STRANIERI  ·  DORINŢĂ DE ANUL NOU

Mircea Lucescu: "Următorul meu vis este să disput cu Şahtior finala Ligii Campionilor"

Mircea Lucescu ia la Şahtior 3 milioane de euro anual
Mircea Lucescu ia la Şahtior 3 milioane de euro anual

Articol de GSP - Publicat marti, 03 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat marti, 03 ianuarie 2012 11:28

Mircea Lucescu are o ţintă foarte precisă. El şi-a dezvăluit-o în mass-media turcă. "Următorul meu vis este să ajung cu Şahtior în finala Champions League", a susţinut tehnicianul român, care a precizat: "De ce să nu cred în aşa ceva? Preşedintele nostru iubeşte fotbalul. A făcut şi face investiţii majore pentru a crea o echipă tot mai competitivă. Am cucerit în 2009 Cupa UEFA, acesta nu a fost decît începutul. Finala Ligii va fi următorul pas".

"Il Luce" se simte "foarte fericit la Doneţk. Mi se oferă tot ce am nevoie ca antrenor profesionist. Toţi avem un scop comun, să obţinem rezultate bune mai departe şi să continuăm să cîştigăm trofee. Celălalt ţel al nostru este să lansăm jucători tineri. Îmi place la nebunie asta". Pentru el, "există două tipuri de a face o formaţie competitivă. Una este să se procedeze ca Anji Mahacikala, prin cumpărarea de jucători experimentaţi. Alta e să se contruiască o echipă din puşti, care să se dezvolte pas cu pas. Am ales mereu a doua cale. Iubesc să lucrez cu tinerii, să le combin talentele într-un scop comun, şi sînt foarte satisfăcut cînd ei ating nivelul maxim".


Antrenorul de 66 de ani exclude, deocamdată, retragerea. "O dată cu vîrsta, fiecare se gîndeşte la pensionare. Serios, eu nu întrevăd acum această posibilitate fiindcă văd atîţia tehnicieni care muncesc şi după 70 de ani", a indicat Lucescu, care nici nu se gîndeşte la o revenire în fotbalul turc: "Îmi place Istanbulul, mă întorc mereu cu mare plăcere, mă simt minunat. Însă, cît am lucrat aici, am avut relaţii tensionate cu toţi preşedinţii de club. Aşa că nu intenţionez să mă întorc în trecut, ci să privesc numai înainte".

 

 

 Și-a drogat rudele, apoi le-a tăiat gâturile cu un topor. Anunțul făcut acum despre femeia care și-a ucis familia pentru că s-a opus relației ei cu un tânăr mai sărac
Libertatea
Comentarii (4)
nter  •  03 Ianuarie 2012, 14:44

si al meu e sa zbor pe Marte... el a terminat pe 4 intr-o grupa penibila si viseaza la finala? daca il prinde o echipa dintre cele mari, ii scoate fotbalul din cap.

superstar20  •  03 Ianuarie 2012, 14:21

Nu mai e Lubos Michel sa te ajute de data asta :) Dar poate se gaseste altul ca apoi sa il angajati in club dupa ce va ajuta.

iowin  •  03 Ianuarie 2012, 12:07

Al meu este sa ia Steaua din nou ucl :)

Vezi toate comentariile (4 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
13:30 Tenis, WTA
Turneul din Doha
Digi 2
17:30 Fotbal, Liga 1
Poli Iași - Voluntari
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Liga 1
CFR Cluj - FC Argeș
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga 2
St.Pauli - Hamburger
Digi 3, Telekom 3, Look Sport 2
22:00 Fotbal, La Liga
Real Madrid - Real Sociedad
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
22:00 Fotbal, Premier League
Everton - Southampton
Eurosport
Program TV complet
Liga 1