INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GRUPA G / JUVENTUS - DINAMO KIEV

Mircea Lucescu, război total cu VAR: „Fotbalul își pierde frumusețea și dinamismul. Unele echipe ar putea termina în șase jucători"

Mircea Lucescu
foto: Imago
Mircea Lucescu foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 01 decembrie 2020 10:39 / Actualizat marti, 01 decembrie 2020 11:02

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, contestă tehnologia video (VAR): „Poate că eu sunt din altă generație, dar în acest caz inovația nu ajută performanța”.

  • Juventus - Dinamo Kiev se joacă miercuri, de la 22:00. Meciul e liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Digi 2, Telekom 2, Look Sport)

La 75 de ani, Mircea Lucescu e unul dintre cei mai aprigi contestatari ai tehnologiei video. Înaintea meciului cu Juventus, antrenorul lui Dinamo Kiev a protestat încă o dată.

Mircea Lucescu: „I-am spus de la început lui Platini”

„Mi-am exprimat opinia chiar de la început, când UEFA a reunit tehnicienii din toată Europa. I-am spus atunci lui Michel Platini că sunt împotriva introducerii VAR, pentru că fotbalul își pierde frumusețea și dinamismul”, a afirmat „Il Luce”.

Mircea Lucescu a dat și un exemplu: „Când un jucător atacă prin alunecare, în dinamica jocului pare o luptă între bărbați. Dacă privești tacklingul pe slow-motion, pe unele cadre momentul e complet diferit, ceea ce duce la cartonașe roșii. În ultima clipă, ridică puțin piciorul sau îl agață puțin pe adversar”.

Mircea Lucescu: „Fotbalul este un sport de contact”

Antrenorul a mai spus: „Dacă arbitrii sunt ghidați permanent de recomandările VAR, unele echipe pot avea la sfârșitul partidelor șase sau șapte jucători. Fotbalul este un sport de contact în care nimeni nu vrea să cedeze. Poate că eu sunt din altă generație, dar în acest caz inovația nu ajută performanța”.

UEFA nu a deschis anchetă contra lui Lucescu

După prima confruntare cu Barcelona, pierdută de Dinamo Kiev în Catalunya (1-2) pe 4 noiembrie, Lucescu s-a declarat total împotriva tehnologiei video. „Fotbalul e un sport pentru fani, pentru televiziune. Nu e nici handbal, nici baschet. VAR nu ajută. Totul depinde acum de al patrulea sau al cincilea arbitru, de cineva care stă într-o cameră și decide în fața unui monitor. Mi-e greu să înțeleg. Ar fi mult mai bine fără VAR”.

Atunci, cotidianul spaniol Sport susținea că antrenorul riscă o etapă de suspendare din partea UEFA, dar forul european nu a deschis nicio anchetă. 

Nu-mi place VAR deloc. Se marchează un gol curat, apoi arbitrul oprește meciul după trei minute: «Stai, a fost un henț alaltăieri!»
- Jozsef Szabo, fost jucător și antrenor la Dinamo Kiev"

În acest moment, nu putem concura cu echipe ca Juventus sau Barcelona. Vom câștiga experiență și poate va fi mai bine anul viitor. 
Am trecut printr-o perioadă foarte dificilă. 15 jucători erau bolnavi și nu știam ce se va întâmpla a doua zi, cine se va mai infecta.
- Igor Surkis, președinte Dinamo Kiev

Schumacher, întâmplare amuzantă cu Mircea Lucescu: „M-a schimbat în minutul 6!”

Citește și alte știri din Liga Campionilor:

Juventus - Dinamo Kiev » Mircea Lucescu va asista la o premieră istorică în Liga Campionilor!

Ovidiu Hațegan, delegat la următorul meci al Realului din Liga Campionilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  01 Decembrie 2020, 12:49

Are dreptate jucatorul lui Dinamo Kiev privitor la anularea unui gol in urma consultarii VAR pentru un hent de alaltaieri, cazul lui CFR in meciul retur cu Sevilia. Problema cred ca e remediabila prin regulament urmand ca o asemenea situatie sa fie luata in consideratie doar in cazul in care hentul se produce in suprafata de pedeapsa, ceea ce este si in spiritul jocului. In cazul enuntat ca exemplu CFR-ul avand gol marcat perfect regulamentar si probabil o calificare remarcabila.

popicoo
popicoo  •  01 Decembrie 2020, 12:09

lucescul, ofticos ca de obicei, este ofuscat că nu a descoperit el VAR-ul. Deși ar trebui să fie încântat că i-a descooerit pe Carol cel Mare, pe Marie Curie și pe Maradona.

771545396317549
Eugen Iustin  •  01 Decembrie 2020, 11:42

La dinamica de joc la care s-a ajuns VAR era obligatoriu. Cea mai bună soluție.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează