INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  AUXERRE - LE HAVRE 0-1

Moldovan a răbufnit după al cincilea eșec cu Auxerre: "Trag la galere ca un idiot! Mai bine ne aruncăm în râu!"

La 44 de ani, Moldovan trece prin clipe dificile cu puștii lui Auxerre. Are lotul cel mai tânăr din primele două ligi franceze (23,3 ani medie de vârstă)
La 44 de ani, Moldovan trece prin clipe dificile cu puștii lui Auxerre. Are lotul cel mai tânăr din primele două ligi franceze (23,3 ani medie de vârstă)

Articol de - Publicat duminica, 25 septembrie 2016 00:00

Viorel Moldovan a răbufnit la conferință după al 5-lea eșec la Auxerre, o echipă pierdută în zona retrogradării. Atac la adresa președintelui Cotret și a directorului general Malherbe.

N-a mai rezistat Moldo. Vineri seară, târziu, după încă o înfrângere la AJ Auxerre, a treia consecutivă, a 5-a în acest campionat, Viorel a spus tot ce avea pe suflet. O explozie de nervi! Și-a imaginat că va lupta pentru promovare și se îneacă în mlaștina retrogradării!

"M-am săturat, nu mai ascund nimic"

Nimic nu merge la o echipă care are o singură victorie în Ligue 2, pe 12 august, la un club în care toți l-au părăsit pe antrenor. Mai ales șefii: președintele Guy Cotret și directorul general Baptiste Malherbe. Ei au fost ținta atacului.

"Trag la galere ca un idiot aici. Sunt furios, m-am săturat, nu mai ascund nimic. Nu eu sunt vinovat, nu eu sunt responsabil de această situație. Au plecat 14 jucători în vară și au fost păstrați unii care azi sunt rezerve și la formația B a lui Auxerre. Vă dați seama ce se întâmplă? Trebuie să ne mișcăm. Dacă nu facem ceva pentru echipă, mai bine ne aruncăm în râul Yonne!", a erupt Moldovan în fața jurnaliștilor francezi, care îl urmăreau stupefiați.

"Lovituri suprarealiste, cu tremolo în voce. Fostul golgeter al lui Nantes nu și-a pierdut calitățile de lunetist de elită", a comentat reporterul de la L'Equipe.

"Oameni din club se bucură când pierdem. Așteaptă să plec"
Moldobut, cum era cunoscut în Hexagon în 2001, când era golgeterul campioanei Nantes, și-a continuat tirada: "Sunt singurul ambițios la Auxerre, unicul ce vrea să acționeze. Știți că există oameni în acest club care se bucură când pierde AJA? Așteaptă înfrângerile pentru ca eu să plec. Dar eu rămân, îmi doresc să culeg roadele muncii mele".

Se liniștește în pădure

La sfârșit, Viorel le-a spus ziariștilor: "Mă duc să mă plimb prin pădure cu câinele. Doar așa îmi limpezesc mintea. După, vom vedea".

Va fi dat afară? "Pare un harakiri!"

"Reacția mea furioasă nu e echivalentă cu o ruptură", afirmă Moldovan.

Totuși, după furtunoasa conferință de vineri seară, L'Equipe se întreabă cât va mai rămâne Viorel antrenor la Auxerre: "Va fi dat afară, va fi acesta ultimul său week-end la AJA? Pare că și-a făcut harakiri!".

Președintele Cotret și directorul general Malherbe n-au comentat la cald, dar Moldo e pe marginea prăpastiei!

"Șefii clubului mi-au cerut să nu spun nimic presei, dar acum mă doare-n cot! De trei luni țin în suflet furia asta"
Viorel Moldovan, antrenor Auxerre

"Ne vedem frumoși aici, la Auxerre, dar nu suntem frumoși deloc. Trebuie cineva să spună adevărul. Și adevărul doare"
Viorel Moldovan, antrenor Auxerre

"Academia noastră de juniori, faimoasa școală AJA, are și ea nevoie de schimbare. De când n-a mai ieșit un mare fotbalist de la Auxerre?"
Viorel Moldovan, antrenor Auxerre

19este locul (penultimul) ocupat de Auxerre în Ligue 2, cu 6 puncte după 9 etape

5goluri a marcat echipa lui Moldovan în 9 meciuri de campionat (a încasat nouă)

44de zile au trecut de când AJA nu a înscris niciun gol (12 august, 4-2 cu Bourg en Bresse)

Cele 5 eșecuri ale lui Moldovan

Data Partidă
5 august 1-2 cu Gazelec (a)
19 august 0-1 cu Clermont (a)
17 septembrie 0-1 cu Brest (d)
20 septembrie 0-2 cu Ajaccio (d)
23 septembrie 0-1 cu Le Havre (a)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ion.ionescu
ion.ionescu  •  25 Septembrie 2016, 17:05

1. Dar tu ce cauţi pe Internet, să scrii tâmpenii ? 2. Mesajul este pt. patron şi lansat la timp. Orice transfer înseamnă şi o şpagă/comision pentru şefii de Club. Înmulţiţi cu 14, plus bonificaţiile primite de la Club pentru "afaceri"...2. În acest caz trebuia găsit un vinovat, antrenorul, iar VM a reacţionat la timp, e un tip cerebral şi direct. 3. Franţa este...sora noastră mai mică în materie de şmecherii în fotbal. Şefii Clubului l-au crezut un antrenor începător şi naiv, de-aia l-au şi luat, dar el era...academician din fotbalul românesc !...

pma77
pma77  •  25 Septembrie 2016, 16:27

In primul rand nu inteleg ce cauta prostovan la Auxerre :)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează