga Cupa Campionilor Europeni"

Articol de GSP - Publicat marti, 16 decembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 16 decembrie 2014 16:07

Mircea Lucescu, antrenorul lui Şahtior, a declarat că Steaua nu poate face performanţă în Europa din cauza lipsei concurenţei din campionat şi şi-a adus aminte de momentul cînd roş-albaştrii au cîştigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986. 

"Il Luce" a explicat că Steaua putea să nu cîştige în urmă cu 28 de ani cel mai rîvnit trofeu intercluburi dacă el nu o prelua pe Dinamo şi nu echilibra valoarea între "cîini" şi "militari".

”Dacă nu există competiţie internă, nu faci nimic, dacă nu există două-trei echipe puternice, echilibrate valoric, care să se bată foarte tare la titlu, e foarte greu.
Mi-aduc aminte de performanţa Stelei din 1986, cînd a cîştigat Cupa Campionilor Europeni.

Acum, nu că vreau să mă dau eu mare, să mă laud, dar dacă nu se întîmpla ca eu să preiau Dinamo şi să creez imediat o stare de dispută şi de concurenţă teribilă cu Steaua, Steaua 100% nu cîştiga Cupa Campionilor, nu mai avea concurenţă.

Competiţia este singura care creează valoare şi performanţă”, a spus Mircea Lucescu la Fotbal Club de la Digi Sport.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (105)
dlq1
dlq1  •  17 Decembrie 2014, 15:45
Postat de valiza.epo pe 16 Decembrie 2014, 19:37

Lucescu are dreptate in privinta campionatului. Nu e slab. E schelet! Si asta, din cauza blaturilor, a echipei lui Deaconu-Bricheta si a caprelor. Cat priveste Cupa aceea... exagereaza. Nu cred ca Lucescu a aprobat plata milioanelor de dolari dati pentru cumpararea acelei cupe!

Mai lasa prafurile alea, sau te pomenesti ca bagi iarba direct in vena !!Comentariul tău...

lpep
lpep  •  17 Decembrie 2014, 11:34
Postat de goghe pe 17 Decembrie 2014, 11:23

Stai ca n-ai vazut tot - urmeaza sa ne explice cum a ajutat el sa iasa nationala pe locul 5 in '94. Iar daca cumva ne calificam la Europene acum, sa vezi cum ne-a ajutat el refuzind sa vina selectioner ;) ... Dar trebuie inteles din moment ce cariera lui ca antrenor nu prea are ce sa arate ....

Cred ca nu prea ai treaba cu fotbalul, daca poti sa scrii despre "cariera de antrenor a lui Mircea Lucescu ca nu prea are ce sa arate". Si chiar daca nu crezi sau nu întelegi, Mircea Lucescu chiar a avut un rol important in rezultatele de la CM1994: el a format in Italia, la Brescia, cuplul Hagi - Raducioiu. Cum ti s-a parut ca "a functionat" acest cuplu de jucatori la acel CM?

goghe
goghe  •  17 Decembrie 2014, 11:23
Postat de madskills pe 17 Decembrie 2014, 09:32

Daca nu exista Lucescu, fotbalul pe pamant nu mai exista ! Nu ar fi existat Pirlo, deci italia nu mai era campioana mondiala. Deci Canavarro nu mai lua balonul de aur. Zidane ar fi triumfat in finala si nu s-ar fi intamplat faza cu Materazzi (ca Italia, evident, nu ar fi ajuns in finala). Daca nu era Lucescu, Steaua n-ar fi existat. Se desfinta echipa, pe motiv ca nu are cu cine sa joace. Daca nu era Lucescu, Ucraina era stearsa de pe harta lumii de rusi. Noroc cu el si cu Sahtior, ca i-au pus din nou pe harta lumii, asta a fost salvarea !Daca nu era el, tramvaiele ne omorau pe toti. Si toate astea, normal, la prima strigare, fara sa se laude !! Om asa modest rar mi-a fost dat sa vad.

Stai ca n-ai vazut tot - urmeaza sa ne explice cum a ajutat el sa iasa nationala pe locul 5 in '94. Iar daca cumva ne calificam la Europene acum, sa vezi cum ne-a ajutat el refuzind sa vina selectioner ;) ... Dar trebuie inteles din moment ce cariera lui ca antrenor nu prea are ce sa arate ....

Vezi toate comentariile (105)
Comentează