INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DINAMO KIEV

Mircea Lucescu dezvăluie ce transfer uriaș a ratat: „Am realizat imediat că este un jucător excepțional. Simțeam că va fi o lovitură”

FOTO: facebook.com/fcdynamoua
FOTO: facebook.com/fcdynamoua

Articol de - Publicat miercuri, 24 februarie 2021 10:03 / Actualizat miercuri, 24 februarie 2021 10:29

Mircea Lucescu, antrenorul lui Dinamo Kiev, vorbește despre un mare transfer ratat în cariera sa: „Am făcut totul ca să-l iau pe Lewandowski la Șahtior, dar n-am putut. El a preferat să joace în Germania”.

  • FC Bruges - Dinamo Kiev, în returul 16-imilor Europa League se joacă joi, de la 22:00. Partida e liveTEXT și video pe GSP.ro și în direct pe TV Telekom Sport 4 și DigiSport 2.
  • În tur, la Kiev, scorul a fost 1-1.

Mircea Lucescu încă are șanse să atingă „optimile" Europa League cu Dinamo Kiev, chiar dacă în tur, acasă, a făcut doar un egal, 1-1. Joi joacă meciul decisiv la Bruges și se poate califica. Victorie sau o nouă remiză, cu gol în plus marcat în deplasare. 2-2, de exemplu.

Mircea Lucescu l-a vrut pe Robert Lewandowski: „E extraordinar să vezi ce jucător fantastic a devenit"

Înaintea acestui meci, antrenorul în vârstă de 75 de ani a dezvăluit care a fost cel mai mare transfer ratat în cariera sa. 

„L-am vrut pe Robert Lewandowski", a declarat el pentru cotidianul polonez Sportowe Fakty. „Am realizat imediat că este un jucător excepțional. Voiam să-l iau la Șahtior, simțeam că va fi o lovitură. Sigur, asta se întâmpla când el nu ajunsese încă la Borussia Dortmund". 

Era în perioada 2008-2010, când atacantul evolua la Lech Poznan. „Am făcut totul pentru acest transfer, și eu, și clubul meu, dar n-am putut. Pur și simplu, pentru că Lewandowski a preferat să joace în Germania".

Întrebat dacă regretă că acea tentativă de a-l aduce la Donețk a eșuat, Lucescu a spus: „Nu ar avea sens să regret. Sunt încântat că Robert s-a dezvoltat atât de frumos. Nu sunt doar antrenor, ci și un fan al fotbalului. E extraordinar să vezi cât a progresat, ce jucător fantastic a devenit".

Lewandowski, al 3-lea marcator all-time al Ligii Campionilor

Atacantul a refuzat oferta lui Șahtior. A ales Bundesliga:

  • 2010: A plecat de la Lech la Dortmund, pentru 4,75 milioane de euro.
  • 2014: La final de contract cu BVB, a semnat cu Bayern. Gratis.

La München, Lewandowski s-a împlinit. În 2020, a fost ales de către FIFA cel mai bun fotbalist al anului. Marți seară, la 4-1 cu Lazio, polonezul în vârstă de 32 de ani a înscris al 72-lea său gol în Champions League, depășindu-l pe Raul (71). E al treilea marcator all-time al Ligii. În fața lui sunt doar Cristiano Ronaldo (134) și Messi (119). 

Mircea Lucescu și-a amintit ziua când fiul Răzvan l-a învins în Cupa UEFA

Lucescu nu a uitat cel mai emoționant moment al carierei. Ziua când fiul său Răzvan l-a învins cu Rapid într-un meci direct în grupele Cupei UEFA, 1-0 împotriva lui Șahtior chiar la Donețk, pe 24 noiembrie 2005. 

„A fost dificil, pentru că nu poți fi un pic antrenor și un pic tată. Trăiești sentimente contradictorii care pot rupe o persoană. Probabil că nu au fost atât de multe cazuri ca tatăl și fiul să fie pe băncile a două echipe într-o partidă din cupele europene", a declarat „Il Luce", care l-a sărutat pe cap pe Răzvan la conferința de presă. 

„Normal, rezultatul în sine m-a dezamăgit, dar am fost foarte fericit și mândru de băiatul meu. Formația lui a câștigat grupa. Acestea au fost clipe memorabile ale aventurii mele în jurul mingii". Cu Răzvan Lucescu, Rapid a ajuns în acel sezon în „sferturile" competiției, fiind eliminată de Steaua după două egaluri, 1-1 și 0-0. 

VIDEO  Mircea Lucescu: „Am inventat un mod aparte de a antrena! Asta trebuie să faci pentru performanță și rezultate!"

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Constantin Budescu i-a enervat pe suporterii lui Damac » Prestație șocantă împotriva ultimei clasate: „Lăsați-l pe banca de rezerve!”

Dan Petrescu, dat afară de la Kayserispor după doar 45 de zile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
mattteo
mattteo  •  24 Februarie 2021, 16:57
Postat de remarque pe 24 Februarie 2021, 13:13

cred ca l-a vrut si pe Ronaldinho. Dar a apucat sa-l ia un club capitalist

Tie ti se pare ca ai facut un misto inteligent, dar asta e adevarul si asta a crucificat fotbalul frumos de pe vremurile in care si tarile mici castigau Cupe ale Campionikor.

dragdim
dragdim  •  24 Februarie 2021, 14:30

Cu siguranța Lewandovski nu ajungea la nivelul asta, a progresat pentru ca a ajuns într-un campionat serios unde a învățat ca echipa are 11 jucatori și el el component al acesteia. Nu se poate compara cu nici un atacant la ora actuala, prin felul in care se implica in jocul echipei. Marchează goluri dar Creează probabil la fel de multe ocazii pentru ceilalți jucatori. Poate una din cele mai stupide decizii a fost sa nu îi fie acordat titlul de cel mai bun jucător din Lime și balonul de aur.

remarque
remarque  •  24 Februarie 2021, 13:13

cred ca l-a vrut si pe Ronaldinho. Dar a apucat sa-l ia un club capitalist

Vezi toate comentariile (6)
Comentează