STRANIERI  ·  FRANȚA

Moldovan dă în judecată Auxerre! Președintele clubului l-a dat afară: ”Eu l-am adus, sunt responsabil de acest eșec”

Moldovan și Guy Cotret, în vară, la prezentarea antrenorului
Moldovan și Guy Cotret, în vară, la prezentarea antrenorului

Articol de — Miercuri, 05 Octombrie 2016, 00:00

Concediat după 3 luni pentru "încălcarea gravă a contractului", antrenorul în vârstă de 44 de ani l-a avertizat luni pe președintele clubului că își va căuta dreptatea în justiție.

Luni, 26 septembrie, la trei zile după eșecul cu Le Havre (0-1) și după atacul său înverșunat împotriva șefilor clubului, Viorel Moldovan a fost destituit de la Auxerre.

"Eu l-am adus pe român, eu sunt responsabil de acest eșec. Văzând reacția sa, decizia noastră era ineluctabilă. Cuvinte inadmisibile", a declarat președintele Guy Cotret la beIN Sports, anunțând că "antrenorul a fost dat afară pentru încălcarea gravă a contractului".

Luni, 3 octombrie, Moldo s-a întâlnit cu Cotret la stadionul Abbe-Deschamps pentru rezilierea acordului. Și, potrivit L'Equipe, discuția ar fi durat doar cinci minute.

Tehnicianul a cerut să fie despăgubit, dar oficialul grupării burgunde a refuzat, acuzându-l pe Moldovan de ruperea înțelegerii. Răspunsul antrenorului n-a întârziat: "Atunci, ne vedem la tribunal!".

"Am fost abandonat de propriul club. Eu trag la galere aici singur, ca un idiot. Dacă nimeni nu face nimic pentru echipă, mai bine ne aruncăm în râu"
Viorel Moldovan, fost antrenor Auxerre

"Clubul de fotbal e ca o antrepriză. Iar într-o antrepriză, nu se acceptă asemenea insulte. Pentru mine, antrenorul a făcut o eroare foarte gravă. N-am ezitat"
Guy Cotret, președinte Auxerre

440.000 €va cere Moldovan în instanță, restul banilor pe care Auxerre ar fi trebuit să-i plătească pentru 2 ani de contract

5eșecuri și o singură victorie a avut Moldovan la Auxerre în 9 etape de campionat; a lăsat echipa pe locul 19 (penultimul) în Ligue 2Șeful Chirurgiei din Deva, care și-a scos soția medic din carantină, i-a amenițat pe jandarmi cu Berbeceanu. Reacția șefului de cabinet de la MAI

Libertatea

Comentarii (10)

sherlock  •  05 Octombrie 2016, 16:06
Postat de arsenie_b pe 05 Octombrie 2016, 09:30

Hai moldovane in Romania, ca aici ai conditii. Fara apa calda, fara benzina la autocar, fara teren de antrenament, fara bani de transferuri, eventual si cu -15 puncte la inceputul sezonului.. hai aici in mocirla, ca e bine. O sa te simti in elementul tau

Păi, în România a mai fost: câteva luni la Vaslui, câteva luni la Braşov, câteva luni la Sportul Studenţesc, câteva luni la Rapid... numai "succesuri" peste tot. Cel mai bine i-a fost ca secund la naţională, că şi-a putut ascunde prostia şi mediocritatea de antrenor sub pulpana lui Tata Puiu: a ars gazul de pomană fără nici o răspundere, în schimb leafa i-a mers.

sherlock  •  05 Octombrie 2016, 15:58

Mă uit la Moldovan şi sunt uimit de ce meclă de om inteligent are... Acum să stăm strâmb şi să judecăm drept: de unde să iasă antrenori valoroşi, din submediocritatea fotbalului românesc ? Imposibil. Ce pricepere să aibă Viorel Moldovan, Dan Petrescu, Răzvan Lucescu şi alţii când s-au format într-un fotbal dominat de aranjamente de culise şi fotbalişti de duzină ? Ce să-i înveţe ei pe fotbaliştii din campionate mai puternice (Franţa, Rusia, Grecia) ? Mircea Lucescu e excepţia care confirmă regula. Dacă facem abstracţie de Olăroiu, antrenorii români n-au reuşit nici măcar în deşert printre cămile, aş că surprinzător nu e faptul că sunt daţi afară de la echipe, ci că au fost angajaţi.

ortega  •  05 Octombrie 2016, 11:21

Că catul ăsta numai bani vrea , ca veșnic bolnăvioara Halep ... Viorele , iarăși mănânci *** cu frigiderul deschis ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
14:30 Ciclism, Reluare

De-a lungul Flandrei

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Mastersul de la Londra și Openul Galez

Eurosport
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
Program TV complet

Liga 1